Liesanne van Dongen

14 december 2021
Liesanne van Dongen
Categorie: Factorium, Musicalfactory

De voorstellingen van de MusicAllFactory (MAF) Jongeren vond Liesanne van Dongen altijd super spannend. “Het was niet de eerste keer op het toneel, maar wel de eerste keer met zo’n grote groep waarbij ik een puzzelstukje was van het grote geheel. Toch voelde ik mij die avond een superster en ik vond het mooi dat we samen een verhaal hadden verteld. Toen voelde ik de kracht van theater en musical.”

Van kleins af aan is Liesanne altijd al bezig met dansen en muziek. Het begon met Ierse dans, later gitaar spelen, ballet en zingen in een bandje. De creatieve duizendpoot deed van alles. Ze heeft nooit bewust de keuze gemaakt om er haar werk van te maken. “Ik heb gewoon altijd gedaan wat het beste voelde en waar mijn hart sneller van ging kloppen.”

Toen ze 16 jaar was en de HAVO had afgerond, wist ze nog niet helemaal zeker wat ze wilde studeren totdat ze de open dag van Fontys Hogeschool voor de Kunsten bezocht. Toen wist ze het: musicaltheater. Echter waren er nog wat stappen te zetten en dus ging ze opzoek naar een gepaste vooropleiding. Zo kwam ze terecht bij de MAF. Ze besloot VWO te gaan doen en daarnaast zaterdag naar de MAF te gaan om zichzelf op deze manier twee jaar voor te bereiden.

De MAF voelde als een veilige plek waar ze zichzelf iedere zaterdag kon uitleven. “Ik kon er de hele week naar uitkijken. Ik was als kind eigenlijk helemaal niet bezig met musical, maar wel met dansen, zingen en acteren los van elkaar. Op de MAF kon ik dit doorzetten en ontdekte ik ook wat de combinatie was. De docenten hebben mij heel erg uitgedaagd. Ik vond sommige dingen best eng om te doen, maar er hing altijd een fijne en gezellige sfeer dus ik kon mezelf op een fijne manier pushen tot nieuwe dingen.”

Na de MAF is ze doorgestroomd naar de vooropleiding van Fontys Hogeschool voor de Kunsten waarna ze is aangenomen tot de bachelor Musicaltheater. “Vanuit mijn stage bij de musical 'MY FAIR LADY' ben ik gelijk het werkveld ingerold. Ik was swing in de musical 'EVITA' en ik ben begonnen als choreograaf. Vorig jaar stond ik als zangeres & danseres in de show 'Jeans' en ik schreef een eigen voorstelling waar ik 4 weken mee in het Tapastheater in Amsterdam heb gespeeld.” Op dit moment is ze aan het repeteren voor de ‘It’s Christmas Time’ kerstshow en is ze tapdance docent op Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief