Lloyd Russel

7 december 2021
Lloyd Russel
Categorie: Factorium, Musicalfactory

Als Lloyd Russel aan de MusicAllFactory (MAF) denkt, denkt hij aan vooral aan het moment waar hij de hele week naar uitkeek: op zaterdag (Holy Saturday!) heel vroeg om 06:30 in de trein zitten naar Tilburg om vervolgens de hele dag bezig te zijn met het leukste vak wat er is. 

In zijn kindertijd raakte hij bezeten door musical na het zien van de film ‘The Sound of Music’. Hij was destijds te zien de musicals 'Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen mijnheer?' en 'Pietje Bell'. Dat was voor hem de eerste keer dat hij met professionals op het toneel stond en de magie ervaarde van musical. Toen wist hij het zeker: dit is wat ik het allerliefste wil doen!

Tijdens de professionele producties speelde hij met iemand samen die was aangenomen voor de MAF Jongeren. Het jaar erna deed hijzelf auditie, maar was helaas nog veel te jong voor de MAF. Hij werd toen niet aangenomen, maar kreeg wel het advies om een paar jaar later weer eens te auditeren. Dus dat heeft hij gedaan. In 2010 werd hij aangenomen. Hij combineerde op dat moment de MAF met een MBO (docent) dansopleiding in Sittard.

De MAF jongeren ervaarde hij als een veilige omgeving waarbij hij zichzelf kon zijn en omringd was met gelijkgestemde. Lloyd: “Doordat de meeste docenten ook verbonden zijn aan vakopleidingen weten ze precies hoe ze je kunnen kneden en verder kunnen helpen om eventueel een vakopleiding te gaan volgen. Ik heb het geluk gehad dat ik van zowel de oudere generatie docenten (John Heijligers, Vera Pluijlaar, Danielle Waijers & Patrick Hicketick) als de nieuwe generatie docenten (Geertje Hochstenbach & Veronique van Iersel) heb mogen leren. De MAF heeft me ook hele mooie vriendschappen gebracht waar ik nu nog steeds goed contact mee heb.”

“Doordat de MAF zo'n veilige omgeving was heb ik mezelf ook als mens leren kennen, en ben ik veel steviger in mijn schoenen gaan staan. De specialisatie vakken vond ikzelf een heel fijn moment op de dag, omdat je daar nog dieper inging op de technieken die je in de regulieren lessen kreeg aangeboden.” Zijn harde werk resulteerde in een plekje op de vooropleiding Muziektheater aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten(FHK) in Tilburg. Hierna stroomde hij door naar de vakopleiding Musicaltheater aan de FHK waarvan hij in 2017 is afgestudeerd.

Tijdens en na zijn tijd aan de academie, heeft hij een aantal mooie projecten mogen doen. Zo was hij in 2016/2017 Swing in de musical ‘Ciske de Rat’ van Stage Entertainment NL. Daarna is hij naar Duitsland vertrokken om 2 jaar als zanger mee te reizen op de cruiseschepen van Tui Cruises. Voor de Coronacrisis repeteerde hij in België voor de musical Pocahontas van Uitgezonderd Producties. Momenteel geeft hij veel les en is daarnaast bezig als maker en speler.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief