Landelijk Oriëntatie- en Vooropleiding Theater (LOT)

Heb je een grote liefde voor theater en wil je de mogelijkheden onderzoeken om een theateropleiding te volgen? Dan is het talenttraject Landelijke Oriëntatie- en vooropleiding Theater (LOT) iets voor jou!

De LOT is een veelzijdig traject waarbinnen de vele facetten van het theatervak worden behandeld. De nadruk ligt zowel op het verbeteren van vaardigheden als een oriëntatie op het werkveld.

We willen je laten zien hoe veelzijdig het theatervak is en bieden daarom een breed scala aan onderdelen aan. De perfecte voorbereiding als je van plan bent om auditie te gaan doen op een theateropleiding.

Hoe ziet een LOT dag eruit?
Op 20 zaterdagen van 12.00 – 17.00 uur dompel je je met een groep gemotiveerde en getalenteerde jongeren onder in alles wat het theatervak te bieden heeft. Iedere zaterdag staat in het thema van 1 of 2 aspecten van theater gegeven door verschillende docenten. Je werkt verdiepend aan o.a. improvisatietechnieken, beweging, tekstanalyse, schrijven en regie. Daarnaast maak je ook kennis met doceren, performance, personageontwikkeling en zang. Ook bezoeken we gezamenlijk een voorstelling en krijg je auditietraining.

We sluiten het LOT seizoen af met een presentatie middag voor publiek waarin de verschillende onderdelen samenkomen.

Docenten van de LOT
Je ontmoet tijdens de LOT veel verschillende docenten met hun eigen expertise. Ze zijn super bevlogen om jou de charme van hun vak te laten zien en jou hierbinnen je eigen talent te laten ontdekken. Allen staan ze midden in het werkveld en kunnen je dus als geen ander adviseren en coachen.

Je ontmoet o.a. Tegest Pecht-Guido (beweging), Teun Donders (Personage-ontwikkeling & Tekst), Glenn Markesteijn (Schrijven), Eva Bervoets (Performance), Jens Akkermans (Improvisatie).

Naast de verschillende vakdocenten zul je het gehele traject ondersteund door Jens Akkermans, coördinator van de LOT Individueel en gezamenlijk voer je gesprekken over jouw interesses, talent en ontwikkeling.

Open dagen theaterscholen
In het jaarrooster houden we rekening met de open dagen van de verschillende theaterscholen. Hier krijg je een indruk van de werkwijzen van die scholen en maak je een praatje met docenten en studenten. Laat je inspireren en informeren, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken!

Voor wie is de LOT geschikt?
We zoeken gemotiveerde en bevlogen jongeren vanaf 16 jaar. Je wil graag je vak maken van acteren, regisseren, doceren, performen, schrijven of een combinatie hiervan. Belangrijk is dat je al eerder een theatercursus hebt gevolgd.

Toelatingseisen
• Je bent minimaal 16 jaar zijn met een opleidingsniveau van havo, vwo of mbo-4.
• Je hebt al eerder een theatercursus gevolgd

Meer informatie
Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op via inschrijven@factorium.nl of 013-535 40 55.

 

Landelijk Oriëntatie- en Vooropleiding Theater (LOT)

Landelijk Oriëntatie- en Vooropleiding Theater (LOT)

Locatie
Hoofdgebouw, Koningsplein 11A, 5038 WG, Tilburg
Lesdag
Zaterdag (12:00 - 17:00 uur)
Lesduur
300 min.
Docent(en)
Jens Akkermans
Aantal lessen
20 lessen
Leeftijden
16 - 25 Jaar
Startdatum
12 oktober 2024
Einddatum
12 april 2025
Prijs
710,00 L.O.T.
Opmerkingen
Wordt gegeven door Jens Akkermans en diverse vakdocenten.

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief