MusicAllFactory Junioren (MAF-Jr)

De richting MusicAllFactory Junioren richt zich specifiek op talenten van 12 tot 14 jaar met podiumervaring die ambitie hebben voor het musicalvak. Dit talenttraject is onderdeel van ons fameuze deeltijd talenttraject MusicAllFactory.

De junioren onderscheidt zich van de MusicAllFactory door het specifieke lesprogramma afgestemd op de jonge stem, lichaam en ontwikkeling. Je werkt in een kleine groep van leeftijdsgenootjes met een vergelijkbare ervaring, ambitie en werkhouding. Je krijgt zorgvuldig afgestemde lessen die ervoor gaan zorgen dat je je talenten op een veilige manier maximaal ontwikkelt binnen de grenzen van het toelaatbare.

De inhoud
Het talenttraject kan één of meerdere jaren gevolgd worden, afhankelijk van de leeftijd. Een seizoen bestaat uit 22 lesweken die net zoals een voorstelling, verdeeld is in twee aktes:

  • Akte 1: 10 weken, lessen zang, dans en acteren. Focus op jouw stem en deze op een gezonde manier trainen. Hiernaast wordt gewerkt aan jouw creatieve vaardigheden in spel, dans en samenzang.
  • Akte 2: 12 lessen. Samen met een artistiek team ga je een maakproces in en werk je toe naar een kleine presentatie. Met inspirerende theatersessies werk je aan jouw creativiteit. De periode wordt afgesloten met een evaluatie en een feestelijke afsluiting.

Docenten en methodiek
Onze docenten zijn ook werkzaam bij de vakopleidingen van Fontys Hogeschool voor de Kunsten en hebben allen ruime ervaring in het professionele musical werkveld. Het traject ontwikkelt het onderwijs in nauwe samenspraak met Fontys Academie voor musical- en muziektheater. Onze scholing is gebaseerd op de verschillende technieken en methodieken die ook op de HBO-vakopleidingen gebruikt worden.

De drie disciplines

Zang
We besteden de beste aandacht aan je stemontwikkeling. Onder zorgzame begeleiding van onze bekwame zangdocenten kun je verwachten dat je stem zich gezond en mooi ontwikkelt naar jouw eigen mogelijkheden. Wij streven een hoge stemhygiëne na. Je stem is immers het instrument waarop je moet kunnen en durven vertrouwen. Het is jouw persoonlijke ticket tot het werkveld en het moet lang mee kunnen gaan. Niet elke stem is hetzelfde en niet elke ontwikkeling verloopt hetzelfde. Je bouwt stemconditie op, werkt aan stem-en adembeheersing en leert verschillende stemtechnieken toe te passen.

Dans
Het vak dans vormt je lichaamsbewustzijn en leert je vrijheid van bewegen. Dans spreekt je gevoel voor muzikaliteit aan en lift deze naar een hoger niveau. Je gaat gedurende het lesjaar aan de slag met je lijf om deze in een juiste conditie te brengen. Door middel van improvisatie leer je de taal van dans van binnenuit en de vrijheid van het bewegen naar buiten toe. Er wordt gewerkt aan je lichaamshouding, overdracht, swing en spontaniteit van bewegen.

Spel
Gedurende dit traject leer je de kernbegrippen van spelen kennen en toepassen zodat je ze bewust kunt inzetten als acteur. Je krijgt elementair spel, werkt met spelimprovisatie, fysiek bewustzijn en ruimtegebruik. Je leert omgaan met tekst en hoe je de zinnen tot leven kan wekken in een geloofwaardig personage.

Studiebelasting
Het talenttraject kent een strak en compact programma met een degelijke opbouw. Als student wordt er 100% aanwezigheid en inzet van je verwacht. Naast het lesprogramma, besteed je thuis enkele uren aan het repeteren van muziek- stem- en tekstoefeningen.

Toelating

  • Je hebt de ambitie om van musical je vak te maken en een gewenste werkhouding
  • Je zit minimaal in het eerste leerjaar van het VO
  • Je hebt ervaring in zang en/of spel en/of dans
  • Je hebt onze audities afgerond met een positief advies

Audities
Alle benodigde informatie over de audities vind je via onderstaande knop.

INSCHRIJVEN AUDITIES

MusicAllFactory Junioren (MAF-Jr)

MusicAllFactory Junioren (MAF-Jr)

Locatie
Hoofdgebouw, Koningsplein 11A, 5038 WG, Tilburg
Lesdag
Zaterdag
Docent(en)
Michelle van Daalhoff Jelle Ruijssenaars Teun Donders Annefloor Imhoff Pien van Gerven Florian Slangen
Aantal lessen
24 lessen
Leeftijden
12 - 14 Jaar
Startdatum
28 september 2024
Einddatum
10 mei 2025
Prijs
920,00 MusicAllFactory Junioren
Opmerkingen

Inschrijven is alleen mogelijk na auditie en toelating.

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief