TONEELLESSEN

Ontdek en ontwikkel je passie voor theater met de toneellessen van Factorium! Het Theaterhuis is dé plek in Tilburg om te leren acteren, te experimenteren, mee te spelen in voorstellingen en op te treden voor publiek. Ons aanbod bestaat uit lessen voor alle niveaus en leeftijden.

Billie Bob's Kunstmix | 6-9 jaar

Samen met lieve en muzikale viervoeter Billie Bob ga je 10 weken lang aan de slag met toneelspelen, tekenen en zingen.Iedere les van de cursus staat in het teken van een nieuw thema rondom de avonturen van Billie Bob dat op een creatieve manier met elkaar uitgewerkt wordt.

Meer informatie volgt...

Theaterhuis Kinderen | 6-12 jaar

Acteren kan je leren! Bij Factorium is het Theaterhuis elke donderdagmiddag geopend voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Je wordt geplaatst in een theatergroep waarmee je elke week bij elkaar komt en lekker toneel gaat spelen. Je leert de basis van het toneelspelen en het kruipt in de rol van bijvoorbeeld een superheld, slechterik, bouwvakker of boze buurman.

bekijk het aanbod

Theaterhuis voor mensen met een verstandelijke beperking | Vanaf 12 jaar

Al 40 jaar maken we theater met mensen met een verstandelijke beperking. Iedere week kom je naar Factorium en werk je met je eigen groep. Samen ontdek je hoe je een rol kunt spelen, hoe je dan moet staan of praten en zichtbaar kan zijn voor het publiek.

bekijk het aanbod

Theaterhuis Jongeren | 12-18 jaar

Theater is voor alle leeftijden, maar om te zorgen dat de theaterwereld blijft ontwikkelen en bestaan is de jongere generatie onmisbaar. Op donderdagavond is ons Theaterhuis daarom geopend voor jongeren! Je wordt ingedeeld in een groep waarmee je elke week bij elkaar komt en vervolgens aan de slag gaat met jouw scéne, rol en toneelstuk. We zitten niet vast aan één ‘werkmethode’, maar we werken vanuit een broedplaats idee.

bekijk het aanbod

Talenttraject LOT | 16-20 jaar

Voel jij je thuis op het podium, heb je een grote liefde voor theater en wil je de mogelijkheden onderzoeken om een theateropleiding te volgen? Dan is de Landelijke Oriëntatie- en vooropleiding Theater (LOT) iets voor jou! Dit veelzijdige traject behandelt alle facetten van het theatervak. De nadruk ligt zowel op het verbeteren van vaardigheden als een oriëntatie in het veld. Je ontdekt wat het beste bij jou past en bereidt je voor op een theateropleiding.

bekijk het aanbod

Theater Course About Acting | 18-25 years

A compact and fun course catered towards students. The language of instruction is English. You work in a group (max. 12 people) and will be taught by an experienced teacher. 

Een compacte en plezierige cursus speciaal voor studenten. De voertaal van de cursus is Engels. Je werkt in een groep (12 personen max.) en krijgt les van een ervaren vakdocent. 

More information will follow...

Theaterhuis Studenten | 18-25 jaar

Ben jij student en zoek je naar een plek waar je terecht kunt met jouw passie voor theater? Of wil je gewoon kijken of theater wat voor jou is? Kom dan eens binnenlopen bij ons Theaterhuis! We hebben een speciale groep voor studenten - van de universiteit, HBO of MBO - waarmee je samen aan de slag gaat en creëert wat voor jou belangrijk is.

bekijk het aanbod

Theaterhuis Volwassenen | 18+ jaar

Voor de volwassen speler heeft het Theaterhuis bij Factorium een gevarieerd aanbod voor elk niveau. In blokken van 15 weken leer je acteren, theater maken, of maak je een korte voorstelling. Twee keer per jaar is er DE Theateravond, een afsluitende avond waarop alle spelers laten zien aan publiek waar ze aan gewerkt hebben.

bekijk het aanbod

Zang-& Theaterensemble Uit Volle Borst | 18+ jaar

In dit ensemble werk je hard en met veel plezier aan je stem, zang, samenzang, liedinterpretatie, en presentatie. De docent Lieve van Tuyl zet in op stevig doorwerken, jouw persoonlijke groei en de groei van de groep als geheel. Twee keer per jaar presenteer je een nieuw muzikaal programma met een flinke scheut theater. 

bekijk het aanbod


Oud LOT-ers Evy & Suus vertellen je in deze video wat zij van LOT vonden!

Meer informatie?
Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op via inschrijven@factorium.nl of 013-535 40 55.

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief