Anne-Marijn Smulders

11 april 2024
Anne-Marijn Smulders
Categorie: Factorium, MusicAllFactory

Anne-Marijn begon haar opleiding aan het Fontys Conservatorium bij de afdeling Docent Muziek met als extra vakken zangmethodiek en kennis van het instrument, dit combineerde zij met het talenttraject MusicAllFactory Volwassenen. Zij vervolgde haar studie bij de afdeling Muziektheater, waar zij zanglessen volgde bij Edward Hoepelman en Ingrid Zeegers. 

Haar eerste professionele productie was ‘Grand Hotel’. De musical ‘Sister Act’ bracht haar naar Wenen en hier volgden het ‘Best of musical’-gala en de concertreeksen van 'Phantom of the opera’ en ‘Love never dies’. De rol Laura Bianchi in de operette ‘Die Stumme Serenade' werd haar debuut in Duitsland en dit vervolgde met de rollen Mama Bär en Mama Oger in de Duitstalige Europatour van ‘Shrek’ (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland).

De operette ‘Candide’ bracht haar even terug in Nederland om daarna weer naar Wenen te gaan voor de musical ‘Mozart!’ (cover Baronin von Waldstätten, Cover Cäcilia Weber) en de concertreeks ‘Messiah Rocks’. De musical ‘Mozart’ zorgde vervolgens voor haar intercontinentale première namelijk in Shanghai, waar zij een aantal weken in dit stuk te zien was. In Nederland volgde de rol Maria in het moderne muziektheaterstuk ‘Maria’.

Anne-Marijn combineerde haar uitvoerende carrière met lesgeven en zij werkte zowel in binnen- als buitenland veelvuldig als zangdocent. Zij verdiepte zich in verschillende zangtechnieken (onder andere Lichtenberg, EVT en CVT) en vindt uitdaging in het ontdekken van de juiste techniek en pedagogiek passend bij ieder individu.

Op dit moment is Anne-Marijn als zangdocent werkzaam op de vooropleiding van Muziek- en Musicaltheater en de vakopleiding Docent Muziek op Fontys Acadamy of the Arts en geeft zij les aan de MusicAllFactory Volwassenen. Daarnaast is zij teamleider van de MusicAllFactory.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief