Floor Bruggenwirth

5 november 2021
Floor Bruggenwirth
Categorie: Factorium, Musicalfactory

Floor Bruggenwirth deed als kind al vaak audities voor kinderrollen en kwam op haar zestiende terecht in de musical ‘Pinokkio’. De volle dagen in het theater en weg te zijn van het ‘normale leven’ vond ze zo gaaf, dat ze toen zeker wist: ik wil musical gaan studeren.

Toen ze vroeger naar ‘High School Musical’ keek, begon de liefde voor musical te ontstaan. Haar vriendinnetjes in de wijk zongen tijdens het buitenspelen liedjes van een musical waar ze in speelden bij haar in de buurt. Ze wilde toen heel graag ook meedoen en startte zo op haar achtste bij een musicalgezelschap waar ze elk jaar een musical speelden.

In 2017 deed Floor auditie voor de vooropleiding muziektheater. Na de derde ronde kreeg ze te horen dat ze niet was aangenomen. Ze gaven haar het advies om naar de MusicAllFactory (MAF) te gaan. Ze was namelijk goed genoeg, maar nog wat te jong. Toen heeft ze direct geauditeerd bij de MAF en werd ze aangenomen!

De MAF was voor haar een veilige plek waar ze heel veel plezier heeft gehad in spel, dans, zang en daarbij onwijs veel leerde. Floor: “De docenten waren stuk voor stuk hele fijne mensen, die de juiste feedback gaven. Op het gebied van solfège heb ik een heleboel basis dingen geleerd. Daar had ik nog nooit les in gehad en nu merk ik hoe fijn die kennis is voor het beoefenen van ons vak. Mijn medestudenten zijn echt mijn vrienden geworden, met wie ik nu nog samen studeer en afspreek. Het geeft echt een connectie om te horen dat iemand ook bij de MAF heeft gezeten, ook al zat je er niet hetzelfde jaar. De MAF is voor mij een grote opstap geweest naar waar ik nu ben.”

Bij de MAF is Floors liefde voor dans ontstaan: “We deden in de les met Veronique soms wat improvisatie oefeningen, maar ook choreografieën, en daarbij merkte ik dat ik steeds meer en meer mijn gevoel via dans kon laten spreken. Daarom ook dat ik er steeds meer van overtuigd was dat ik musicaltheater wilde doen in plaats van muziektheater.”

De eindvoorstelling is zonder twijfel een van Floors mooiste MAF momenten: “Ik houd heel erg van hele dagen in het theater, die spanning in de coulisse net voordat je opkomt, de snel verkleding die net mis gaat en natuurlijk het neerzetten van een hele gave show samen met je vrienden.”

Momenteel studeert ze in het derde jaar musicaltheater aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Ze geniet van elk moment en ook al heeft ze soms geen zin om uit haar bed te komen, is ze heel dankbaar dat ze dit mag doen. Ook vind ze het leuk om les te hebben van de docenten van de MAF op de opleiding. Zo geeft Sofie op de opleiding ook zang, Geertje spel, werkt Marnix mee met voorstellingen en had ze laatst een dansworkshop van Veronique. Floor: “Kortom, ik ben heel blij dat ik de MAF heb mogen doen, omdat ik, naar mijn idee, zonder de MAF niet op de opleiding terecht was gekomen.”

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief