Henk Vinken

18 april 2020
Henk Vinken
Categorie: Factorium

Sinds 2005 werkt Henk Vinken (RvT Factorium) als zelfstandig onderzoeksadviseur in het culturele domein. De laatste jaren doet hij vooral onderzoek naar werk en inkomen van makers in de culturele en creatieve sector (van journalisten tot acteurs, van popmusici tot scenarioschrijvers). Daarvoor hielp hij het LKCA met een nieuwe amateurkunstmonitor en een monitor van professionals in de cultuureducatie.

Het liefst beweegt Henk zich op het kruispunt van wetenschap, praktijk en beleid. Vaak wordt  Henk ingeschakeld door vakorganisaties, overheden en kennisinstituten. Zijn ervaringen daar brengt hij graag mee in de Raad van Toezicht van Factorium.

Alweer wat jaren terug woonde hij op verschillende momenten in het buitenland, vooral in Japan (zie foto op het balkon van zijn danchi -ouweflatgebouwenbuurt- in Osaka). Daar kon hij onder andere onderzoek doen naar nieuwe vormen van vrijwillige inzet van Japanners.

Het onderwerp 'civil society' is een tweede interesseveld van hem: "Het is superboeiend om te zien waar mensen samen met elkaar voor op willen staan en om hieraan een steentje te kunnen bijdragen!"

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief