MusicAllFactory Junioren

De richting MusicAllFactory Junioren (MAF-Jr) richt zich specifiek op ervaren talenten van 12 tot 14 jaar met podiumervaring die ambitie hebben voor het musical vak. Deze opleiding is onderdeel van onze fameuze deeltijdopleiding MusicAllFactory.

De opleiding MAF-Jr onderscheidt zich van de MusicAllFactory door het specifieke lesprogramma afgestemd op de jonge stem, lichaam en ontwikkeling. Je werkt in een kleine groep van leeftijdsgenootjes met een vergelijkbare ervaring, ambitie en werkhouding. Je krijgt zorgvuldig afgestemde lessen die ervoor gaan zorgen dat je je talenten op een veilige manier maximaal ontwikkelt binnen de grenzen van het toelaatbare.  

Audities
Op basis van je CV (podiumervaring) nodigen we je uit om deel te nemen aan de audities. Tijdens de audities bekijken we of je over voldoende zang-, dans-, spel- en creatieve vaardigheden beschikt. Daarnaast is er een gesprek met jou en je ouders/verzorgers over je motivatie en beschikbaarheid.

De opleiding
Het speciale traject kan één of meerdere jaren gevolgd worden, afhankelijk van de leeftijd. Een seizoen bestaat uit 22lesweken die net zoals een voorstelling, verdeeld is in twee aktes:

Akte 1
Dit deel bestaat uit 10 weken waarin je lessen krijgt in zang, dans en acteren. In dit deel is alle aandacht gericht op je stem en om deze op een gezonde manier te trainen. Daarnaast werk je aan jouw creatieve vaardigheden op het gebied van spel, dans en samenzang.

Akte 2
Een creëerblok van 12 lessen, waarin je samen met een artistiek team een maakproces in gaat en toewerkt naar een kleine presentatie. Tijdens dit proces ga je door middel van inspirerende theatersessies werken aan jouw creativiteit. Hierna volgt een korte evaluatie en feedback-moment waarna het cursusjaar feestelijk afgesloten wordt.  

Docenten
Onze docenten zijn ook werkzaam bij de vakopleidingen van Fontys Hogeschool voor de Kunsten en hebben allen ruime ervaring in het professionele musical werkveld. Onze opleiding ontwikkelt het onderwijs in nauwe samenspraak met Fontys Academie voor musical- en muziektheater onder supervisie van Edward Hoepelman. Onze scholing is gebaseerd op de verschillende technieken en methodieken die ook op de HBO-vakopleidingen gebruikt worden. Onze docenten zijn absoluut up-to-date.

Het docententeam bestaat uit:
Jelle Ruijsenaars
Teun Donders
Pien van Gerven
Michelle van Daalhoff

DE DRIE DISCIPLINES 

Zang
Zang is een belangrijk vak binnen onze opleiding. We besteden dan ook de beste aandacht aan je stemontwikkeling. Onder onze zorgzame begeleiding van onze zeer bekwame zangdocenten kun je verwachten dat je stem zich gezond en mooi ontwikkelt naar jouw eigen mogelijkheden. Wij streven een hoge stemhygiëne na. Je stem is immers het instrument waarop je moet kunnen en durven vertrouwen. Het is jouw persoonlijke ticket tot het werkveld en het moet lang mee kunnen gaan. Wij zetten ons niet vast op één methodiek, maar gebruiken juist verschillende methodes. Niet elke stem is hetzelfde en niet elke ontwikkeling verloopt hetzelfde. Je bouwt stemconditie op, werkt aan stem-en adembeheersing en leert verschillende stemtechnieken toe te passen.

Dans
Het vak dans vormt je lichaamsbewustzijn en leert je vrijheid van bewegen. Dans spreekt je gevoel voor muzikaliteit aan en lift deze naar een hoger niveau. Je gaat gedurende het les jaar aan de slag met je lijf om deze in een juiste conditie te brengen. Door middel van improvisatie leer je de taal van dans van binnenuit en de vrijheid van het bewegen naar buiten toe. Er wordt gewerkt aan je lichaamshouding, overdracht, swing en spontaniteit van bewegen.

Spel
Gedurende dit traject leer je de kernbegrippen van spelen kennen en toepassen zodat je ze bewust kunt inzetten als acteur. Je krijgt elementair spel, werkt met spelimprovisatie, fysiek bewustzijn en ruimtegebruik. Je leert omgaan met tekst en hoe je de zinnen tot leven kan wekken in een geloofwaardig personage.

Studiebelasting
De opleiding kent een strak en compact programma met een degelijke opbouw. Als student wordt er 100% aanwezigheid en inzet van je verwacht. Naast het lesprogramma, besteed je thuis enkele uren aan het repeteren van muziek- stem- en tekstoefeningen.

Toelating

  • Je hebt de ambitie om van musical je vak te maken en een gewenste werkhouding
  • Je zit minimaal in het eerste leerjaar van het VO
  • Je hebt ervaring in zang en/of spel en/of dans
  • Je hebt onze audities afgerond met een positief advies 

AUDITIES

INSCHRIJVEN AUDITIES

Algemene auditie-info

Je bereidt 2 stukken voor uit het musical- of muziektheaterrepertoire: 1 ballad 1 een uptempo nummer. Je zingt in het Nederlands, Engels, Frans of Duits. Zorg ervoor dat je je stukken volledig beheerst (dus inclusief de interpretatie) en dat je uit je hoofd zingt. Meestal mag je 1 stuk zingen. Zorg voor goed leesbare bladmuziek voor de pianist.

Aansluitend aan het zingen vindt een kort motivatiegesprek plaats.

Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie 

MusicAllFactory Junioren

MusicAllFactory Junioren

Locatie
Hoofdgebouw, Koningsplein 11A, 5038 WG, Tilburg
Lesdag
Zaterdag
Docent(en)
Diverse Docenten Michelle van Daalhoff Jelle Ruijssenaars Teun Donders Annefloor Imhoff Pien van Gerven
Aantal lessen
23 lessen
Leeftijden
12 - 14 Jaar
Startdatum
23 september 2023
Einddatum
23 maart 2024
Prijs
875,00 MusicAllFactory Junioren
Opmerkingen
Inschrijven is alleen mogelijk na auditie en toelating.

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief