KWALITEIT DIENSTVERLENING


Factorium is in het bezit van het certificaat 'Kwaliteit in Beeld’, het certificeringskader voor bibliotheekwerk, cultuur en taal. Het is een relatief nieuw certificeringskader en Factorium was één van de eerste drie organisaties in Nederland die het certificaat ontving. 

Factorium werd getoetst door Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). CBCT heeft Factorium getoetst op visie, beleid en de resultaten van dit alles. Factorium werd ook doorgelicht op zorgvuldigheid, kwaliteit en de maatschappelijke effecten en toekomstbestendigheid van de organisatie.

Op systematische wijze zijn alle processen onder de loep genomen. Een belangrijk onderdeel hiervan waren interviews met cursisten en medewerkers. Uit dit alles kwam naar voren dat Factorium in ruime mate voldoet aan de nieuwe normeisen die worden gesteld.

Het certificeringskader werd ontwikkeld in opdracht van Cultuurconnectie, Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB), Samenwerkende POI’s Nederland (SPN), Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Stichting Lezen en Stichting Lezen & Schrijven. Deze partijen hebben in december 2017 en januari 2018 het certificeringskader officieel vastgesteld.

Schermafbeelding-2019-05-09-om-21-04-24-1.png

Uitreiking plaquette op 9 november 2018 door Willem Camphuis (directeur CBCT) in bijzijn wethouder Marcelle Hendrickx - foto: Jostijn Ligtvoet

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief