Geertje Hochstenbach

18 november 2019
Geertje Hochstenbach
Categorie: Factorium, MusicAllFactory

MAF JONGEREN

Geertje startte als acht jarig meisje haar (dans)opleiding aan de klassieke vooropleiding van de Brabantse Dansacademie. Jaren later studeerde zij af en behaalde zij haar diploma aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten met Show- / Musicaldans als specialisatie.

Ze vervolgde haar studie aan de MusicAllFactory Volwassenen en richtte tegelijkertijd haar eigen jeugdtheater gezelschap Duplex op, waarmee zij 2 muziektheatervoorstellingen maakte en succesvol door Nederland en België tourde.
In 2006 werd zij gevraagd voor de rol van Mon in de theatervoorstelling Kus, een regie van René Groothof.

Sinds haar afstuderen is ze werkzaam als zeer diverse regisseur, choreograaf en docerend theatermaker bij o.a. Van Hoorne Events, TiKiKo, De Efteling en maakte vorig jaar het indrukwekkende Moordhoek van Stichting Muziektheater Tilburg, deze stichting heeft haar opnieuw gecontracteerd voor de regie van de nieuwe grote zaal productie ‘Hier adem ik vrij’, welke in 2020 in Theaters Tilburg te zien zal zijn.

Geertje stond bijna 8 jaar voor de klas als Theaterdocent op het Reeshofcollege en is al jaren de vaste regisseur bij On Stage. Daar maakte zij vele grote musicalproducties waaronder RENT, Jekyll & Hyde, Aïda , The Life (2018) en won met deze vereniging twee Amateur Musicals Awards voor het dynamische Into the Woods.

De afgelopen jaren is zij als theaterdocent en regisseur verbonden aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten binnen de afdelingen Muziek- en Musicaltheater en Academy of Circus and Performance Art. Inmiddels is zij al 16 jaar verbonden aan Factorium, waar zij nu de MusicAllFactory Jongeren doceert, regisseert en coördineert. In 2015 studeerde zij af als docent theater / regisseur aan de Fontys Academie voor Theater met de ontroerende en autobiografische theatervoorstelling Ons Mam.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief