Robin Berkelmans

30 november 2021
Robin Berkelmans
Categorie: Danshuis, Factorium

Robin heeft meer dan 25 jaar ervaring in hedendaagse dans als docent, performer en maker. Als leraar wil hij zijn vaardigheden, kennis en ervaring op een verfijnd niveau overbrengen om de kwalitatieve ervaring van dans te verhogen.

Hij geeft les op o.a. Fontys Academie voor Danseducatie in Tilburg en de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Verder organiseert hij en wordt hij uitgenodigd in binnen- en buitenland voor Contact Improvisatie en zijn eigenzinnige manier om dansers dichter bij hun eigen danskunstenaarschap te brengen.

Zijn eigen onderzoek in en beoefening van somatische disciplines (Feldenkrais, Alexander Techniek), Tai Chi en Chi Kung, en massage informeren zijn werk vanuit andere invalshoeken.

Daarnaast is hij de organisator van het Nederlandse Contact Improvisatie Festival, geeft verdiepingsworkshops aan fysiotherapeuten, heeft 30.000+ luisteraars van zijn lichaamsgerichte audios op Insight Timer en is deel van een taskgroup die gericht is op het inrichten van een nieuw curriculum op de Academie voor Danseducatie. Voor meer info: www.robinberkelmans.nl

"Dans is een universele taal die iedereen spreekt. Hoe mooi is dat?! Ik geloof dat dans een fysieke en natuurlijke manier is om je gevoelens te uiten. Wat ik zo mooi vind aan dans is dat je niet bang hoeft te zijn dat er niks tussen zit voor jou. Er zijn verschillende niveaus en verschillende stijlen, dus voor iedereen een mogelijkheid. Als docent vind ik het belangrijk om je iets te leren en voor leren ben je nooit te oud. Zo geven we o.a. aandacht aan de techniek van de dans, maar er moet natuurlijk ook gewoon lekker gedanst worden. Wie weet zie ik je ooit in mijn lessen en zal ik je zekerweten liefdevol ontvangen. Zo kunnen we samen meer van elkaar leren!"

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief