MusicAllFactory Jongeren

Steel jij de spotlight? Wil je van musical je vak maken en doorstromen naar een muziek- of musicaltheater vervolgopleiding? Dan is de MusicAllFactory echt iets voor jou! De MusicAllFactory-Jongeren (MAF-J) is een uitdagende opleiding waar je onder leiding van ervaren docenten de triple-threat skills (zang, spel en dans) gaat trainen en ontwikkelen op hoog niveau. Inmiddels hebben al vele studenten van de MusicAllFactory het professionele musicalpodium betreden!

Elk jaar kunnen we vol trots studenten feliciteren met hun toelating tot een prachtige vakopleiding binnen het muziek- en musicaltheater vak. De docenten van de MAF-J zijn stuk voor stuk professionals met veel ervaring en een groot netwerk. Je vindt hen, naast hun werk bij de MAF-J, ook bij professionele beroepsopleidingen of gezelschappen.  

MORE
In het centrale lesblok, dat door iedereen wordt gevolgd, wordt er een stevige basis gelegd om door te stromen naar vervolgopleidingen binnen het vakgebied. Naast dit centrale lesblok kun je ook nog een specialisatie zang, dans of spel volgen. Om daarvoor in aanmerking te komen leg je aan het begin van het jaar per specialisatie, op uitnodiging van de docenten, apart een auditie af. Het is bij de MAF-J mogelijk om alle drie de specialisaties volgen! Hiernaast krijg je, waar nodig, individuele begeleiding van een docent om jouw specifieke leerdoelen aan te pakken.

SPOTLIGHTS
Twee keer in het jaar mag jij jouw talenten aan het publiek laten zien. Dit doe je in december tijdens een openbare les en tijdens de grote eindvoorstelling in onze mooie Factoriumzaal! 

PROGRAMMA

Take 1: Foundation
Je volgt een algemeen blok waarin je ingaat op de diverse disciplines. Er wordt ruimschoots aandacht besteed aan koor- en ensemblezang, close harmony, jazz-, theater- en klassieke dans en spel & improvisatie. Als je bent aangenomen voor een specialisatie ga je ook meteen dieper in op deze leerstof. Dit blok wordt afgesloten met een open les. 

Take 2: Tryouts
Blok twee is een auditietraining. Een succesvolle auditie afleggen is een vak op zich. In dit blok komen alle aspecten van auditeren aan bod. Daarna volgt een ‘oefen-auditie’ met een auditie-commissie van buitenaf. De leden van deze commissie zijn werkzaam op de vakopleidingen en/of bij theaterproducenten. Zij geven hun visie op jouw auditie en je krijgt direct persoonlijke feedback en tips.

Take 3: On stage
In het laatste deel ga je intensief repeteren voor een grote productie. Iedereen doet mee en heeft een rol. Het samenwerken aan de voorstelling, je eigen talenten maximaal inzetten en natuurlijk het uitvoeren voor een publiek zijn de core doelen van dit proces. Deze voorstelling wordt aan het einde van het studiejaar opgevoerd. Een feestelijk en groots moment waarbij je jouw talenten in de spotlights kunt zetten en kunt delen met publiek.

DOCENTEN 

Sofie Dirkx
Gevorderde jonge zangers en acteurs krijgen wekelijks een uur extra les in zang- en ademtechniek. Er wordt gelet op een gezonde ontwikkeling van de stem en er wordt aandacht besteed aan het opbouwen van een eigen zangrepertoire. Naast solozang is er extra aandacht voor het zingen in duetten en kleine ensembles. 

Veronique van Iersel
Dit is een training voor jonge dansers die zich vooral in musicaldans willen specialiseren. Wekelijks volg je een extra uur danstraining in klassieke dans, jazz-, theater- en showdans. Het niveau en tempo liggen beduidend hoger dan in de centrale lessen. 

Geertje Hochstenbach
In deze training krijgen jonge, getalenteerde acteurs wekelijks een extra uur training in spel. Verschillende methodieken maken van jou een wendbaar acteur die de aanwijzingen van een regisseur weet vorm te geven. Je krijgt lessen in spelimprovisatie, tekst - en  rolanalyse, rol- en liedinterpretatie, gebruik van stem, lichaam en ruimte. Geertje Hochstenbach is ook verantwoordelijk voor de regie van de eindvoorstelling waar jij een rol in speelt. 

Marnix Wetzer
Marnix is muzikaal leider, producer & arrangeur voor musical-, theater- & studioproducties. Naast de MusicAllFactory Jongeren & Junior werkt hij ook voor Fontys Musicaltheater als muzikaal leider. Zijn drijfveer is de groei en ontwikkeling van mensen, in een veilige omgeving met ruimte voor eigenheid. Het is hard werken, maar natuurlijk ook een feest! Tijdens de eindvoorstellingen komen collega's uit het vakgebied en uit ons netwerk speciaal kijken naar het opkomend talent. Ready? Action!


AUDITIES

Audities 2022 - 2023

zondag 19 juni 2022 1ste ronde audities Zang. 

Als je deze ronde goed doorloopt,
word je uitgenodigd voor de 2e ronde.


INSCHRIJVEN

auditieformulier

Klik hier voor meer details over de inhoud van de audities en hoe je je moet voorbereiden. Na inschrijving krijg je per post of e-mail een bevestiging. Schrijf je op tijd in want er zit een limiet op het aantal plaatsen!

Inschrijven voor de auditie werkt als volgt:

Let op: we kunnen alleen de uitnodiging voor de auditie sturen als we alle bovenstaande zaken ontvangen hebben. 

Bij plaatsing verbind je je aan een volledig cursusjaar. Restitutie van het hele of een gedeelte van het lesgeld is helaas niet mogelijk. Klik hier voor de inschrijfvoorwaarden.  

MusicAllFactory Jongeren

MusicAllFactory Jongeren

Locatie
Factorium Hoofdgebouw, Koningsplein 11a, 5038 WG, Tilburg
Lesdag
Zaterdag (11:00 - 15:30 uur)
Lesduur
240 min.
Docent(en)
Geertje Hochstenbach Marnix Wetzer Veronique van Iersel Sofie Dirkx
Aantal lessen
30 zaterdagen + voorstellingsweekend in het Factoriumtheater
Leeftijden
14 - 18 Jaar
Startdatum
2 oktober 2021
Einddatum
16 juli 2022
Prijs
990,00
Opmerkingen

€ 275,00 per specialisatie

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief