Marjon van Grunsven

23 december 2021
Marjon van Grunsven
Categorie: Dancefactory, Factorium

Geboren en getogen in Nederland, waar ze in 1995 haar bachelor Dans en Theater haalde, woonde en werkte Marjon van 1992 tot 2000 in New York City als professionele danser, gecertificeerd Simonson Jazzdans Docent (sinds 1996), choreograaf, producent en gecertificeerd pilates-instructeur (sinds 1997). In NYC werkte zij nauw samen met onder andere Lynn Simonson, Romana Kryzanowska en Bob Liekens.

Marjon richtte Memento Dance Company op in 1996 in New York City. Na New York City verhuisde ze naar Parijs om haar werk daar voort te zetten. Terug in Nederland in 2003, herstartte ze Memento Dance Company en reisde ermee door heel Europa en Noord-Amerika.

In 2004 opende Marjon haar eigen studio in Nederland: Memento Bodyworks, studio voor Pilates - Body Therapy & Performing Arts. In deze studio startte zij de Pilates docenten opleiding om Pilates Instructeurs te begeleiden in hun ervaring en werk.

In april 2007 werd Marjon gevraagd om zich bij Cirque du Soleil aan te sluiten als artistiek directeur en toerde zij tien jaar lang met drie van Cirque du Soleil’s grootste reizende shows; DELIRIUM, OVO en QUIDAM.

In december 2016 verliet Marjon Cirque du Soleil en keerde terug naar Nederland om haar werk in het theater, kunstsport, dans & de pilates methode en daarbuiten voort te zetten. In 2018 maakt Marjon een doorstart met haar beroepspraktijk en werkt sindsdien weer full time vanuit Nederland.

In 2016 ontdekt Marjon in Ierland het werk van de biodynamische (lichaamsgerichte) en integratieve psychotherapie. In januari 2019 omarmde Marjon dit werk volledig en begon haar 4-jarige opleiding aan het Nederlands Instituut voor Biodynamische en Integratieve Psychotherapie in Amsterdam (NIB). Vanuit haar praktijk combineert en integreert Marjon al haar ervaringen binnen de dans, theater, Pilates methode en lichaamsgerichte therapie om zo tot een heel compleet werk te komen samen met haar leerlingen, cliënten, cursisten & collega’s. Voor meer informatie; https://www.marjonvangrunsven.com/

Marjon is heel blij deze cursus Moderne - Jazz dans voor dans professionals te kunnen geven bij Factorium Cultuurmakers en kijkt ernaar uit samen te dansen, ervaren en uit te wisselen.

Factorium les video

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief