Urbanlicious HipHop Factory

20 oktober 2021
(besloten)
Urbanlicious HipHop Factory
#Urbanhouse#Factorium

Urbanlicious is een mini-theatershow voor middelbare scholieren, waarin het ontstaan van de hiphop cultuur wordt verteld.

Tijdens deze half uur durende show worden de scholieren blootgesteld aan de verschillende elementen die de hiphop cultuur vormen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: graffiti, mc'ing (ook wel bekend als rap), dj'ing en breaking (breakdance, popping, locking en stand-up hiphop dans). Naast deze diverse elementen van hiphop, wordt de nadruk gelegd op de normen en waarden die gehandhaafd worden binnen de subcultuur, namelijk; Peace, Love, Unity & having fun.

Na afloop van de show, mogen de scholieren hun favoriete element bekend maken. Van dit gekozen element krijgen zij naderhand een aantal workshops van docenten van zeer hoog niveau. Het einddoel van deze workshops is de leerlingen zichzelf te laten presenteren op het podium voor een groter publiek, binnen het element dat zij beoefend hebben in de workshopreeks. Door middel van deze werkwijze, leren de leerlingen om te gaan met hun eigen onzekerheid, leren zij presentatievaardigheden, plus met elkaar omgaan in teamverband!

De show is afkomstig vanuit de Hiphop Factory te Tilburg, maar wordt tegenwoordig uitgevoerd door de dansers van de internationaal bekende breakcrew Cypher HQ!

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief