Pamela Kroes

20 juli 2021
Pamela Kroes
Categorie: Factorium, Musicalfactory

Ze start na de zomer aan haar laatste jaar van de bachelor muziektheater aan Fontys Hogeschool voor de kunsten. Pamela Kroes, die in 2015/2016 lessen volgden aan de MusicAllFactory (MAF) jongeren, is blij en dankbaar dat ze die kans heeft gekregen. “Zonder de MAF weet ik niet of ik hier wel gekomen was.”

De liefde voor zingen, begon al toen ze nog maar twee jaar oud was. Op oude homevideo’s is ze continue dansend en zingend door de woonkamer aan het dartelen. Ook zongen haar ouders altijd samen liedjes met haar. De muziek werd haar dus met de paplepel ingegoten. Toen ze zes jaar oud was, vroeg haar moeder of ze wilde auditeren voor de musical Pinokkio van Studio 100. Ze riep volmondig ‘ja!’ en kreeg uiteindelijk ook de rol. Vanaf dat moment wist ze dat ze nooit meer iets anders wilde gaan doen.

Via klasgenootjes van een andere vooropleiding, kreeg ze te horen van de MAF. Na wat onderzoek, besloot ze te auditeren. Dat was even spannend, want ze wist dat als ze zou worden aangenomen, ze elk weekend in haar examenjaar 2 uur naar Tilburg moest reizen. Achteraf is ze ontzettend blij dat ze die keuze heeft gemaakt.

Pamela heeft de MAF jongeren als een fantastisch jaar ervaren. Elke zaterdag keek ze er weer naar uit om naar de MAF te gaan. Ze heeft er veel nieuwe vrienden bij gekregen waar ze het, naast het harde werken, ook heel gezellig mee had. Ook met de docenten had ze een fijne band en zij wisten het beste uit haar te halen. 

De MAF heeft volgens Pamela ook zeker veel bijgedragen aan haar persoonlijke ontwikkeling. Ze heeft vooral de discipline geleerd die je moet hebben voor het vak. Terwijl haar klasgenoten van de middelbare school in het weekend lekker aan het feesten waren, ging Pamela op vrijdagavond vroeg slapen om vervolgens zaterdagochtend om 06:30 de trein te nemen naar Tilburg. Dat had ze er ook volledig voor over. Er was bijna geen één zaterdag dat ze niet aanwezig was. Dat is ook iets wat ze heeft meekregen. Zo kon ze er namelijk het meeste uithalen. Dit is een van de lessen die ze nog steeds meeneemt in haar leven.

De voorstelling ‘Run & Rewind’, is een van haar favoriete momenten tijdens haar MAF tijd. Deze voorstelling mochten ze ook opvoeren in Theaters Tilburg en dat vond ze fantastisch. Ze kijkt de opname, net als op haar MAF tijd, met veel plezier terug.

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief