MusicAllFactory Volwassenen

De MusicAllFactory voor volwassenen (MAF-V) is al 25 jaar een begrip. Het is de enige professionele deeltijdopleiding Musicaltheater in Nederland. De opleiding bestaat uit 4 leerjaren en hebt één dag per week les. De flinke hoeveelheid zelfstudie vraagt veel inspanning, zelfdiscipline en een ware passie voor het musicalvak. Inmiddels hebben al vele studenten van de MusicAllFactory het professionele musicalpodium betreden!

Onder leiding van gespecialiseerde docenten en in samenwerking met je zeer gemotiveerde medestudenten ontwikkel je je talenten tot een professioneel niveau. Je ontdekt jouw specifieke kwaliteiten en welke rollen daarbij passen. Daarnaast word je in een veilige omgeving uitgedaagd nieuwe kanten van jezelf te ontdekken, ter verdieping en verbreding van je kleurenpalet. Gedurende deze opleiding ontwikkel je je stem en je lichaam tot een instrument waarop je kunt en mag durven vertrouwen. Mede doordat de docenten werkzaam zijn in het werkveld en/of de bij vakopleiding Fontys Muziektheater biedt de MusicAllFactory je een mogelijke toegang tot een voltijdopleiding of tot het werkveld. Eén of enkele jaren bij de MusicAllFactory vormen een uitstekende vooropleiding voor een voltijd musicalopleiding.

Werk je al als performer, maar wil je je doorontwikkelen in het musicalvak? Dan ben je bij de MusicAllFactory zeker ook op je plek. Je kunt bij ons auditie doen op verschillende niveaus en dus ook instromen in een hoger leerjaar en van daaruit je kwaliteiten aanscherpen.

LESPROGRAMMA

De opleiding is onderverdeeld in 4 leerjaren (niveaus). Per jaar zijn er 20 lesweken, 10 repetitieweken, 3 werkweekenden en 1 voorstellingsweek. De lesdag is vrijdag. Je krijgt in élk leerjaar en op élke lesdag lessen zang, ensemblezang, dans en acteren. Bij alle disciplines sluiten de verschillende werkvormen en technieken aan bij die van de vak- en vervolgopleidingen. Lees hier meer over de disciplines. 

1e leerjaar - vrijdagavond les
Dit jaar legt een basis op gebied van zang, spel, ensemblezang en dans. Je werkt zowel in groepen als individueel. De voortgang van je ontwikkeling hangt af van hoeveel je investeert in je zelfstudie. Eind februari presenteer je met je klas ensemblestukken uit diverse musicals. In de eindvoorstelling zing, dans en speel je in het ensemble.

2e leerjaar - vrijdagavond les
Ook in dit jaar krijg je les in de vier disciplines, maar de groep is kleiner en de lessen worden meer toegespitst op jouw eigenheid als musicalperformer. Je bouwt verder aan je zangtechniek en breidt je mogelijkheden uit. In spel komt liedinterpretatie en waarachtigheid aan bod. Eind februari perform je een musicalnummer en enkele ensemblestukken in een gezamenlijk concert in het Factorium Theater. In de eindvoorstelling zing, dans en speel je in het ensemble.

3e leerjaar - gehele vrijdag les
Je volgt overdag individueel zangles en correpetitie en in klein groepsverband drama en liedinterpretatie. Er wordt meer solistisch gewerkt en je eigenheid wordt verder uitgebouwd. Je krijgt meer repertoire, verdiepend op je eigen stem en gevarieerd binnen je mogelijkheden. Met je klas werk je aan een tekstpresentatie. In de eindproductie vertolk je een kleine rol. De toelatingseisen voor dit jaar zijn hoog en er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

4e jaar - gehele vrijdag les
Dit jaar staat specifiek in het teken van voorbereiding op een professionele loopbaan in het musicalvak. Je krijgt om die reden een uitgebreide auditietraining en je presenteert samen met je vijf klasgenoten een showcase waarvoor je zelf je zang- en tekstmateriaal kiest. Je studeert af met een hoofdrol in de eindvoorstelling en halverwege het jaar krijg je een masterclass van regisseur Paul Eenens. Voor dit leerjaar kun je geen auditie doen; je wordt uitgenodigd op basis van je getoonde kwaliteiten. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschiktbaar en onze toelatingseisen zijn hoog.

Eindvoorstelling
Elk studiejaar sluiten we af met een knaller van een musicalvoorstelling met alles erop en eraan. Je staat in een regie (en dat is toch echt iets anders dan een spelles) en leert werken met een orkest. Alle studenten doen mee aan deze voorstelling. Het repertoire is gericht op de 4e jaars studenten; zij dragen de hoofdrollen. De 3e jaars doen kleiner solistisch werk en de overige jaren vormen het ensemble. Tijdens de voorstellingsperiode is het hard werken maar tegelijkertijd één groot feest!

STUDIEBELASTING

Om goed te worden in dit vak zul je veel, vaak en hard moeten trainen. Je stem en je lichaam: het moet rijpen, slijpen en indalen en dat kost tijd, moeite en energie. Er wordt 100% aanwezigheid en inzet van je verwacht bij bovenstaand lesprogramma. Naast de lesdagen werk je zelfstandig aan de opdrachten die je van je docenten krijgt. Deze zelfstudie neemt gemiddeld gezien enkele uren per week in beslag. De opzet van de opleiding is zodanig dat het mogelijk is om deze te volgen naast een andere studie, stage of baan.

AUDITIES 2020 - 2021
2de ronde: zaterdag 4 en zondag 5 september 2020

AUDITIES 2021-2022
1ste ronde: zaterdag 3 en zondag 4 juli 2021
2de ronde: zaterdag 18 en zondag 19 september 2021

Inschrijven voor de auditie werkt als volgt:
> stuur je CV , foto en motivatie waarom je de opleiding wilt gaan volgen
> betaal de auditiekosten (€ 30,-) via deze link (iDeal)
> én vul het auditieformulier in
> je ontvangt een uitnodiging om ONLINE (video) auditie te doen meer info vind je hier

Let op: we kunnen alleen de uitnodiging voor de auditie sturen als we alle bovenstaande zaken ontvangen hebben. 

Bij plaatsing verbind je je aan een volledig cursusjaar. Restitutie van het hele of een gedeelte van het lesgeld is helaas niet mogelijk. Klik hier voor de inschrijfvoorwaarden. 

MusicAllFactory Volwassenen

MusicAllFactory Volwassenen

Locatie
Factorium Hoofdgebouw, Koningsplein 11a, 5038 WG, Tilburg
Lesdag
Vrijdag
Docent(en)
Diverse docenten
Aantal lessen
30 weken, 3 werkweekenden en voorstellingsweek in Factoriumtheater
Leeftijd
18 - 26 Jaar
Startdatum
9 oktober 2020
Einddatum
11 juni 2021
Prijs
2.472,00 Maf Volwassenen 1e jaar
2.562,00 Maf Volwassenen 2e jaar
2.698,00 Maf Volwassenen 3e jaar
2.923,00 Maf Volwassenen 4e jaar
Reacties deelnemers
Christine van Asselt
Na een aantal jaren op reis te zijn geweest, en honderd-en-één omwegen te hebben genomen, heeft de MAF ervoor gezorgd dat ik mij weer op het pad begeef dat ik toch echt het liefst bewandel. Ik heb mijn instrument - mijn stem en mijn lijf - beter leren kennen: wie ben ik als zangeres en actrice? Ik heb me verdiept in het genre muziektheater en heb me voorbereid op het werkveld. Omringd door fantastisch lieve en getalenteerde klasgenoten en docenten heb ik me mogen ontwikkelen tot de speler die ik ben geworden. Ik ga de MAF onwijs missen, maar hoop nog heel vaak te mogen werken met de mensen die door de MAF in mijn leven zijn gekomen!
Christof Chapsis
Tijdens dit jaar op de MAF ontwikkelde ik meer spelverdieping en allround performance-skills. De multidisciplinaire aanpak van de opleiding zorgde ervoor dat ik verder gevormd werd als zanger, acteur en artiest.
Liesbet Hermans
Deze afgelopen 3 jaar zijn voorbij gevlogen als een echte rollercoaster. De MAF gaf mij de kans om mezelf te ontplooien tot de persoon die ik nu ben. Het is een veile plek waar je vrienden voor het leven maakt. Ik heb geleerd om meer met je lijf te acteren, om tijdens een scène echt te luisteren naar de tegenspeler en om al je fysieke acties te beleven. Op muzikaal vlak heb ik een enorme sprong vooruit gemaakt en ben ik fier op de weg die ik heb afgelegd. De MAF heeft me leren omgaan met prestatie druk en heeft me goed begeleid op vlak van komende audities voor producenten in binnen-en buitenland. Ik kreeg enorm veel ondersteuning van alle docenten. Kortom, klasse opleiding!
Marloes Blokland
Ik heb op de MAF ontdekt waar mijn kracht ligt en wat het best bij mij past op musicalgebied. Vier jaar lang doen wat je het liefste doet, met de warmste en meest talentvolle mensen om je heen, zowel klasgenoten als docenten... Wat ga ik dat missen!!
Laura van Tricht
De MAF heeft op verschillende manieren bijgedragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik ben zelfverzekerder, ik kan beter omgaan met mijn perfectionisme en ik heb geweldige vriendschappen gesloten. Alle docenten zijn zeer getalenteerd en kunnen ons met dat talent een hoop leren. Ik ben veel vrijer gaan spelen in de afgelopen 4 jaar. Mijn muzikaliteit is gegroeid. Ik pik dansroutines sneller op en ik ken meer dansstijlen dan voor de MAF. Ook solistisch gezien heb ik veel mogen leren. Mijn stem kan nu meer dan 4 jaar geleden, maar ook kan in andere zangtechnieken toepassen in vergelijking met 4 jaar geleden. Wat de toekomst zal brengen weten we nooit, maar ik heb een hoop ambities om verder te gaan in dit vak. Zo zou ik heel graag in het professionele werkveld gaan werken, maar ik ben me er goed van bewust dat dit een lastige wereld is om binnen te komen. Ook heb ik de ambitie om te auditeren voor een master muziektheater (in Londen). Mochten dit niet lukken, wil ik mijn huidige werk (leerkracht basisonderwijs) gaan combineren met de cultuursector. Lesgeven in de kunsten of voorstellingen spelen/maken voor kinderen.

2019/2020

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief