Euregio Jeugdorkest Concert: Music, Maestro!

16 oktober 2021, 20:00 uur - 21:30 uur
€8,-
Euregio Jeugdorkest Concert: Music, Maestro!
#Factorium#Muziekmakers
Locatie: Factorium Theater, Koningsplein 11a, 5038 WG, Tilburg

Het Euregio Jeugdorkest schreeuwt het uit. Eindelijk mag er weer live muziek klinken in de zalen! MUSIC, MAESTRO! Onder dat motto heeft dirigent Hans Casteleyn een mooi programma samengesteld van feeërieke én ook virtuoze muziek die zeker tot de verbeelding spreekt.

De jeugdige toptalenten openen het concert met de stoere Prelude tot Akte III uit Lohengrin van Wagner, daarna volgen De middagheks van Dvorak, Prélude à l’après-midi d’un faune van Debussy en Danse Macabre van Saint-Saëns, allemaal muziek met een verhaal. In de donkere sfeer gaan ze verder met Nacht op de kale berg van Moessorgski in een orkestratie van Rimsky-Korsakov om dan te eindigen met Adventures on Earth uit ET van John Williams. Het belooft een attractief programma te worden met veel herkenbare melodieën en misschien ook enkele nieuw te ontdekken parels.

MUSIC, MAESTRO!

Lohengrin Prelude tot Acte III (R. Wagner)
De middagheks (A. Dvorak)
Prélude à l’après-midi d’un faune (C. Debussy)
Danse macabre (C. Saint-Saëns)
Nacht op de kale berg, orkestratie Rimsky-Korsakov (M. Moessorgski)
‘Adventures on Earth’ uit ‘E.T.’ (J. Williams)

Tickets

Bron: Euregio Jeugdorkest

Let op!

Het Factoriumtheater kent 259 stoelen die vanaf 25 september weer allemaal bezet mogen worden voor presentaties, concerten en voorstellingen. Hiervoor geldt dat iedere bezoeker vanaf 13 jaar een geldig CTB kan overleggen. Wanneer je dat niet kunt, wordt toegang tot de theaterzaal helaas geweigerd. Meer info over het corona protocol.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief