Father Figure | Lloydscompany

22 januari 2022
tickets via Theaters Tilburg
Father Figure | Lloydscompany
#Urbanhouse#Factorium#Dansmakers

Tien jaar na Father Father keert Lloyd Marengo terug met Father Figure. Geïnspireerd door en met bijdragen van de originele cast (o.a. Menno van Gorp, Xisco Ribboch, Mahamadou Gassama) betreden b-boys van wereldklasse en muzikale alleskunner Julio Pimentel het podium.

Waarbij met Father Father de rol van de eigen vader centraal stond, brengt Father Figure een nieuwe dimensie: Wat betekent het om een vaderfiguur te zijn? Father Figure is een ingetogen, realistische voorstelling waarin breakdancebewegingen tot in de precisie worden ontleed, om zowel de problematische als positieve kanten van het universele thema vaderschap bespreekbaar te maken.

Tijdsduur: +- 60 min.
Gezelschap:
Lloydscompany
Leeftijd:
14+
Genre/discipline:
Hiphop dans

Lloydscompany
Lloyd Marengo is een Rotterdams icoon. Als kleine jongen komt hij begin jaren tachtig in aanraking met breakdance, wat daarna zijn leven grotendeels bepaalt. Vanaf 1999 verbreedde Marengo zijn danshorizon en danste hij bij het Scapino Ballet en Conny Jansen. In 2002 was Lloyd medeoprichter van het Hiphophuis. Met de voorstelling French Connection (2004) kreeg Lloyd voor het eerst de kans om zijn talent als choreograaf te laten zien. Hierna maakte hij samen met Don’t Hit Mama van Theater Company Amsterdam twee voorstellingen met b-boys die tot de wereldtop behoren: het duet Tag en Father Father. Father Father was de eerste voorstelling van Nederlandse bodem die speelde op Breakin’ Convention in Londen, ‘s werelds meest bekende festival voor hiphopdans in het theater. Daarna volgden de voorstellingen Loud!, Mind Ur Step (met Nabil Ouelhadj en Kader Attou) en was Lloyd choreograaf van B-Boy (Maas Theater en Dans). In 2019 was het tijd voor zijn eigen company: Lloydscompany. Marengo heeft de opmerkelijke gave om de krachtige en snelle danstaal van b-boys te transformeren tot een uiterst beheerste en kwetsbare danstheatervorm.

Ticketsale via Theaters Tilburg start soon!

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief