Rik van de Rijdt

23 juni 2022
Rik van de Rijdt
Categorie: Factorium, MusicAllFactory

MAF

Rik voltooide de opleiding Muziektheater aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, en vervolgde zijn studie daar met een Master of Music.
Hij studeerde  zang bij Edward Hoepelman. Rik verdiepte zich in diverse zangtechnieken waaronder verschillende klassieke technieken, EVT en CVT. Voordat hij Muziektheater studeerde, ronde hij de opleiding Management, Economie en Recht af aan de Hogeschool 's-Hertogenbosch, studeerde hij Organisatiewetenschappen en volgde hij ook een jaar de MusicAllFactory.

Rik speelde rollen in diverse producties zoals 'Ciske de Rat' (Joop van den Ende Theaterproducties), 'Mahagonny Songspiel & het lied van de stad' (Het Zuidelijk Toneel), 'De Vliegende Hollander' (M-Lab), 'Circus Boemtata' (Cliniclowns), 'Der Zigeunerbaron' en 'Die Lustige Witwe' in Oekraine en Bulgarije (International Opera Productions), 'Katibu Di Shon', 'Sweeney Todd' en vele andere opera producties (Nationale Reisopera).

Rik was ook verbonden als zangdocent aan de Vooropleiding van Musicaltheater op Fontys Academy of the Arts. Ook gaf hij regelmatig zangles binnen de bachelor en verzorgde de vocal coaching van de eindvoorstelling 'I Love You, You’re Perfect, Now Change'.

Momenteel is Rik werkzaam als zangdocent bij de MusicAllFactory en bij de Vooropleiding Musical aan het Valuascollege, Venlo.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief