MusicAllFactory Jongeren

 
Wil je van Musical je vak maken? Wil je doorstromen naar de Fontys afdeling Muziektheater/ Musicaltheater? Dan is de MusicAllFactory beslist iets voor jou! De MusicAllFactory-Jongeren (ook wel MAF-J genoemd) is een pittige opleiding waar je onder leiding van ervaren docenten je de vaardigheden traint die vereist zijn voor het uitoefenen van het vak musical: zang, spel en dans.

De opleiding legt een stevige basis om door te stromen naar vervolgopleidingen binnen dit vakgebied (muziektheater / musicaltheater / musicaldans en kleinkunst). Dit gebeurt ook daadwerkelijk. Elk jaar kunnen we studenten feliciteren met hun toelating tot een prachtige vakopleiding. En daar zijn we trots op! De docenten van de MAF-J zijn stuk voor stuk topdocenten met veel ervaring en een groot netwerk. Naast hun werk bij de MAF-J werken zij als vakdocenten aan professionele beroepsopleidingen of bij professionele gezelschappen.

LESPROGRAMMA

Het jaarlijks lesprogramma bestaat uit een centraal lesblok dat door alle cursisten wordt gevolgd. Naast dit centrale lesblok kun je ook een specialisatie zang, dans of spel volgen. Om daarvoor in aanmerking te komen doe je aan het begin van de cursus auditie. Je kunt bij de MusicAllFactory jongeren alle drie de specialistaies doen! Elk jaar presenteer je jezelf twee keer; in een openbare les in december en in de grote musicalvoorstelling aan het einde van het cursusjaar in de Factoriumzaal. Waar nodig krijg je individuele begeleiding van een docent om jouw specifieke leerdoelen aan te pakken.

Blok 1
Je volgt een algemeen blok waarin je ingaat op de diverse disciplines. Er wordt ruimschoots aandacht besteed aan koor- en ensemblezang, close harmony, jazz-, theater- en klassieke dans en spel & improvisatie. Als je bent aangenomen voor een specialisatie ga je ook meteen dieper in op deze leerstof. Het blok wordt afgesloten met een korte (openbare) voorstelling in een theater. Op die manier kun je het geleerde gelijk in de praktijk brengen. Na dit blok volgt een individuele evaluatie met de docenten.

Blok 2
Blok twee is een auditietraining. Een succesvolle auditie afleggen is nog een vak op zich. In dit blok komen alle aspecten van auditeren aan bod. Daarna volgt een ‘oefen-auditie’ met een auditie-commissie van buitenaf. De leden van deze commissie zijn werkzaam op de vakopleidingen en/of bij theaterproducenten. Zij geven hun visie op jouw auditie en je krijgt direct persoonlijke feedback en advies.

Blok 3
In dit blok ga je intensief repeteren aan een grote productie. Iedereen doet mee en heeft een rol. Het samen werken aan de voorstelling, het leren werken in een groep en je eigen talent maximaal inzetten en natuurlijk het uitvoeren voor een publiek zijn de kernleerpunten van dit proces. Deze productie wordt aan het einde van het studiejaar opgevoerd. Een feestelijk en groots moment waarop je kunt tonen wat je aan talent in huis hebt.

Specialisaties
Naast het centrale lesblok kun je specialisaties volgen. Het is mogelijk om alledrie de specialisaties te volgen. Per specialisatie dien je, op uitnodiging van de docenten, apart auditie te doen. 

DISCIPLINES 

Zang - docent Sofie Dirkx
Gevorderde jonge zangers en acteurs krijgen wekelijks een uur extra les in zang- en ademtechniek. Er wordt gelet op een gezonde ontwikkeling van de stem en er wordt aandacht besteed aan het opbouwen van een eigen zangrepertoire. Naast solozang is er extra aandacht voor het zingen in duetten en kleine ensembles. 

Dans - docent Veronique van Iersel
Dit is een training voor jonge dansers die zich vooral in musicaldans willen specialiseren. Wekelijks volg je een extra uur danstraining in klassieke dans, jazz- en theater- en showdans. Het niveau en tempo liggen beduidend hoger dan in het centrale lesblok. 

Spel - docent Geertje Hochstenbach
In deze training krijgen jonge, getalenteerde acteurs wekelijks een extra uur in spel. Verschillende methodieken maken van jou een wendbaar acteur die de aanwijzingen van een regisseur weet vorm te geven. Je krijgt lessen in spelimprovisatie, tekst - en  rolanalyse, rol- en liedinterpretatie, gebruik van stem, lichaam en ruimte. Geertje Hochstenbach is ook verantwoordelijk voor de regie van de eindvoorstelling waar jij een rol in speelt. 

Zang - docent Marnix Wetzer
Hij verzorgt de solfègelessen, ensemblezang en begeleidt de zanglessen op piano. Marnix maakt de arrangementen voor de muziek en is tevens muzikaal leider bij de voorstelling. 

Elk studiejaar wordt afgesloten met een spetterende musicalvoorstelling met alles  erop en eraan! Alle MAF-J studenten doen mee in een grotere of kleinere rol. De voorstelling wordt gespeeld met livemuziek van een fantastisch orkest en alle disciplines komen ruim aan bod. De voorstelling geeft je alle gelegenheid om te tonen wat je geleerd hebt.

Het is hard werken in de periode voorafgaand aan de voorstelling maar het is natuurlijk ook een feest! Collega's uit het vakgebied en uit ons netwerk komen speciaal kijken naar opkomend talent. Dus... de spotlights staan op jou! 

AUDITIES 2019 - 2020

1e ronde: zondag 14 juni 2020. Als je deze ronde goed doorloopt, word je uitgenodigd voor de 2e ronde. 
Blijf op de hoogte van de auditie via ons Facebook-event

Inschrijven 
Klik hier voor meer details over de inhoud van de audities en hoe je je moet voorbereiden. Na inschrijving krijg je per post of e-mail een bevestiging. Schrijf je op tijd in want er zit een limiet op het aantal plaatsen!

Inschrijven voor de auditie werkt als volgt:

Let op: we kunnen alleen de uitnodiging voor de auditie sturen als we alle bovenstaande zaken ontvangen hebben. 

Bij plaatsing verbind je je aan een volledig cursusjaar. Restitutie van het hele of een gedeelte van het lesgeld is helaas niet mogelijk. Klik hier voor de inschrijfvoorwaarden. 

MusicAllFactory Jongeren

MusicAllFactory Jongeren

Locatie
Factorium hoofdgebouw, Koningsplein 11A, 5038 WG, Tilburg
Lesdag
Zaterdag (10:00 - 15:00 uur)
Lesduur
240 min.
Leeftijd
14 - 18 Jaar
Startdatum
12 oktober 2019
Einddatum
13 juni 2020
Prijs
980,00
Reacties deelnemers
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief