Recap MusicAllFactory Oriënteer- En Inspireersessie

23 december 2021
Recap MusicAllFactory Oriënteer- En Inspireersessie
Categorie: Factorium, MusicAllFactory

Nu onder andere de open dagen voor diverse vervolgopleidingen in deze periode van corona-onzekerheid gecanceld of online zijn geweest, kreeg MusicAllFactory (MAF) Jongeren coördinator Geertje Hochstenbach een creatieve ingeving: hoe leuk zou het zijn als de oud-MAFfers, die naar verschillende vervolgopleiding zijn gegaan, elkaar informatie en inspiratie geven?!
 
Om deze vraag te beantwoorden, verzamelde Geertje op donderdagavond 17 december diverse oud-MAF Jongeren die maar wat graag met de huidige MAF Jongeren in gesprek gingen via ZOOM. Niet enkel de huidige MAF Jongeren, maar ook een aantal MAF Volwassenen sloten aan. Om stipt acht uur startte de meeting en werd iedereen vrolijk begroet door host Geertje die direct tijdens het toelaten van alle gasten de technische kanten van de online meeting weer op haar bordje kreeg en riep: “Ik krijg weer helemaal lockdownkriebels.” De MAF Jongeren volgde het seizoen 2020-2021 bijna compleet online. Hoe dat ging, lees je hier.

Eenmaal met z’n allen in de online meeting, ging het feest van start. Geertje legde uit hoe het idee tot stand is gekomen: “We zijn opnieuw in een verschrikkelijke lockdown-situatie waarin open dagen niet verstandig zijn en alles online is. Mij leek het fijn om de losse eindjes aan elkaar te knopen in de hoop dat er gerichte vragen gesteld worden aan de afdelingen.” Met de afdelingen doelde ze op de drie verschillende locaties met vier verschillende opleiding. Zo waren er muziek- en musicaltheater studenten en alumni van Lucia Marthas en Frank Sanders Akademie uit Amsterdam, Codarts Rotterdam en Fontys Tilburg. De studenten en alumni kregen allereerst de kans om zichzelf voor te stellen en wat te vertellen over hun ervaring. Zo kwamen er zelfgemaakte voorstellingen voorbij, studenten die verschillende opleidingen hebben gevolgd in binnen- en buitenland en werk bij van Hoorne Entertainment. Een bedrijf van MAF alumnus Michael van Hoorne. Hoe rond wil je de cirkel hebben? Daarnaast is ook het geven van zowel zang-, spel- als danslessen een terugkerend antwoord.

Er werden door de huidige MAFfers onder andere vragen gesteld over het auditeren, het verschil in lessen in de disciplines op verschillende opleidingen, het maken van de keuze naar welke opleiding je wilt, hoe tentamens op zo’n academie er nou eigenlijk aan toe gaan, het studeren in België en toen volgde er een opvallende, kwetsbare vraag vanuit één van de MAF Jongeren over mentale en fysieke gezondheid. Er wordt hierna onder andere besproken hoe het is om ineens zo vaak voor de spiegel te staan in spel- en dansstudio’s en hoe belangrijk gezonde voeding is. De studenten vertellen daarnaast ook hoe hecht ze zijn met hun klasgenoten en hoe de lockdown periode hen zowel heeft geraakt als veel inzichten heeft gegeven.

Vol enthousiasme spreken de studenten en alumni over hun opleidingen en wat ze daar allemaal mogen doen, al gedaan hebben en het werkveld. De trots spat van het scherm af en het is duidelijk te zien en ja, zelfs door een schermpje, te voelen hoe ambitieus ze zijn. Het is glashelder dat deze open blikken hun droom leven. Een prachtig voorbeeld voor de huidige generatie MAFfers van wie er velen zijn bij wie het hart net zo snel klopt voor musical- en muziektheater en die wellicht over een aantal jaar in dezelfde meeting zitten maar dan de vragen zelf zullen beantwoorden voor een volgende generatie. 

Oud MAFfers:

Fontys Muziektheater
Pamela Kroes (Student 4e jaar)
Lukas Dijkman (Student 4e jaar)
 
Codarts Muziektheater
Suzanne van der Els (Student 2e jaar)
Nikita Willemsen (Student 1e jaar)

Lucia Marthas Institute Of Performing Arts
Nina van de Weijer (Student 3e jaar)
Pepijn Bruurmijn (Student 2e jaar)

Frank Sanders Akademie
Ashanti Lavooij (Alumna)
Isa Gommers (Alumna)

Fontys Musicaltheater
Judith van der Wijst (Student 3e jaar)
Chris van der Lee (Student 3e jaar; eerder propedeuse jaar gedaan op Codarts)

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief