Festival Q&A met Alex Soetekouw

14 februari 2020
Festival Q&A met Alex Soetekouw
Categorie: Classicfactory, Factorium

FACTORIUM FESTIVAL. Een grandioos en gratis festival voor de hele familie. Om alvast in de sfeer te komen stellen we de komende weken onze talenten aan jullie voor. Ze treden op tijdens het festival op 15 maart.

Alex Soetekouw is maar liefst 6x te horen in de muzikale familievoorstelling “Nachtschade" in De Muziekkamer (D3) en tijdens het optreden van Sax-O-Factory in De Gluurgang, van 16.15 – 16.35 uur. 

Festival Q&A met Alex Soetekouw

01 Hoi wie ben jij?  Hallo, ik ben Alex Soetekouw. Ik ben 15 jaar en zit op het Odulphuslyceum in Tilburg. Mijn hobby's zijn zeilen, films maken en uiteraard saxofoon spelen.

02 Wat doe je precies bij Factorium? Welke cursus/lessen volg je…Op Factorium doe ik mee met de wekelijkse repetitie van de Sax-O-Factory. Ik heb ook heel lang les gehad, maar daar ben ik nu even mee gestopt.

03 Wanneer ben je met de lessen begonnen? Ik ben begonnen toen ik 8 was, in 2012.

04 Wat vind je leuk aan de cursus/lessen?  Het spelen is natuurlijk ontzettend leuk. Daarnaast vind ik het gezelschap van de andere leden van de Sax-O-Factory helemaal tof.

05 Ben je vanuit thuis uit opgegroeid met muziek/dans/musical/theater?  Al heel vroeg zat ik op allerlei instrumenten te spelen, bijvoorbeeld een blokfluit die mijn ouders voor mij kochten. Mijn zus speelde al piano waardoor ik ook een instrument wilde spelen.

06 Wat vind je van Factorium en hoe ben je bij Factorium terecht gekomen?  Ik had een introductiecursus gedaan waar ik verschillende instrumenten uitprobeerde. Ik vond de saxofoon toen het leukst. Mijn moeder gaf mij op voor les bij Factorium en ik vond het een leuke sfeer hebben, en mijn leraar was heel erg goed.

07 Het leukste wat je hebt meegemaakt bij Factorium?  Ik heb heel veel leuke momenten gehad op Factorium maar de leukste is toch wel echt toen ik 10 was en voor de grote zaal een stuk solo mocht voordragen.

08 Wat heb je allemaal geleerd bij Factorium? Ik heb natuurlijk goed leren spelen, met veel dynamiek en gevoel. Ook heb ik een goede theoretische basis ontwikkeld.

09 Wat zou je nog wel eens willen proberen op het gebied van dans, theater, muziek of musical? Het zou mij heel blij maken als ik nog heel veel optredens mocht geven samen met de Sax-O-Factory.

10 Vertel iets over jouw docent… Mijn docent, Lauran, kan heel goed lesgeven. Hij heeft mij veel geleerd en ik kon zijn lessen altijd goed volgen. Lauran is ook altijd heel gezellig.

11 Wat is jouw leukste podiummoment?  Ik vond het heel leuk om mee te spelen in het straattheaterstuk 'Het Vagevuur' in het stadspark.

12 Waar zou je nog wel eens willen optreden? Mijn grote ambitie is om op te treden in de Royal Albert Hall in Londen.

13 Ik vind het leuker om thuis te spelen want dan heb ik de vrijheid om te spelen wat ik wil.

14 Waar repeteer je, hoe vaak en wat moet je daar voor doen? Mijn moeder vindt in ieder geval dat ik meer moet oefenen.

15 Dromen en ambities….wat wil je worden? Filmregisseur.

16 Lievelingsplekje in Tilburg en/of Goirle?  De Jumbo vlakbij school.

17 Wie vind je tof…welke muzikant/danser/acteur volg je?  Ik wil net zo goed worden als de andere leden van de Sax-O-Factory.

18 Mooiste dans, theater of concert?  The Lion King in Londen.

19 Wat kijk je op YouTube?  Mijn eigen kanaal (https://www.youtube.com/channel/UC_l0ZETk7JdCfDxXw_GTOwA).

20 Jouw allergrootste passie?  Filmmaken.

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief