Kitty Ruijs

20 januari 2021
Kitty Ruijs
Categorie: Factorium, Onderwijs

Kitty Ruijs is vakdocent drama en binnen het team van Factorium Onderwijs actief voor onderwijsprojecten. 

Als kleuter zat Kitty zingend op de schommel en op de lagere school deed ze niets liever dan toneel spelen en dansen.

In 1996 studeerde ze af als creatief therapeut drama, daarna werkte ze een tijdje in de psychiatrie als therapeut en op basisscholen als dramadocent. In 2003 begon het reguliere onderwijs te trekken en heeft ze de PABO gedaan om vervolgens aan de slag te gaan als leerkracht en coördinator cultuureducatie op basisschool Den Bongerd.
Sinds 2020 combineert ze het beste van 2 werelden: een deel van de week juf voor haar eigen kleuterklas en een deel van de week dramadocent op verschillende scholen in Tilburg en omgeving.

Bij het geven van een dramales geniet ze er enorm van om de kinderen te stimuleren hun eigen talent te gebruiken. Het is mooi om te zien dat een kind uit zijn schulp kan kruipen in de dramales en het is heel gaaf om terug te horen dat kinderen echt een andere kant van zichzelf laten zien op die momenten.

Omdat ze ook specialist cultuureducatie is kan Kitty goed inspelen op de behoeften van de scholen. Ze vindt het erg leuk om de lessen aan te passen aan de specifieke ambities van de school.

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief