UITGESTELD: Dansjacht - Being There

18 oktober 2020
UITGESTELD: Dansjacht - Being There
#Factorium#Dancefactory

UITGESTELD

Helaas moeten we melden dat DANSJACHT 2020 uitgesteld moet worden. Vanwege de situatie omtrent Covid-19 heeft Gemeente Tilburg vastgesteld dat het niet mogelijk is om het evenement door te laten gaan op 18 oktober. Naar een vervangende datum wordt gezocht. We houden je op de hoogte!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ieder jaar organiseert Tilburg Dansstad een onderzoek naar het bewegende lichaam in het publieke domein. Choreografen en dansers trekken dan de stad in; straten, pleintjes en parken worden hun werkterrein. Hoe kijken we naar onze omgeving? Is de openbare ruimte echt van ons? En hoe verhouden we ons daarin tot elkaar?

Met Dansjacht vieren we op 18 oktober 2020 samen met de Tilburgers de herovering van de openbare ruimte als plek waar we met elkaar verweven zijn. Langs een lint van de binnenstad naar de Piushaven verkennen dansers het weefsel van Tilburg en laten ze zien hoe, ook met anderhalve meter afstand, mensen met elkaar verbonden zijn. Op verschillende plekken van de route maken solisten, duo’s of groepen dansers zich even los uit de lijn om een korte choreografie uit te voeren. De lange rij met dansers (zeker 225 meter) is geïnspireerd door De ‘Nelken Line’, een project van de Pina Bausch Foundation uit Duitsland. 


Fragment uit film 'Pina' - Wim Wenders

Met de processie willen de dansers laten zien dat ondanks anderhalve meter afstand er toch verbondenheid is. De muziek die is te horen zal zijn is ‘West End Blues’van Louis Armstrong. In Tilburg zullen muzikanten het nummer live spelen. De dansprocessie begint om 11.30 uur op het Pieter Vreedeplein. 

Dansjacht wordt georganiseerd door Tilburg Dansstad; een samenwerking van DansBrabant, Fontys Dance Academy, Factorium, Theaters Tilburg en Theater De Nieuwe Vorst. 

Schermafbeelding-2020-09-21-om-11-36-02.png

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief