Claudy de Vet

10 februari 2023
Claudy de Vet
Categorie: Factorium

Ik, horecacoördinator bij Factorium, én daarmee in de voetsporen treden van dé Joop P., mijn collega bij Kim’s Kroeg? Ik had het niet kunnen bedenken… 

Mijn ‘carrière’ in de horeca begon in 1988, toen ik in mijn studententijd als vrijwilliger aan de slag ging achter de bar bij het legendarische Noorderligt Concertpodium, de unieke zaal aan de Veldhovenring, die later ‘opging’ in 013 Poppodium. Vier jaar heb ik daar met heel veel plezier bar, garderobe en deur bemensd. Mijn eerste betaalde horecafunctie was bij het evenzo legendarische Weemoed, aan de Korte Heuvel. Ook daar heb ik een aantal jaren met veel plezier op zondag- en maandagavonden de kastelein uitgehangen.

Vanaf het moment dat ik een vaste baan had als woonbegeleider van mensen met een verstandelijke beperking, begin jaren ’90, heb ik het werken in de horeca járenlang gelaten voor wat het was. Tot ik via een bekende in 2012 tijdens de Tilburgse Kermis bij Café De Plaats (later Kim's Kroeg) aan het Piusplein weer tappend en terraslopend te vinden was, wat ik uiteindelijk 10½ jaar ben blijven doen vóór mijn start bij Factorium.

In al die jaren deed ik ondertussen ook allerlei ander, vast en freelance, werk. Ondersteuning en uitvoering van sociaal-culturele projecten in Bosnië, m.n. in Srebrenica, vanuit en bij PortAgora, kringloopwinkel en Centrum Europese Samenwerking. Op diezelfde plek later o.a. ook PR & communicatie, vormgeving, administratie, officemanagement. En als freelancer: grafische vormgeving voor diverse opdrachtgevers, administratieve en digitale ondersteuning en uitvoering bij een psychologenmaatschap, en bij Het Wereldpodium Tilburg de productie van en PR & communicatie en vormgeving rondom de gevarieerde publieksprogramma’s.

In mijn vrije tijd wandel (lange afstanden), reis (alleen of in gezelschap) ik graag en ga ik regelmatig naar de film en naar het theater. Daarnaast ben ik mantelzorger voor mijn vader, los ik graag (Volkskrant)cryptogrammen op en bedenk en maak ik graag ‘creatieve dingen’ met anderen.

Bij Factorium voel ik me welkom, op m’n gemak en op m’n plek. Er liggen nog veel taken, klussen en uitdagingen te wachten, en ik heb er zin in om die aan te gaan. Ik hoop van de bar en foyer voorál een gastvrije ontmoetingsplek te maken. Natuurlijk met een aantrekkelijk aanbod van drinken en eten, al heb ik met dat laatste nog niet veel werkervaring. Komt vast goed!

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief