Young Classical Talent Award

15 april 2021
Theaters Tilburg
Young Classical Talent Award
#Factorium#Classicfactory

De jeugd heeft de toekomst! Daarom ontwikkelde Kamerata Zuid, samen met Theaters Tilburg en CisT, het project ‘Young Classical Talent Award’. YCTA is een ‘talentenjacht’ en wordt op 15 april 2021 voor de 4e maal georganiseerd. Doe je mee?

Bespeel je een instrument? Of wil je leren zingen? Grijp dan je kans en schrijf je in voor YCTA. Het maakt niet uit hoe goed je bent want voor iedereen is er een geschikte partij!

Denk je dat je zo goed bent om je school als solist te vertegenwoordigen. Schrijf je ook in en neem contact op met je docent!

Over de wedstrijd
Acht Tilburgse middelbare scholen vaardigen ieder één muzikaal talent af. Onder aanmoediging van klasgenoten, vrienden en familie strijden ze tijdens de YCTA-avond voor de award. En winnen ze een masterclass in zijn of haar discipline van een vooraanstaande musicus.
 
Workshop
Naast de wedstrijd zelf wordt ook een workshop georganiseerd voor alle scholieren die een instrument bespelen. Zo maken ze kennis met moderne muziek en de mogelijkheden van nieuwe geluiden. Ook oefenen ze samen een muziekstuk in, waarvan de compositie speciaal geschreven is door een bekende componist. Dit stuk wordt tijdens de YCTA-avond ten gehore gebracht.
 
Belangrijke data

Young Classical Talent Award
15 april 2021, Theaters Tilburg

Repetitie workshop
31 maart 2021, 13u – Beatrix College Tilburg

Repetitie solisten met Kamerata Zuid
14 april 2021, 13u tot 17u – Theaters Tilburg


Meer info & inschrijven

Klassieke muziek toegankelijk maken voor jongeren, talentontwikkeling en het behouden van zicht op talent: dat zijn de belangrijkste doelstellingen van YCTA. Alle scholieren kunnen op hun eigen niveau deelnemen en schitteren op het podium van de concertzaal van Theaters Tilburg. Zo kan iedereen meedoen!

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief