Katinka van Dongen

25 november 2019
Katinka van Dongen
Categorie: Classicfactory, Factorium

EUREGIO JEUGDORKEST

‘Het regionaal orkest van Factorium was de springplank naar het Euregio’; Katinka van Dongen heeft al veel ervaring en veel te danken aan haar lessen op het Factorium. ‘Ik heb bij Factorium les gehad van 2008 tot aan 2019. In mijn eerste jaar cello kreeg ik les van Jacqueline Hamelink en sinds mijn tweede jaar heb ik altijd les gehad van Quirien Hagens. Naast celloles, heb ik ook tot vorig jaar kamermuziek gevolgd bij Daniel Held.Tot aan 2015 heb ik bij het regionaal orkest van het Factorium gespeeld, waar ik mijn eerste strijkorkestervaring heb op mogen doen’. En dat ze nog steeds cello kan spelen, laat ze horen bij het Euregio Jeugdorkest (EJO), het jeugdorkest dat in 2018 werd uitgeroepen tot beste jeugdorkest van Nederland. Katinka vertelt: ‘Ik ben ooit begonnen bij het Euregio, omdat ik graag de uitdaging aan wilde gaan om echt de lastige, grote klassieke stukken te leren spelen en te leren samen spelen in zo’n groot symfonieorkest als het Euregio’.

Inmiddels studeert ze communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Iedere maand is ze te vinden bij de repetities en concerten van het EJO. Naast musiceren vindt ze het leuk om lekker te wandelen in de bossen, te feesten met vrienden & familie en om te reizen. Dromen zijn er ook: zo wil Katinka graag in het buitenland studeren, bijvoorbeeld in Australië. En vooral veel met muziek bezig zijn: misschien wel een keer in het concertgebouw van Amsterdam spelen en met het Nederlands Studenten Orkest mee spelen. En dat leven en die wensen vol muziek zijn allemaal begonnen bij Factorium:

‘Ik heb me altijd ontzettend thuis gevoeld op het Factorium. Zowel bij de cellolessen, kamermuziek als orkest leerde en leer ik nog steeds ontzettend veel. Het leuke vind ik, zeker binnen de strijkerssectie, dat iedereen elkaar kent en dat je echt een soort ‘familie’ vormt. Zowel als persoon als met cello als instrument heb ik echt ontzettend veel geleerd en ben ik nog steeds heel dankbaar dat mijn moeder mij op mijn 7e op muziekoriëntatieles heeft gezet’.

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief