OVER FACTORIUM CULTUURMAKERS

Factorium is de basis van de talentenpiramide in Tilburg waar de wisselwerking tussen jonge en oude ontdekkers, fanatieke doorzetters, liefhebber-kunstenaars en professionals in Muziek, Theater, Dans, Urban Culture en Musical centraal staat. Van gewoon lekker meedoen en ontdekken tot toptalent: Wij zijn er voor jou! Factorium Cultuurmakers is een grootstedelijk collectief van ca. 200 kunstenaars/docenten deels in vaste dienst en deels zelfstandig werkend. Makers met een groot hart voor educatie.

Bij Factorium kun je jezelf zijn. Je ontwikkelt je eigen mogelijkheden in de verschillende disciplines zoals jij dat wilt. Onze kunstenaars/docenten maken je wegwijs in wat je zou willen maken of zou kúnnen doen. Ze stimuleren en coachen je naar grotere hoogten. Zoals jij dat wilt en altijd samen met anderen. Dat doen we in onze speelplaatsen, onze werkplaatsen: de prachtige Muziek-, Theater- en Dansstudio’s. En wanneer jij wilt laten zien aan de mensen die je lief zijn wat je gemaakt hebt, wat je inmiddels kunt, dan hebben we podia en zalen waar je je kunst kunt delen.

Kunst toegankelijk maken
We hebben als missie om deelname aan het culturele leven van de gemeenschap en het genieten van kunst toegankelijk te maken voor alle inwoners van Tilburg en omstreken. Zowel die gemeenschap als de cultuur en kunst zelf zijn divers en uiteenlopend, wat betekent dat er voor al die verschillen plaats moet zijn bij Factorium. We zijn toegewijd aan het creëren van een diverse, inclusieve en respectvolle organisatie voor cursisten, publiek, partners en medewerkers. Lees hier meer over ons Diversiteit & Inclusie beleid.

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief