MusicAllFactory Volwassenen

De MusicAllFactory voor volwassenen (MAF-V) is al 25 jaar een begrip. Het is de enige professionele deeltijdopleiding Musicaltheater in Nederland. De opleiding bestaat uit 4 leerjaren en hebt één dag per week les. De flinke hoeveelheid zelfstudie vraagt veel inspanning, zelfdiscipline en een ware passie voor het musicalvak. Inmiddels hebben al vele studenten van de MusicAllFactory het professionele musicalpodium betreden!

Onder leiding van gespecialiseerde docenten en in samenwerking met je zeer gemotiveerde medestudenten ontwikkel je je talenten tot een professioneel niveau. Je ontdekt jouw specifieke kwaliteiten en welke rollen daarbij passen. Daarnaast word je in een veilige omgeving uitgedaagd nieuwe kanten van jezelf te ontdekken, ter verdieping en verbreding van je kleurenpalet. Gedurende deze opleiding ontwikkel je je stem en je lichaam tot een instrument waarop je kunt en mag durven vertrouwen. Mede doordat de docenten werkzaam zijn in het werkveld en/of de bij vakopleiding Fontys Muziektheater biedt de MusicAllFactory je een mogelijke toegang tot een voltijdopleiding of tot het werkveld. Eén of enkele jaren bij de MusicAllFactory vormen een uitstekende vooropleiding voor een voltijd musicalopleiding.

Werk je al als performer, maar wil je je doorontwikkelen in het musicalvak? Dan ben je bij de MusicAllFactory zeker ook op je plek. Je kunt bij ons auditie doen op verschillende niveaus en dus ook instromen in een hoger leerjaar en van daaruit je kwaliteiten aanscherpen.

LESPROGRAMMA

De opleiding is onderverdeeld in 4 leerjaren (niveaus). Per jaar zijn er 20 lesweken, 10 repetitieweken, 3 werkweekenden en 1 voorstellingsweek. De lesdag is vrijdag. Je krijgt in élk leerjaar en op élke lesdag lessen zang, ensemblezang, dans en acteren. Bij alle disciplines sluiten de verschillende werkvormen en technieken aan bij die van de vak- en vervolgopleidingen. Lees hier meer over de disciplines. 

1e leerjaar - vrijdagavond les
Dit jaar legt een basis op gebied van zang, spel, ensemblezang en dans. Je werkt zowel in groepen als individueel. De voortgang van je ontwikkeling hangt af van hoeveel je investeert in je zelfstudie. Eind februari presenteer je met je klas ensemblestukken uit diverse musicals. In de eindvoorstelling zing, dans en speel je in het ensemble.

2e leerjaar - vrijdagavond les
Ook in dit jaar krijg je les in de vier disciplines, maar de groep is kleiner en de lessen worden meer toegespitst op jouw eigenheid als musicalperformer. Je bouwt verder aan je zangtechniek en breidt je mogelijkheden uit. In spel komt liedinterpretatie en waarachtigheid aan bod. Eind februari perform je een musicalnummer en enkele ensemblestukken in een gezamenlijk concert in het Factorium Theater. In de eindvoorstelling zing, dans en speel je in het ensemble.

3e leerjaar - gehele vrijdag les
Je volgt overdag individueel zangles en correpetitie en in klein groepsverband drama en liedinterpretatie. Er wordt meer solistisch gewerkt en je eigenheid wordt verder uitgebouwd. Je krijgt meer repertoire, verdiepend op je eigen stem en gevarieerd binnen je mogelijkheden. Met je klas werk je aan een tekstpresentatie. In de eindproductie vertolk je een kleine rol. De toelatingseisen voor dit jaar zijn hoog en er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

4e jaar - gehele vrijdag les
Dit jaar staat specifiek in het teken van voorbereiding op een professionele loopbaan in het musicalvak. Je krijgt om die reden een uitgebreide auditietraining en je presenteert samen met je vijf klasgenoten een showcase waarvoor je zelf je zang- en tekstmateriaal kiest. Je studeert af met een hoofdrol in de eindvoorstelling en halverwege het jaar krijg je een masterclass van regisseur Paul Eenens. Voor dit leerjaar kun je geen auditie doen; je wordt uitgenodigd op basis van je getoonde kwaliteiten. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschiktbaar en onze toelatingseisen zijn hoog.

Eindvoorstelling
Elk studiejaar sluiten we af met een knaller van een musicalvoorstelling met alles erop en eraan. Je staat in een regie (en dat is toch echt iets anders dan een spelles) en leert werken met een orkest. Alle studenten doen mee aan deze voorstelling. Het repertoire is gericht op de 4e jaars studenten; zij dragen de hoofdrollen. De 3e jaars doen kleiner solistisch werk en de overige jaren vormen het ensemble. Tijdens de voorstellingsperiode is het hard werken maar tegelijkertijd één groot feest!

STUDIEBELASTING

Om goed te worden in dit vak zul je veel, vaak en hard moeten trainen. Je stem en je lichaam: het moet rijpen, slijpen en indalen en dat kost tijd, moeite en energie. Er wordt 100% aanwezigheid en inzet van je verwacht bij bovenstaand lesprogramma. Naast de lesdagen werk je zelfstandig aan de opdrachten die je van je docenten krijgt. Deze zelfstudie neemt gemiddeld gezien enkele uren per week in beslag. De opzet van de opleiding is zodanig dat het mogelijk is om deze te volgen naast een andere studie, stage of baan.

AUDITIES 2021-2022

auditieformulier

zaterdag 3 (VOL!) en zondag 4 juli 2021: 1e ronde
vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 september 2021: 2e ronde

Inschrijven voor de auditie werkt als volgt:
• vul het auditieformulier in en voeg je cv, foto en motivatie waarom je de opleiding wilt volgen toe in losse bestanden
• betaal de auditiekosten (€ 30,-) via deze link (iDeal)
• je ontvangt een uitnodiging om auditie te doen meer info vind je hieronder.

Let op: we kunnen alleen de uitnodiging voor de auditie sturen als we alle bovenstaande zaken ontvangen hebben. 

Bij plaatsing verbind je je aan een volledig cursusjaar. Restitutie van het hele of een gedeelte van het lesgeld is helaas niet mogelijk. Klik hier voor de inschrijfvoorwaarden. 

INFO 1e RONDE AUDITIES

1e ronde: 3 en 4 juli 2021. Als je deze ronde goed doorloopt, word je uitgenodigd voor de 2e ronde. 

Algemene auditie-info voor 1e of 2e jaar
Je zingt 1 stuk uit het musical- of muziektheaterrepertoire. Een ballad óf een uptempo nummer. Je zingt in het Nederlands, Engels, Frans of Duits. Zorg ervoor dat je het stuk volledig beheerst (dus inclusief de interpretatie) en dat je het uit je hoofd zingt. Zorg voor goed leesbare bladmuziek voor de pianist.

Algemene auditie-info voor het 3e jaar
Je zingt 2 stukken uit het musical- of muziektheaterrepertoire. Een ballad en een uptempo nummer. Je zingt een van deze twee zangstukken in het Nederlands en de andere in het Engels, Frans of Duits. Zorg ervoor dat je het stuk volledig beheerst (dus inclusief de interpretatie) en dat je het uit je hoofd zingt.

Zorg voor goed leesbare bladmuziek voor de pianist. 

In de 2e ronde komen alle drie de disciplines aan bod, meer info daarover ontvang je wanneer je door bent naar de 2e ronde.

MusicAllFactory Volwassenen

MusicAllFactory Volwassenen

Locatie
Factorium Hoofdgebouw, Koningsplein 11a, 5038 WG, Tilburg
Lesdag
Vrijdag
Docent(en)
André van Hest Anne-Marijn Smulders Annerieke Groen Ezra van Nassauw Rik van de Rijdt Tom Dicke
Aantal lessen
30 vrijdagen + 3 werkweekenden + voorstellingsweek in Factoriumtheater
Leeftijden
18 - 26 Jaar
Startdatum
8 oktober 2021
Einddatum
1 juli 2022
Prijs
2.472,00 Maf Volwassenen 1e jaar
2.562,00 Maf Volwassenen 2e jaar
2.698,00 Maf Volwassenen 3e jaar
2.923,00 Maf Volwassenen 4e jaar

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief