Festival Q&A met Lissa de Faria

14 februari 2020
Festival Q&A met Lissa de Faria
Categorie: Factorium, Popfactory

FACTORIUM FESTIVAL. Een grandioos en gratis festival voor de hele familie. Om alvast in de sfeer te komen stellen we de komende weken onze talenten aan jullie voor. Ze treden op tijdens het festival op 15 maart. 

Lissa de Faria, Topstroom Zang, is met de Karaokeband te horen in de Popkelder / S7 van 17.15 tot 17.40 uur. 

Festival Q&A met Lissa de Faria

01 Hoi wie ben jij?  Hoi ik ben Lissa en ik ben 12 jaar jong. Ik heb tot 2 jaar geleden 5½  jaar in Vietnam gewoond, daar ben ik ook begonnen met zanglessen vanaf mijn 7e  jaar. Buiten mijn zangles bij het Factorium volg ik ook theater bij vereniging babzz.

02 Wat doe je precies bij Factorium? Bij het Factorium volg ik topstroom zangles bij Joosje. Hier heb ik auditie voor gedaan en mocht ik verder met topstroom. Ik ben ook bezig met keyboard, dat vind ik echt tof want dan kan ik mezelf begeleiden tijdens het zingen.

03 Wanneer ben je met de lessen begonnen? Ik begon anderhalf jaar geleden bij het Factorium met zangles en sinds september zit ik bij de topstroom.

04 Wat vind je leuk aan de cursus/lessen? Ik vind het leuk dat ik zelf mag kiezen waar we mee beginnen dus als ik ergens zin in heb dan gaan we dat ook doen. Ik vind het ook heel fijn dat ik door de topstroom nu 45min mag zingen i.p.v. de 20 minuten waar ik mee begon.

05 Ben je vanuit thuis uit opgegroeid met muziek/dans/musical/theater? Sinds dat ik al kan praten, kan ik zingen en houd ik heel erg van muziek. Ik heb mijn zang niet van mijn ouders maar zelf ontdekt en door zanglessen verder ontwikkeld.

06 Wat vind je van Factorium en hoe ben je bij Factorium terecht gekomen? Heel erg leuk, iedereen is vriendelijk en ik boek echt vooruitgang. Ik was op zoek naar de beste zangschool en uiteindelijk werd het Factorium.

07 Het leukste wat je hebt meegemaakt bij Factorium? Iedere les is super leuk!

08 Wat heb je allemaal geleerd bij Factorium? Ik heb heel veel geleerd. Bijvoorbeeld hoe ik minder onzeker kan overkomen op het podium. Ook heb ik theorie gekregen en leer ik hoe ik mijn stem nog verder kan ontwikkelen.

09 Wat zou je nog wel eens willen proberen op het gebied van dans, theater, muziek of musical? Ik zou graag met een keyboard willen zingen en dus combineren. Ik volg elders al musicalles en het lijkt mij heel erg leuk om uiteindelijk te mogen acteren in een grote musical of soap.

10 Vertel iets over jouw docent…Joosje is heel lief en gezellig. Ze denkt heel goed mee welke liedjes bij mij passen en welke mij uitdagen. Ze kan mij heel goed begeleiden en geeft mij heel veel vertrouwen.

11 Wat is jouw leukste podiummoment? In Vietnam deed ik regelmatig mee aan concerten van mijn zangdocent. Een keer mocht ik daar samen met mijn vriendin liedjes zingen en dat was heel bijzonder.

12 Waar zou je nog wel eens willen optreden? In Vietnam voor mijn oude school voor mijn oude juffen en meesters. Dit was de Australian International School of Ho Chin Minh City.

13 Wat doe je liever: thuis of voor een groot publiek spelen? Liever een groot publiek want ben ik minder zenuwachtig dan als het te klein is. Ik treed ook liever op voor ouders i.p.v. kinderen.

14 Waar repeteer je, hoe vaak en wat moet je daar voor doen? Ik heb 1 maal per week zangles bij Joosje. Omdat ik nu bij Topstroom zit zal ik ieder jaar auditie moeten doen om in topstroom te kunnen blijven.

15 Dromen en ambities….wat wil je worden? Actrice of de nieuwste eigen versie van Davina Michelle of Billie Eilish.

16 Lievelingsplekje in Tilburg en/of Goirle? Bij mijn opa Shane thuis.

17 Wie vind je tof…welke muzikant/danser/acteur volg je? #netzogoedwordenals #Billie Eilish #Davina Michelle

18 Mooiste dans, theater of concert?  In Vietnam mocht ik toen ik 10 was de hoofdrol spelen in The Little Mermaid. Als Ariël mocht ik zingen en acteren.  Daarnaast heb ik ook auditie gedaan voor de rol van Nala in de Lion King musical en heb ik het tot de finale behaald. Dat was een geweldige ervaring.

19 Wat kijk je op YouTube? Welke vloggers volg je en waarom?  Georgia productions omdat zij heel veel grappige videos kan maken en ik er altijd om in de deuk lig, ik kijk verder ook iedere week Davina Michelle omdat ze dan iedere week een nieuwe cover uitbrengt en dat vind ik altijd heel tof en helemaal toen ze een cover van Billie Eilish deed.

20 Jouw allergrootste passie? Zingen en acteren

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief