KWALITEIT DIENSTVERLENING

In november 2023 heeft Factorium opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties.

Het rapport van de auditoren is op alle onderdelen positief. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid. Met het certificaat heeft Factorium Cultuurmakers de bevestiging gekregen dat de organisatie, functies en diensten, op een juiste manier uitgevoerd worden en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. Het certificaat is vier jaar geldig.

Factorium is uiteraard erg blij met de uitslag. Bas Verberk, directeur: “We werken met z’n allen hard aan mooie en diverse culturele activiteiten. Daar komt een boel bij kijken, van het plannen tot het lesgeven en van werving tot het onderhoud van het gebouw. Het is fijn om dan bevestigd te zien dat Factorium al die zaken goed op orde heeft. ”. Volgens de auditor van CBCT: “Staf en medewerkers geven blijk van het feit dat ze oog hebben voor de tevredenheid en ontwikkeling van de deelnemers.” Marcelle Hendrickx, wethouder Gezondheid, Zorg en Cultuur: “Factorium is een essentiële schakel en plek (die idealiter nog veel meer plek in gaat nemen in Tilburg) waar je het gevoel hebt welkom te zijn als je er binnenloopt. Het maakt niet uit wat je er komt doen. Vervolgens word je door de omgeving en de mensen geïnspireerd. Het mag over jóú gaan, over wat je kan of over wat je wellicht nog nooit hebt durven doen.”

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.

image00005.jpeg

Bevestiging plaquette op 15 november 2023 door wethouder Marcelle Hendrickx

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief