MusicAllFactory Jongeren

 
Wil je van Musical je vak maken? Wil je doorstromen naar de Fontys afdeling Muziektheater/ Musicaltheater? Dan is de MusicAllFactory beslist iets voor jou! De MusicAllFactory-Jongeren (ook wel MAF-J genoemd) is een pittige opleiding waar je onder leiding van ervaren docenten je de vaardigheden traint die vereist zijn voor het uitoefenen van het vak musical: zang, spel en dans.

De opleiding legt een stevige basis om door te stromen naar vervolgopleidingen binnen dit vakgebied (muziektheater / musicaltheater / musicaldans en kleinkunst). Dit gebeurt ook daadwerkelijk. Elk jaar kunnen we studenten feliciteren met hun toelating tot een prachtige vakopleiding. En daar zijn we trots op! De docenten van de MAF-J zijn stuk voor stuk topdocenten met veel ervaring en een groot netwerk. Naast hun werk bij de MAF-J werken zij als vakdocenten aan professionele beroepsopleidingen of bij professionele gezelschappen.

LESPROGRAMMA

Het jaarlijks lesprogramma bestaat uit een centraal lesblok dat door alle cursisten wordt gevolgd. Naast dit centrale lesblok kun je ook een specialisatie zang, dans of spel volgen. Om daarvoor in aanmerking te komen doe je aan het begin van de cursus auditie. Je kunt bij de MusicAllFactory jongeren alle drie de specialisaties doen! Elk jaar presenteer je jezelf twee keer; in een openbare les in december en in de grote musicalvoorstelling aan het einde van het cursusjaar in de Factoriumzaal. Waar nodig krijg je individuele begeleiding van een docent om jouw specifieke leerdoelen aan te pakken.

Blok 1
Je volgt een algemeen blok waarin je ingaat op de diverse disciplines. Er wordt ruimschoots aandacht besteed aan koor- en ensemblezang, close harmony, jazz-, theater- en klassieke dans en spel & improvisatie. Als je bent aangenomen voor een specialisatie ga je ook meteen dieper in op deze leerstof. Het blok wordt afgesloten met een korte (openbare) voorstelling in een theater. Op die manier kun je het geleerde gelijk in de praktijk brengen. Na dit blok volgt een individuele evaluatie met de docenten.

Blok 2
Blok twee is een auditietraining. Een succesvolle auditie afleggen is nog een vak op zich. In dit blok komen alle aspecten van auditeren aan bod. Daarna volgt een ‘oefen-auditie’ met een auditie-commissie van buitenaf. De leden van deze commissie zijn werkzaam op de vakopleidingen en/of bij theaterproducenten. Zij geven hun visie op jouw auditie en je krijgt direct persoonlijke feedback en advies.

Blok 3
In dit blok ga je intensief repeteren aan een grote productie. Iedereen doet mee en heeft een rol. Het samen werken aan de voorstelling, het leren werken in een groep en je eigen talent maximaal inzetten en natuurlijk het uitvoeren voor een publiek zijn de kernleerpunten van dit proces. Deze productie wordt aan het einde van het studiejaar opgevoerd. Een feestelijk en groots moment waarop je kunt tonen wat je aan talent in huis hebt.

Specialisaties
Naast het centrale lesblok kun je specialisaties volgen. Het is mogelijk om alledrie de specialisaties te volgen. Per specialisatie dien je, op uitnodiging van de docenten, apart auditie te doen. 

DISCIPLINES 

Zang - docent Sofie Dirkx
Gevorderde jonge zangers en acteurs krijgen wekelijks een uur extra les in zang- en ademtechniek. Er wordt gelet op een gezonde ontwikkeling van de stem en er wordt aandacht besteed aan het opbouwen van een eigen zangrepertoire. Naast solozang is er extra aandacht voor het zingen in duetten en kleine ensembles. 

Dans - docent Veronique van Iersel
Dit is een training voor jonge dansers die zich vooral in musicaldans willen specialiseren. Wekelijks volg je een extra uur danstraining in klassieke dans, jazz- en theater- en showdans. Het niveau en tempo liggen beduidend hoger dan in het centrale lesblok. 

Spel - docent Geertje Hochstenbach
In deze training krijgen jonge, getalenteerde acteurs wekelijks een extra uur in spel. Verschillende methodieken maken van jou een wendbaar acteur die de aanwijzingen van een regisseur weet vorm te geven. Je krijgt lessen in spelimprovisatie, tekst - en  rolanalyse, rol- en liedinterpretatie, gebruik van stem, lichaam en ruimte. Geertje Hochstenbach is ook verantwoordelijk voor de regie van de eindvoorstelling waar jij een rol in speelt. 

Koor, solfège, pianobegeleiding zanglessen, muzikale leiding / arrangementen eindvoorstelling - docent Marnix Wetzer
Marnix is muzikaal leider, producer & arrangeur voor musical-, theater- & studioproducties. Naast de MusicAllFactory Jongeren & Junior werkt hij ook voor Fontys Musicaltheater als muzikaal leider. Zijn drijfveer is de groei en ontwikkeling van mensen, in een veilige omgeving met ruimte voor eigenheid. 

Het is hard werken in de periode voorafgaand aan de voorstelling maar het is natuurlijk ook een feest! Collega's uit het vakgebied en uit ons netwerk komen speciaal kijken naar opkomend talent. Dus... de spotlights staan op jou! 

AUDITIES 2020 - 2021
zaterdag 19 september 2020 extra 1ste ronde audities Zang
Als je deze ronde goed doorloopt, word je uitgenodigd voor de 2e ronde.
zondag 20 september 2020 2de ronde Spel + Dans
zondag 27 september 2020 specialisatie audities

AUDITIES 2021 - 2022
zondag 13 juni 2021
1ste ronde audities Zang
Als je deze ronde goed doorloopt, word je uitgenodigd voor de 2e ronde.  

Inschrijven 
Klik hier voor meer details over de inhoud van de audities en hoe je je moet voorbereiden. Na inschrijving krijg je per post of e-mail een bevestiging. Schrijf je op tijd in want er zit een limiet op het aantal plaatsen!

Inschrijven voor de auditie werkt als volgt:

Let op: we kunnen alleen de uitnodiging voor de auditie sturen als we alle bovenstaande zaken ontvangen hebben. 

Bij plaatsing verbind je je aan een volledig cursusjaar. Restitutie van het hele of een gedeelte van het lesgeld is helaas niet mogelijk. Klik hier voor de inschrijfvoorwaarden. 

MusicAllFactory Jongeren

MusicAllFactory Jongeren

Locatie
Factorium Hoofdgebouw, Koningsplein 11a, 5038 WG, Tilburg
Lesdag
Zaterdag (10:00 - 15:00 uur)
Lesduur
240 min.
Docent(en)
Geertje Hochstenbach Marnix Wetzer Veronique van Iersel Sofie Dirkx
Leeftijd
14 - 18 Jaar
Startdatum
17 oktober 2020
Einddatum
11 juli 2021
Prijs
990,00
Opmerkingen

€ 275,00 per specialisatie

Reacties deelnemers
Laat alle 37 reacties zien
Yoseira Bakx
De MAF is een plek waar je jezelf kunt ontwikkelen tot de persoon die jij bent, en wilt zijn.
Volgend jaar ga ik helaas alweer weg bij de MAF, maar er staat iets heel leuks te wachten… Ik ga volgend schooljaar beginnen aan de vooropleiding van Lucia Marthas in Amsterdam. And this is a dream come true! Ik ben de MAF heel erg dankbaar voor alles, zonder de MAF was ik denk ik nooit zo ver gekomen.
Hannah Jayani
Ik hoorde van de MAF via mijn zusje Febe die bij de MAF junior zat en ik werd toen heel enthousiast. Na mijn auditie werd ik aangenomen. Na de MAF zou ik graag naar musicaltheater op Fontys willen of iets met musical, dansen en zingen en om naar zo’n opleiding te kunnen/aangenomen te kunnen worden moet je bepaalde dingen kunnen zoals noten lezen toonladders herkennen etc. Dat leer je bij de maf bij solfège ook moet je een bepaald niveau kunnen zingen, dansen en acteren dat beoefen en leer je ook bij de MAF ik heb vooral geleerd om in mijn kopstem te zingen want dat was nog best nieuw voor mij en veel verschillende dansstijlen.
Tjallien Welte
Naast de technieken die je leert op het gebied van dans, zang en spel leer je ook vele andere dingen. Jezelf durven zijn, geen schaamte hebben en foute durven te maken zijn drie van de vele wijze lessen die ik heb geleerd van onze docenten. Maar het belangrijkste misschien van allemaal is dat je jezelf echt voor de volle 100% moet geven anders kom je er niet in deze wereld. Heel leuk een avond stappen maar zaterdagochtend moet je gewoon weer kei hard werken bij de MAF. Deze gedrevenheid heeft ook veel voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling gedaan. Na de MAF wil ik heel graag muziektheater gaan studeren bij Fontys in Tilburg. En daarna? Het liefste de mooiste rollen mogen spelen bij bijvoorbeeld een productie van stage entertainment. Maar stiekem droom ik er ook wel van om in een productie te mogen spelen in Hamburg. Hoe mooi zou het zijn als deze dromen uit kunnen komen en dat je je dan beseft dat het allemaal begon bij de MAF. De MAF = voor mij een passie. De passie om te zingen, dansen en te acteren en hiermee mensen te kunnen raken. Naast dit is de MAF ook een heel goed en leerzaam startpunt om verder te gaan in de musicalbranche.
Juulke Van Vroenhoven
De MAF vormt voor mij een hele goede leerschool, het heeft me leren om te durven op je bek te gaan. Dat ik kan leren van fouten maken. Het heeft me geleerd hoe ik mijn uitstraling kan verbeteren, hoe ik me kan verdiepen in emoties en hoe ik ze moet uiten. Ook heb ik een heleboel technieken op zanggebied en spelgebied geleerd. Iedere les leer je weer nieuwe dingen en kritisch kijken naar niet alleen jezelf maar ook naar anderen. Je helpt elkaar en kijkt naar elkaar om van elkaar te leren. Ik vind dit heel erg prettig aangezien ik inspiratie kan halen uit anderen. Door de MAF ben ik meer bewust geworden van mijn houding en van hoe ik me beweeg door een ruimte. Ook heeft het me geholpen met lef tonen op het podium. Ik heb geleerd dat op je bek gaan mag. Ik weet wat ik kan verwachten op audities en dat je hard moet werken voor een goed resultaat. De MAF is voor mij een plek waar ik mezelf kan zijn, waar ik met mensen mag werken die talent hebben, waar ik inspiratie van kan opdoen en waar ik zelf ook een heleboel kan leren. Ik zie het als een veilige plek waarbij ze je in goede banen kunnen leiden maar je ook los laten om zelf te experimenteren.
Kirsten Jacobs
Ik wilde altijd al graag in musicals spelen en ik hoorde dat als je je op het gebied van zang, dans en spel wilde ontwikkelen je bij het Factorium moest zijn.
Ik zit nu 3 jaar bij de Maf jongeren en elke zaterdag verheug ik me weer om aan mijn droom te kunnen werken : Musical ster worden. Dit jaar mogen we een stuk gaan spelen dat nog nooit eerder in de Nederlandse theaters te zien is geweest: Winterhart. Ik ben ook erg trots dat ik dit jaar deel uit maak van specialisatie dans en ontzettend gaven dansen heb mogen leren.
Julius De vriend
Ik heb enorm veel geleerd bij de MAF ! Ik kan niet eens zo goed zeggen wat nou allemaal, als het om zang gaat eigenlijk vooral heeeel veel techniek, ik moet natuurkijk nog veel bijleren maar ik kwam zonder techniek op de maf. Qua spel heb ik ook hele grote stappen gemaakt ! En geloof het of niet, want ik ben écht geen danser, maar zelfs bij dans ben ik erg gegroeid door de MAF! Ook heeft de maf me veel gebracht voor mij als persoon! Je leert er heel veel mensen kennen met de zelfde interesses als jij en kan dus écht jezelf zijn, waardoor je jezelf denk ik ook beter leert kennen! Ook heb ik vrienden voor het leven gemaakt, en mijn vriendin heb ik ook op de MAF leren kennen. De MAF is een plek waar je jezelf kan zijn en je hobby en passie kan delen met anderen die er net zo veel van houden als jij! En plek waar je lol kan maken en vrienden voor het leven kan maken, en waar je jezelf enorm kan ontwikkelen.
Anne Roos van Belkom
Ik heb het echt heel erg naar mijn zin hier! Wat ik het allerliefste na mijn havo en de MAF wil gaan doen is: Musicaltheater aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Dit is echt mijn grootste droom! Ik heb in het eerste half jaar veel geleerd omdat we toen alle basis en auditietrainingen kregen, hier heb ik heel veel van geleerd en ook superveel aan gehad. Naast alle basis heb ik dit jaar ook spec dans mogen doen, hiervoor moet je een extra auditie doen waarvoor je wordt uitgenodigd door de docenten. De MAF heeft mij geholpen door mij nieuwe dingen te leren, risico te nemen in sommige dingen en me te ondersteunen. Naast de 4 fantastische docenten heb ik ook een hechte band gekregen met de rest van de groep! Iedereen kan goed met elkaar omgaan en we steunen elkaar in goede en slechte tijden. De MAF is mijn nieuwe familie waar ik heel blij mee ben dat ik dit heb mogen meemaken dit jaar! Ik heb zoveel geleerd en ik heb zoveel nieuwe vrienden gemaakt, ik ben helemaal gek op de MAF! Kom allemaal auditie doen dit jaar want je wil deze leuke vooropleiding niet missen!
Robin von Stockhausen
Twee jaar geleden ging ik voor het eerst naar een voorstelling van de MAF. Na die voorstelling wilde ik dat ook ik wilde ook naar de MAF. De MAF heeft erg veel voor mij betekend. Ik heb er zoveel geleerd en ik leer nog steeds zo veel. Ik leerde heel veel nieuwe mensen kennen, mensen met wie ik de passie voor musical kan delen. Ik wil niks liever. Na de MAF wil ik uiteindelijk Fontys muziektheater gaan doen. Maar eerst slagen!!! De maf is voor mij een plek waar je kan zijn wie je bent.
Pepijn Bruurmijn
Ik ben bij de MAF terechtgekomen omdat ik heel graag iets met musical zou willen doen en ik ging dus op zoek naar een musical opleiding dicht in de buurt en toen kwam ik bij de MAF terecht. Na de MAF zou ik graag een musical of dansopleiding gaan doen want ik vind het heel leuk om te zingen, dansen en acteren en zou daar later graag mijn beroep van maken. Ik heb van de MAF geleerd hoe je nu eigenlijk echt in een rol kruipt, hoe je verschillende emoties kan uiten, verschillende stijlen dans hoe die allemaal toch weer een andere intentie hebben. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen door de MAF want het is echt een plek waar je gewoon jezelf kan zijn en fouten kan maken en daar dan ook weer van kan leren. De MAF voor mij is eigenlijk gewoon een tweede thuis waar ik de afgelopen 2 jaar veel vrienden heb kunnen maken.
Jasmijn Jeronimus
Ik zit nu in mijn eerste jaar MAF en wat is het leuk! Ik zat hiervoor met Jade en Esmee bij een andere musicalschool. Esmee vertelde mij dat ze weg ging omdat ze auditie ging doen voor het MAF. Ik ging even opzoeken wat het was en ik werd gelijk enthousiast! Ik heb me meteen ingeschreven en auditie gedaan. En na een spannend auditieweekend kreeg ik te horen dat ik was aangenomen! En ik was zo blij! Musical en theater is namelijk echt mij passie. Ik kan me mezelf er helemaal in verliezen en er de hele dag mee bezig zijn! Daarom wil ik na de middelbare school ook heel graag naar een musical- of toneelschool. Ik leer bij het MAF elke keer weer iets nieuws. Ik heb veel gehad aan de techniek voor zang omdat ik dat heel moeilijk vind! Ik leer natuurlijk zang, dans, spel en solfège maar ik leer ook mezelf beter kennen. Hoe ga ik met situaties om als iets niet lukt. De verantwoordelijkheid voor jou en je groep om thuis te oefenen. Ik leer mijn emoties kennen en ik leer hoe ik op situaties reageer in het algemeen. Ook heb ik geleerd dat fouten maken mag en dat je daar van leert. Bij het MAF is iedereen ook zichzelf en iedereen respecteert elkaar en dat vind ik heel mooi. de MAF = een plek waar je ontzettend veel leert en helemaal jezelf mag zijn!
Amber Spronk
Ik ben op de MAF gekomen doordat ik een nieuwe musical uitdaging aan wou gaan. Ik heb 10 jaar musicallessen in best gevolgd en heb toen auditie gedaan voor de vooropleiding op de fontys. Hier werd verteld dat ik nog niet goed genoeg was voor de vooropleiding, maar dat de MAF een hele goede plek was om te groeien. Dit advies heb ik gevolgd en heb er absoluut geen spijt van gehad! Na de MAF zou ik graag een muziektheater opleiding willen doen. Ik houd heel erg van muziek, zingen, dansen, acteren en creëren en dit zou ik het liefste de rest van mijn leven willen doen. Dankzij de MAF ben ik daar weer een stapje dichterbij. De MAF heeft mij laten zien dat de grenzen die ik had nog niet mijn grenzen waren. Ik heb veel kennis opgedaan en heb veel vrienden gemaakt met dezelfde passie. De MAF is voor mij leerzaam, hard werken, genieten, passie voor musical en een plek voor vele vrienden.
Fleur Ketellapper
Ik ben mij de MAF terecht gekomen vanwege mijn vorige musical en zangdocent, die heeft mij aangeraden om auditie te doen bij de MAF. Na de MAF zou ik het fantastisch vinden om naar de Fontys te gaan om daar de opleiding musicaltheater te doen. Mijn droom is om in musicals te spelen! Ik heb bij de MAF verschillende dingen geleerd. Nieuwe zangtechnieken. Je eigen personage maken. Meer mezelf laten zien bij het dansen, maar ook dat het oké is om jezelf te zijn en te laten zien wie je bent en wil zijn. Ik ben door de MAF een stuk zelfverzekerder geworden. Ik stap makkelijker op mensen af en geef ze bijvoorbeeld een complimentvan de dag dat het het allemaal waard is! De MAF is leerzaam en gezellig, maar ook hard werken. Toch weet je aan het eind van de dag dat het het allemaal waard is!
Sophie Fisher
Hey! Ik heet Sophie Fisher, ik ben zestien jaar oud en kom uit Engeland. Dit is mijn eerste jaar bij de MAF en ik ben erbij gekomen omdat ik een plek zocht waar ik op een hoog niveau musical kon doen, en waar ik veel steun zou krijgen om mijn talenten te ontwikkelen. Dat is ook zeker gebeurd, ik heb zoveel geleerd bij MAF, het is onmogelijk om alles op te noemen. Over mijn talenten en zwakke punten, en hoe ik die moet aanpakken, maar ook hoe het is om op een echte opleiding te zitten, omringd door super getalenteerde mensen die elkaar allemaal steunen. Wij willen allemaal hetzelfde maar we willen het ook voor elkaar, en daarom voelen we als zo’n groot familie. We zijn samen onze passie aan het ontwikkelen, en daarbij ook onze liefde voor elkaar. Ik ben ook beter geworden in harmoniseren, mijn pick-up bij dans is vooruit gegaan, bij zang is mijn kopstem veel sterker geworden, en dit zijn nog maar een paar van de dingen die ik geleerd heb! Bij MAF focussen de docenten ook echt op je persoonlijke ontwikkeling. Zij kijken naar mij als individu en naar wat ik nodig heb. Ze supporten mij en zijn eerlijk tegen mij als ik nog aan iets moet werken. Evaluaties zijn ook iets wat ik nooit eerder had gehad, en ook al was ik er wel bang voor, heb ik er echt veel aan gehad, want ze vertellen je precies wat je goed en minder goed doet. Het is soms wel moeilijk om te horen, maar uiteindelijk word je er een betere performer van. Ik merk dan ook zeker dat ik dit jaar in alle opzichten vooruit ben gegaan, dus bedankt Geertje, Vero, Sofie en Marnix. Als ik MAF in een woord zou moeten omschrijven, zou ik het vervulling noemen. Het is alsof er een soort musical gat in mijn hart zat, dat nu gevuld is door deze plek en deze mensen. Zodra de dag voorbij is, wil ik gewoon weer terug en ik kijk er de hele week naar uit. Hier doe ik het enige wat ik in de rest van mijn leven wil doen, en ik kan me een leven zonder niet meer voorstellen. Na de de MAF wil ik zeker doorgaan met musical en ben van plan om terug naar Engeland te gaan om daar musical te studeren, het liefst bij Mountview. Ik hoop daarna op de West End werk te vinden. Uiteindelijk is het mijn grote droom om op Broadway te staan, so wish me luck!
Kiki Pulles
Hoi allemaal! Ik ben Kiki Pulles, ik ben 16 jaar oud. Ik doe al meer dan 10 jaar aan musical en dit is mijn eerste jaar bij de MAF. Ik ben bij de MAF gekomen door een vriendin van mij. Zij wilde zelf auditie doen en toen dacht ik: waarom ook niet? Musical is mijn passie, waarom zal ik niet proberen hier verder in te gaan? Ontzettend leuk! Toen werd ik hier aangenomen, wat echt super leuk is! Ik merk dat ik al zo veel ben vooruitgegaan in dit ene jaar! Na de MAF hoop ik dat ik naar een (Fontys)opleiding mag gaan, en dat ik me daar nog verder kan ontwikkelen. Ik wil graag op het podium staan, het liefste in een grote musical. Vroeger vond ik dit nog spannend, maar nu voelt dit helemaal als thuis. Bij de MAF jongeren heb ik geleerd om mezelf helemaal te laten gaan. Stel er gaat iets verkeerd, het maakt niet uit! Niemand lacht je uit, niemand zal het erg vinden. Dit heeft me erg geholpen met zang, dans en toneel. Ook zijn door de lessen mijn technieken veel verbeterd.
Door de MAF ben ik ook een stuk zelfverzekerder geworden. Het maakt me nu veel minder uit als ik iets verkeerd doe. Ik trek me er gewoon niks meer van aan.
De MAF is voor mij 'passie'. Hier kan ik eindelijk doen wat ik zo graag doe: zingen, dansen en acteren.
Merel Withagen
Ik ben Merel Withagen, ik ben 17 jaar oud en dit is mijn eerste jaar op de MAF.
Ik ben bij de MAF terechtgekomen doordat docenten op het fontys mij dat adviseerden nadat ik daar een jaar geleden auditeerde. En dat is een goed advies geweest! De MAF is een geweldige plek met prachtige mensen, die allemaal het beste met elkaar voor hebben. Ik heb mezelf er in een jaar tijd al zo erg kunnen ontwikkelen, zowel op zang-, dans- en speltechnisch gebied maar zeker ook op persoonlijk gebied. Momenteel is mijn grote droom om aangenomen te worden op de (voor)opleiding Muziektheater op Fontys Hogeschool voor de Kunsten.
En met de begeleiding die we op de MAF krijgen, heb ik daar wel vertrouwen in! Of dat nu is, of over twee jaar bijvoorbeeld weet ik niet. Maar dit is wat ik het allerliefste doe en daar ga ik voor!
Guinevere Dommeck
Ik was altijd al heel erg geïnteresseerd in musicals en mij leek het erg leuk om naar een leuke musical les te gaan. Ik ging rondkijken bij mij in de buurt en kwam al snel terecht bij Factorium, waar ze binnenkort audities hielden voor de maf. Ik ging er eigenlijk met weinig verwachtingen in maar ben toch heel blij en gelukkig aangenomen! Na de maf zou ik het liefst naar Fontys Hogeschool voor kunsten willen om daar Muziektheater te studeren of Muziektheater klassiek. Bij de maf leer je heel veel dingen. Je leert jezelf ontwikkelen in zang, dans en spel op meerdere manieren. Maar wat je het meeste leert is hoeveel plezier je kunt hebben op de speelvloer. Zelf heb ik mezelf op de maf ook ontwikkeld. Ik heb mezelf leren kennen en ben op verschillende manieren gaan kijken naar de speelvloer en verschillende manieren dat ik mezelf nog beter kon verrijken in het vak. De maf is samengevat één grote, leuke familie van tieners van 14 tot 18 jaar oud die net zo gepassioneerd zijn als jij. Een plek waar je honderd procent jezelf kan zijn en jezelf kan leren kennen.
Carmen Leusink
Hoi! Mijn naam is Carmen, ik ben 18 jaar en volg de vooropleiding MAF-Jongeren. Hier krijgen we les in zingen, dansen en acteren. Vorig jaar deed ik auditie bij Fontys. Ik was nog wat te onervaren dus op aanraden van hun heb ik geauditeerd bij de MAF-Jongeren. Super spannend natuurlijk! Gelukkig kwam ik door de auditierondes heen en mocht ik ook nog auditeren voor de Specialisatie Dans. Ik was helemaal gelukkig! Als klein meisje liep ik altijd al te dansen en te zingen door het huis. Ik wou altijd al in musicals spelen en deze droom is nooit weggegaan. Ik ben hard aan het trainen om dit doel te bereiken en de MAF is daar de perfecte plek voor. Hier krijgen we lessen op een ontzettend hoog niveau en dit is naar mijn mening de beste plek om je voor te bereiden op de musical-wereld. Hier is het niet alleen je talent dat ontwikkeld wordt, maar ga je ook door persoonlijke ontwikkelingen. Ik heb geleerd om sterker in mijn schoenen te staan en dat je eigen persoonlijkheid eigenlijk net zo belangrijk is als het talent dat je laat zien. Lekker jezelf zijn dus!
Okke van Lieshout
Ik ben Okke van Lieshout, 17 jaar oud en woon in Best. Vorig jaar heb ik mijn examen Havo gedaan en nu doe ik VWO. Na mijn middelbare school zou ik het liefste – verrassing – muziek- of musicaltheater willen studeren. Ik zit nu voor mijn vierde jaar bij de MusicAllFactory-Jongeren. Naast musical vind ik het ook leuk om te shoppen, te schrijven en te eten. Veel eten. Ik ben bij de MAF terecht gekomen doordat ik naar de open dag van Fontys ging. Toen ik daar met docenten in gesprek ging, raadden ze me aan om voor de MAF auditie te doen. Ik besloot dit dus te doen en zo werd ik aangenomen bij de MAF-Jongeren.Na de MAF zou ik graag – net als de meeste Maffers – muziek- of musicaltheater willen studeren. Ambities liggen bij mij in de entertainment branche. Zo lijkt mij naast musical, televisie bijvoorbeeld ook erg interessant. Op lange termijn droom ik natuurlijk van spelen in musicals en dingen te mogen doen die me gelukkig maken. Bij de MAF heb ik echt kennis leren maken met het musical-vak. Er wordt goed aan je geleerd hoe zo’n opleiding werkt, wat belangrijke punten zijn voor audities, wat je sterke punten zijn en wat punten zijn waar je nog aan kan werken. De docenten weten een goede persoonlijke leerroute voor je uit te stippelen, waardoor je het beste uit jezelf kan halen. De MAF heeft mij een soort ‘groeispurt’ gegeven. Als ik terugkijk op mezelf vier jaar geleden, besef ik me hoe erg ik veranderd ben. Ik heb een groei doorgemaakt op zowel musical als persoonlijk vlak. De MAF is voor mij nu echt een plek geworden waar ik mezelf kan zijn en met anderen mijn passie kan delen. Ook heb ik meer zelfvertrouwen opgebouwd: in het begin was ik bijvoorbeeld zó nerveus als ik moest zingen, maar dat is nu godzijdank over. De MAF is dé plek voor leergierige mensen met ambities in de theaterwereld. Hier krijg je kansen om, ook als je onervaren bent, te werken met docenten die weten wat jij nodig hebt om het maximale uit jezelf te halen.
Amber Elberse
Ik ben Amber Elberse, 17 jaar oud en zit nu voor mijn 2e jaar op de MAF-Jongeren. Ik ben hier 2 jaar geleden terecht gekomen doordat ik toen auditie deed bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten richting Musical/Muziek theater. Hier werd ik toen afgewezen omdat ik nog niet oud en niet goed genoeg was. Ze gaven me toen de tip om te gaan auditeren bij de MAF en dan over een jaar terug te komen. Dus dat deed ik. Ik ging auditie doen voor de MusicAllFactory en werd daar ook meteen aangenomen met een spec dans! Ook terugkomen bij Fontys, zoals ze me 2 jaar geleden adviseerde, heb ik dit jaar gedaan…en met succes! Ik ben namelijk aangenomen op de vooropleiding Fontys Musicaltheater. Een droom die na hard werken eindelijk uitkomt, mede dankzij de MAF. Op de MAF heb ik zo onwijs veel mogen leren. Ik heb mogen werken met fantastisch getalenteerde mensen, en dan praat ik niet alleen over mijn mede ‘maffers’ maar zeker ook over de (gast) docenten. De MAF = mijn alles. De MusicAllFactory heeft mij gebracht waar ik nu ben. Ik ben op deze deeltijdopleiding gegroeid zang, dans en spel technisch, maar heb zeker ook een persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt. En daar ben ik heel trots op. Mijn dromen voor na de MAF zijn studeren aan Fontys Hogeschool voor de kunsten en daarna doorstomen in het musical vak!
Suzanne van der Els
Hoi ik ben Suzanne van der Els en ik ben 19 jaar. Ik wist al een aantal jaar van het bestaan van de MAF af, maar na mijn eindexamenjaar heb ik pas auditie gedaan. Dit omdat ik het al erg druk had met school en andere voorstellingen en ik me volledig wilde focussen op de MAF. Ik zou heel graag muziektheater willen gaan studeren, dus ben ik druk bezig met auditie doen! De MAF heeft mij van alles geleerd; van zang/dans/speltechnieken tot persoonlijke ontwikkeling door alle lieve mensen die op de MAF zitten. De MAF is echt een beetje mijn tweede familie geworden en ik zou ze echt niet kwijt willen raken! De MAF = Liefde, familie en heel veel plezier! De MAF vraagt misschien best veel van je, maar geeft ook zo ontzettend veel terug. Ik zou het voor geen goud willen missen!
Anne Fleur du Pré
Hoi, Ik ben Anne Fleur du Pré en ben 17 jaar. Ik zit voor het tweede jaar bij de MAF-J. Omdat ik ontzettend graag verder wil studeren in musicaltheater was ik naar een open dag geweest van Fontys. Daar raadde ze me aan om auditie te gaan doen bij de MAF en zodoende ben ik hier terecht gekomen. En daar heb ik geen spijt van! We leren hier ontzettend veel, niet alleen zang, spel en dans maar ook je persoonlijke ontwikkeling komt hier aan bod. We leren grenzen te verleggen. De docenten stimuleren en motiveren ons hard om het beste in ons naar boven te halen. Ze denken met ons mee welke stappen we moeten en/of kunnen nemen om verder te komen in onze ontwikkeling. Op elk gebied! Ik houd ontzettend van de MAF. Iedere zaterdag ga ik met heel veel zin naar Tilburg. We maken heel veel lol maar werken ook keihard en heel serieus.
Alissa Rietveld
Ik ben Alissa Rietveld, 16 jaar en dit is mijn 1ste jaar bij de MAF. Dit jaar bij de MAF was super, ik heb veel geleerd, dingen over mezelf ontdekt en vooral heel veel gelachen. Ooit hoop ik aangenomen te worden bij een musical-opleiding en op het podium te staan. Maar eerst ga ik nog een paar jaartjes genieten bij de MAF.
Holly van Zoggel
Hee! Ik ben Holly van Zoggel en ik ben 15 jaar oud. Toen ik net twaalf was deed ik auditie voor de MAF Jongeren. Tot mijn vreugde werd ik aangenomen en volgde ik er twee achtereenvolgende jaren de lessen. Na een pauze van een jaar, zit ik nu in mijn derde jaar MAF! De MAF is voor mij een plek om me te ontwikkelen op gebied van het musicalvak, maar ook zeker een plek waar tijd is voor gezelligheid. Iedereen heeft dezelfde liefde en gedrevenheid, wat zorgt voor een sterke band en goede werksfeer. De MAF heeft voor mij een belangrijk deel bijgedragen aan de transformatie van kind tot jongvolwassene. In mijn jaren bij de MAF, van mijn 12e tot mijn 15e, ben ik veel veranderd, op persoonlijk gebied maar zeker ook als zanger/danser/acteur. De ondersteuning en hulp van de docenten maken dat ik nu zekerder op het toneel sta, niet meer als kind, maar steeds meer als jongvolwassene. Na de MAF hoop ik me verder te ontwikkelen in de theaterwereld en zou ik graag een hieraan gerelateerde opleiding volgen.
Chimène van Dijk
Hallo allemaal, ik ben Chimène van Dijk en ben 17 jaar oud. Ik ben bij de MAF terecht gekomen omdat ik van musical mijn beroep wilde maken. Daarom heb ik toentertijd online opgezocht welke musical vooropleidingen er allemaal bestonden en de MAF sprak mij al meteen aan. Zodoende heb ik auditie gedaan en ben ik gelukkig aangenomen. Toch heb ik ervoor gekozen om na de MAF niet meer verder te gaan in de musical wereld. Dit komt doordat ik er door de MAF ben achter gekomen dat ik het als hobby heel erg leuk vind om te doen, maar dat ik er niet verder in wil gaan. Ik moet volgend jaar nog een jaartje naar school, maar over wat ik daarna wil gaan doen, moet ik nog even goed nadenken. Bij de MAF heb ik ontzettend veel geleerd en als je van musical je beroep zou willen maken, ben je hier dan ook zeker aan het goede adres. Bij zowel zang, dans als spel heb ik veel nieuwe technieken geleerd waarvan ik daarvoor nog nooit gehoord had. Verder was het vak ‘solfège’ ook compleet nieuw voor mij, maar dit wordt vanaf de basis helemaal aan je uitgelegd. Ook hebben we elk jaar een periode van de auditietrainingen. In deze periode word je voorbereid om een auditie zo goed mogelijk te kunnen doen. In deze periode krijg je ontzettend veel tips en is dan ook echt heel erg leerzaam. Kortom: bij de MAF heb ik veel, en ook vooral nieuwe dingen, over het musical vak geleerd. Ik merk dat ik bij alle 3 de disciplines een persoonlijke ontwikkeling heb meegemaakt, maar vooral bij zang. Bij de MAF wordt er flink gewerkt aan de basistechnieken die je nodig hebt om goed een liedje te kunnen zingen. Toch waren deze technieken, voordat ik bij de MAF kwam, nieuw voor mij. Ook was ik altijd erg onzeker op het gebied van zang, omdat ik van mezelf weet dat ik bijvoorbeeld beter ben in dans. Toch merk ik dat ik door de MAF zekerder ben geworden over mezelf en dat ik dus zowel qua techniek, als zelfvertrouwen vooruit ben gegaan. De MAF = een plek waar je wordt klaargestoomd om door te stromen naar een voor- of vakopleiding én een plek waar je helemaal jezelf mag en kan zijn.
Eline Baltussen
Een vriendin van mijn zus zat bij de MAF en ik ben toen met mijn zus bij haar voorstelling gaan kijken. Dit vond ik heel tof om te zien en ik wilde meteen al heel graag meedoen. Dus toen ben ik gaan oefenen, heb ik bij musicalverenigingen gezeten en nu ben ik er, op de MAF! Wat ik precies wil gaan doen weet ik nog niet zo goed. Wel weet ik zeker dat ik niet meer weg te krijgen ben uit het theater. Of dat nou op een podium is of in de zaal, musical heeft een plekje in mijn hart en zal dat plekje altijd houden. Naast alle techniek die we natuurlijk leren bij de MAF, heb ik ook geleerd dat heel belangrijk is dat je alles speelt uit de verbinding, dat je echt voelt wat er gebeurt in plaats van dat alleen maar te spelen. Hoewel ik dat nog lastig vind, begin ik er te komen! En dat is ook waar het om draait bij de MAF. Niet dat je alles al kan, je bent hier juist om te leren en je te ontwikkelen. De MAF is natuurlijk een hele fijne en veilige omgeving om te leren, maar het is meer. Het is een plek waar vriendschappen ontstaan, waar dromen kunnen uitkomen en waar iedereen geniet van wat we doen. Elke week kijk ik weer opnieuw uit naar de zaterdag en hoewel dit zeker een vermoeiende dag is, kom ik altijd helemaal voldaan thuis.
Je zou het misschien niet verwachten aangezien ik auditie heb gedaan en daarbij moest zingen, maar ik vond zingen doodeng. Bij de MAF heb ik geleerd dat dat eigenlijk nergens voor hoeft en nu kan ik er nog meer van genieten. Zo heeft de MAF mij geholpen in mijn ontwikkeling, door dingen te doen die ik eigenlijk best eng vind in een hele veilige omgeving leer ik steeds meer kanten van mezelf kennen.
Janna Bergink
Hey, Ik ben Janna Bergink en ik ben 14 jaar oud. Dit is mijn eerste jaar als maffer en ik vind het echt super! Ik deed auditie toen ik 13 was en toen ben ik gelukkig toegelaten. Je voelt je al heel snel thuis door alle lieve mensen om je heen en je leert meteen van alles. Mijn techniek en ervaring is echt al verbeterd in dit jaar. Dat komt ook door de top docenten waarvan je erg goed en enthousiast les krijgt. Na de maf wil ik graag naar Fontys en dan het allerliefst musicaltheater. De maf is een plek waar ik mezelf kan zijn en fouten durf te maken. Ik heb het echt heel erg gezellig en leer veel nieuwe mensen kennen. Elk jaar maken we een eindmusical en dit jaar heet de musical; Winterhart. Mijn rol is in het ensemble. Het wordt echt super leuk!!
Fee Boddeke
Mijn naam is Fee Boddeke. Dit is mijn eerst jaar bij de MAF. Toen ik de hoofdrol had in de schoolmusical zei mijn drama docente tegen mij dat ik de MAF misschien wel leuk vond. Ik ben gaan googelen en was meteen enthousiast! Ik heb me aangemeld en ik ben aangenomen! Ik leer erg veel bij de MAF. Het is leerzaam en ook erg leuk. Ik voel me daar thuis en ik verheug me er elke week weer op! Het zingen, dansen en acteren is super! In de musical speel ik in het ensemble mee als volk en als trol. Vooral bij dat laatste kan ik me helemaal uitleven.
Gené van der Velden
Mijn naam is Gené van der Velden en ik ben 18 jaar. Vanaf het moment dat mijn moeder mij meenam naar mijn eerste musical wist ik het meteen: “Dat wil ik doen! later wil ik in musicals spelen!”. En vanaf dat moment draait alles in mijn leven alleen nog maar om musicals. Na jaren in amateur musicals te hebben gespeeld en dansles te hebben gehad vertelde een vriendin mij over de Musicalfactory. Dus ik had me opgeven en nog geen 3 maanden, na een zenuwslopend auditieweekend, mocht ik me officieel een “Maffer” noemen. Als ik heel eerlijk naar mezelf terug kijk was ik zo ontzettend onzeker toen ik met de MAF begon. Al snel kwam ik er achter dat de MAF zo een ontzettend fijne en leerzame plek is dat ik me beetje bij beetje me steeds meer bloot durfde te geven. Iedereen support elkaar waardoor je ook op je bek durft te gaan. Iedereen vindt het namelijk eng om voor een groep te zingen of je heel emotioneel op te stellen en dat is ook niet erg. Iedereen zit in hetzelfde schuitje en daardoor begrijpen we elkaar zo goed. En dan mogen we de docenten, die hier zo’n groot aandeel in hebben, natuurlijk niet vergeten. Zij zijn degene die alles uit je proberen te halen. Je kunt altijd bij ze terecht en dat is zo’n fijn gevoel. Op momenten dat je het gevoel hebt dat niets meer lukt, zijn zij degene die je weer uit dat dal halen. De MAF voor mij is echt een tweede thuis. Ik prijs me iedere dag gelukkig dat ik zo’n bijzondere en fijne mensen om me heen mag hebben. Zoveel herinneringen en vriendschappen heb ik hier gemaakt. We zijn één grote familie en ik hoop dat dat nog heel lang zo zal blijven. Waar mijn pad mij ook mag leiden, de MAF zal ik nooit vergeten. Na de MAF hoop ik natuurlijk op een musicalopleiding te volgen en deze succesvol af te ronden maar als ik even heel stout mag dromen… Zou ik ontzettend graag ooit in het buitenland in musical willen spelen. Landen zoals Engeland of Amerika lijken we ontzettend vet!!
Puck Borg
Hoi! Ik ben Puck Borg en ik ben momenteel 18 jaar oud. Ik woon in Best, net zoals 3 anderen van MAF. Je kunt wel zeggen dat we goed vertegenwoordigd zijn! Ik studeer Theater aan het Koning Willem 1 College. De combinatie met Maf is erg uitdagend, doordat theater en musical echt twee verschillende werelden zijn. Toch vind ik dit erg interessant, en leer ik veel. Ik kwam in 2016 terecht bij MAF door een student van het Fontys. Hij vertelde mij dat ik iets moest gaan doen met musical, en dat hij nog wel iets wist voor mij. Mijn MAF avontuur duurt dus al 3 jaar, en ik hoop daar nog een jaartje achteraan te plakken. Na MAF zou ik het liefste musicaltheater gaan studeren, maar ik weet dat dat nog ver weg is. Ik ben mezelf ook heel erg aan het oriënteren op het gebied van kindertheater. Van MAF heb ik geleerd dat je altijd een eigen traject hebt. Je kunt jezelf niet vergelijken met anderen. Je krijgt bij MAF ook heel erg de ruimte om op je eigen manier te groeien, en daar ben ik erg dankbaar voor. MAF heeft mij in mijn eerste twee jaar heel erg geholpen in het vinden van wie ik ben. Dit jaar ben ik vooral bezig geweest met verdieping. MAF is een plek waar je op je eigen manier mag ontwikkelen, en waar je heel beschermd wordt klaargestoomd voor je doel. Dat doel deel je met iedereen, daardoor voel je je verbonden.
Iris Spies
Ik ben Thijs Kokke, ik ben 16 jaar en dit is mijn eerste jaar op de MAF jongeren! Tijdens mijn auditie voor de vooropleiding muziektheater op Fontys hogeschool voor de kunsten kreeg ik vorig jaar te horen dat ik te jong was, maar zeker eens bij de MAF moest gaan kijken. Ik zei natuurlijk braaf dat ik dat ging doen, maar stiekem had ik al twee voorstellingen van de maf gezien en wist ik al zeker dat ik daar maar wat graag naartoe zou willen. Mijn ambitie is om dit jaar wél aangenomen te worden bij Fontys en daarna zou ik natuurlijk heel graag de vakopleiding willen doen. Daarna lijkt het me onwijs gaaf om mooie rollen te mogen spelen, maar zelf theater maken is stiekem ook wel iets wat ik heel leuk vind. Bij de MAF heb ik, naast de nodige (ontbrekende) techniek, dit jaar vooral geleerd wat ik altijd fout doe. Ik stel me nog veel te weinig kwetsbaar op en kies nog te vaak voor de makkelijke en de bekende weg. Maaaaaar dat gaat elke week beter, dankzij de onwijs fijne mede-maffers en docenten waarbij ik voor alles terecht kan! Ik raad iedereen dan ook aan om zich in te schrijven voor het nieuwe jaar, vooral als je níet zo goed weet wat je nou beter kan doen.
Thijs Kokke
Ik ben Thijs Kokke, ik ben 16 jaar en dit is mijn eerste jaar op de MAF jongeren! Tijdens mijn auditie voor de vooropleiding muziektheater op Fontys hogeschool voor de kunsten kreeg ik vorig jaar te horen dat ik te jong was, maar zeker eens bij de MAF moest gaan kijken. Ik zei natuurlijk braaf dat ik dat ging doen, maar stiekem had ik al twee voorstellingen van de maf gezien en wist ik al zeker dat ik daar maar wat graag naartoe zou willen. Mijn ambitie is om dit jaar wél aangenomen te worden bij Fontys en daarna zou ik natuurlijk heel graag de vakopleiding willen doen. Daarna lijkt het me onwijs gaaf om mooie rollen te mogen spelen, maar zelf theater maken is stiekem ook wel iets wat ik heel leuk vind. Bij de MAF heb ik, naast de nodige (ontbrekende) techniek, dit jaar vooral geleerd wat ik altijd fout doe. Ik stel me nog veel te weinig kwetsbaar op en kies nog te vaak voor de makkelijke en de bekende weg. Maaaaaar dat gaat elke week beter, dankzij de onwijs fijne mede-maffers en docenten waarbij ik voor alles terecht kan! Ik raad iedereen dan ook aan om zich in te schrijven voor het nieuwe jaar, vooral als je níet zo goed weet wat je nou beter kan doen.
Iris Spies
Mijn naam is Iris Spies, 17 jaar en dit jaar alweer een tweede-jaars “maffer”.
Ik ben bij de MAF terecht gekomen via een informatie avond bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Hier werd mij aangeraden om auditie te gaan doen bij de MAF Jongeren i.v.m. mijn leeftijd. Het is DE plek om sterk verder te groeien voor jongeren (14t/m18 jaar) en je voor te bereiden op de verdere stappen in muziek-/musical theater. Voor mij is dit dus alweer het tweede jaar dat ik deel mag uitmaken van de MusicAllFactory Jongeren! En het is meer dan dat ik had durven dromen. Vorig jaar volgde ik de opleiding als ensemble en spec-danser in combinatie met 5 HAVO. Dit jaar mag ik genieten van de opleiding met een triple threat (3 specialisaties) in combinatie met een tussenjaar. Ik ben door de MAF enorm gegroeid in alle 3 de disciplines, maar ook persoonlijk. Mij is de tijd gegeven om mezelf te ontdekken en ze gaven de nodige duwtjes in de rug. Hierdoor ben ik de persoon geworden die ik nu ben en kan ik niet wachten om verder te groeien en te blijven doen waar ik van houd, want laten we eerlijk zijn… voor de rest van je leven doen waar je van houdt is het ultieme doel. MAF is een kans om samen te werken met mensen die dezelfde passie delen, lessen krijgen van de leukste, (nodig) strenge, gezellige en beste (gast)docenten die je maar kan wensen, de Nederlandse Musical Dagen, een prachtig podium om jezelf te laten zien, maar het belangrijkst: Vrienden voor het leven. De MAF is niets minder dan alles voor mij. Ik heb hier geleerd dat je altijd je eigen weg moet blijven volgen en moet blijven uitspreken waar jij in je gelooft. Je ontwikkeld jezelf door jezelf er simpelweg te laten zijn. Heb vertouwen, de sleutel tot dit vak. Gewoon lekker fouten maken en vallen, zolang je altijd maar weer sterker opstaat en er achteraf om kunnen lachen (of soms een keer heel hard huilen, dat mag ook).
Femke Coppens
Ik zocht een plek waar ik me meer kon ontwikkelen om later het vak van musical in te gaan. Na verschillende berichtjes hebben rondgestuurd had het iemand over MusicAllFactory. Ik ben gelijkt gaan kijken op de website en heb me ingeschreven voor de audities! Na de MAF wil ik een opleiding gaan volgen muziektheater/musicaltheater) om daarna in musicals te gaan spelen. Ik heb heel veel bijgeleerd bij de MAF. Ik wist van een aantal technieken het bestaan niet van af. Bij MAF wordt je in alles ondersteund als je het niet snapt of moeilijk vindt.Ook heb ik mijn danstechnieken heel veel kunnen verbeteren! Ik ben meer gaan geloven in mezelf dat heeft mij het afgelopen jaar heel erg geholpen. Jezelf zijn dat is het belangrijkst! De MAF = dromen waarmaken.
Alyssa Kuivenhoven
Hoi!! Mijn naam is Alyssa en dit is mijn eerste jaar bij de MAF-jongeren, ik ben bij de MAF terecht gekomen doordat ik altijd al iets wilde doen met musical en muziek en vrienden die ook de MAF hebben gedaan hebben mij aangeraden auditie te doen, door alle positieve verhalen heb ik dat toen ook gedaan! Uiteraard wil ik later nog verder met musical en muziek en de maf is daar een geweldig opstapje voor, naast dat je superlieve mensen leert kennen en werkt met super goede docenten leer je ook heel veel over het musical-vak en technieken op zowel zang dans als spel gebied. De maf heeft me een beter beeld gegeven van wat ik later wil gaan doen wat superfijn is. Ik beschrijf de MAF als een geweldige plek waar je jezelf ontwikkeld en met andere mensen een passie deelt, nu we bezig zijn met onze eindproductie winterhart merk je dat we een nog sterkere band krijgen omdat je toch samenwerkt om een zo goed mogelijke productie neer te zetten.
Esmee van den Hoven
Ik ben bij de Maf gekomen doordat ik heel veel van musical hield (hou) en dat ik daar altijd al me bezig was. Op mijn 12e heb ik al een keer auditie gedaan bij de Maf alleen was mijn stem nog niet volgroeid maar ze adviseerde me wel om over een aantal jaar terug te komen, en dat heb ik gedaan dit jaar ben ik terug gekomen en aangenomen en was superblij dat het me was gelukt!! Na de Maf is mijn droom om de HBO opleiding musicaltheater op het Fonty’s te doen. Dat zou ik heel tof vinden!! Bij de Maf heb ik geleerd om in mezelf te geloven en ik heb ik daarom een boost van zelfverzekerdheid gekregen. Dat heeft me goed gedaan!! Elke week leer je iets anders bij de Maf het is zo gevarieerd. De ene week leer je meer op het gebied van zang en de andere week leer je meer op het gebied van dans of spel. Het verveeld nooit!! Mijn persoonlijke onwikkeling is ook al veel veranderd en voel me super op mijn gemak bij de Maf!! De Maf is een superleuke en leerzame vooropleiding!!
Jade van Moergestel
Mijn naam is Jade van Moergestel. Ik zat bij RTL next stage - musical - en bij de selectiegroep Choque Proof van H19 (modern) waar ik vaak op mocht treden in Brabant. Toen hoorde ik via musicalcamp van de MAF waar ik zang, dans en spel nog meer kan combineren, een pittige vooropleiding. Ik ging kijken naar de musical Alles is Wonderland (Alice in Wonderland) en ik was om. Zo vet, zo goed! Hoe gaaf is het om bij MAF te mogen zijn! Mijn dromen en ambities? Na of tijdens MAF: Een mooie hoofdrol in een landelijke musical, een film of voice-over qua stem/zang voor een disney film? Daar droom ik van. Op de planken staan van een van theater of op de set. Veel zekerder te worden, steeds beter te worden, Solfège en vooral genieten! De MAF = waar ik elk weekend met liefde mijn bed voor uit kom, zo gaaf!
Amelia Lucas
Ik had nooit gedacht dat kruidengeneesmiddelen zo effectief kunnen zijn. Ik had een zeer ernstige rugpijn en mijn man leed ook aan kanker; we zijn al een tijdje op zoek naar genezing, maar de inspanning van onze lokale arts hier in Nederland kon ons niet helpen, dus besloot ik contact op te nemen met Lord Bubuza via Whatsapp: +1 505 569 0396 voor hulp. Ik legde hem ons probleem uit en hij zei dat hij ons zou genezen met zijn kruiden, ik gaf wat hij vroeg om de kruidengeneesmiddelen te bereiden en na de voorbereiding stuurde hij ons de kruiden en we namen het zoals hij ons had opgedragen. Binnen 48 uur na inname van de kruidenmedicatie voelde ik geen rugpijn meer.. Ik rende naar mijn man en vertelde het hem. Hij was verrast en zei dat hij zich beter voelde en dat hij het zeker wilde weten, dus gingen we naar het ziekenhuis en de dokter bevestigde dat mijn rugpijn en de kanker van mijn man verdwenen waren. Onze dokter was verrast en vroeg hoe het gebeurde, ik ben erg opgewonden en ik wil dit goede nieuws met de wereld delen. Heeft u een soort ziekte en heeft u dringend genezing nodig, neem dan contact op met heer Bubuza via WhatsApp: +1505 569 0396 of via e-mail::( lordbubuzamiraclework@hotmail.com )..

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief