Michael van Hoorne

20 april 2021
Michael van Hoorne
Categorie: Factorium, Musicalfactory

Ooit was hij topsporter, maar TV en theater riepen zijn naam. Na een cursus bij Kemna Casting kwam hij terecht in BNN’s ‘Ben Ik In Beeld’ als presentator. Hierna wist Michael van Hoorne zeker: dit is mijn wereld.

Om zijn weg te vinden, was hij op zoek naar een opleiding en al gauw kwam de MusicAllFactory (MAF) in beeld. Hier legde hij zijn basis op het gebied van zang en spel, heeft hij zichzelf en zijn aller beste vriendin Ester van Santen leren kennen en de liefde voor het vak weten te pakken. Daarnaast heeft hij een bijzonder warm gevoel overgehouden aan de docenten in die tijd: Agaath Verspeten, Edward Hoepelman en Bas Groenenberg.

Na twee jaar, voelde Michael zich wat onrustig en zag hij zijn toekomst somber in. Al die audities met al die getalenteerde mensen, het leek onbegonnen werk. Maar creatief als hij is, besloot hij voor zichzelf te beginnen en het hele auditieproces anders aan te pakken. In 2003 richtte hij daarom zijn eigen TV en theaterproductie bedrijf ‘van Hoorne Entertainment’ op. Hier werkt hij nog altijd samen met zijn oud-docent en grote inspiratie Bas Groenenberg.

Wat hij zich nog goed kan herinneren, is zijn eerste optreden in de schouwburg in Tilburg. Hij mocht in de tweede helft van de voorstelling op. Zijn oma kwam kijken en had de eerste helft naar Naud (derdejaars student destijds) gekeken en gedacht dat dat Michael was. Ze kwam hem vol trots in de pauze vertellen hoe mooi hij wel niet had gezongen. Bij deze Naud.

De MAF was de eerste stap naar de grote carrière die hij nu heeft als producent, zanger en acteur. Met veel liefde en dankbaarheid kijkt hij terug naar zijn tijd op de MAF en kan het dan ook aan eenieder aanraden die denkt iets in het vak te willen gaan doen.

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief