Floran Plompen

26 februari 2021
Floran Plompen
Categorie: Classicfactory, Factorium

Ik ben Floran Plompen, ik ben 15 jaar en woon in Tilburg met mijn vader en moeder en mijn twee zusjes. Ik speel piano en zit bij Factorium op les bij Gert Oude Sogtoen en, als het in mijn planning past, volg ik ook met plezier de solfègelessen bij Harry Swinkels.

De pianolessen vind ik erg fijn en leuk en ik leer veel van Gert. In deze lockdown tijden zijn de live lessen wel een groot gemis. Het leukste van optreden vind ik het contact met de mensen. De voorrondes van het Archipel Muziekconcours vind ik bijvoorbeeld heel leuk omdat deze in een verzorgingshuis plaatsvinden. Daar kan ik mensen blij maken met mooie muziek en dat is wat ik het leukste vind. Het is ook altijd wel spannend, maar hoe vaker ik het mag doen, hoe meer ik ervan leer.

Ik wil vooral veel plezier beleven aan het muziek maken. Zo vind ik het ook leuk om dat samen met anderen te doen. Soms speel ik dan ook een stuk met mijn zusje die cello speelt. Als ik meer vrije tijd zou hebben, zou een trio met cello en viool ook nog wel een mooie aanvulling zijn. Naast pianospelen, houd ik van schaatsen en gamen.

Floran zien spelen? Hij is een van de talenten van de Factorium Talent Sessions: Classic Sunday op 7 maart aanstaande, gratis te zien via ons online stream kanaal

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief