Diana Gabriëls

26 oktober 2021
Diana Gabriëls
Categorie: Factorium, Muziekhuis

Diana Gabriëls is 17 jaar oud en komt uit Roosendaal. Vorig jaar volgde ze al de vooropleiding Rockacademie Auditie Coaching (RAAC), maar helaas delfde ze het onderspit bij de Rockacademie audities. Bij de pakken neerzitten is niet zo haar ding en dus besloot ze het dit jaar gewoon weer te proberen en zichzelf te focussen op haar feedback.

Diana zingt al sinds ze klein is en heeft in de tussentijd al verschillende ervaringen op zowel kleine als iets grotere podia. Een van haar favoriete ervaringen was het zingen bij de ‘ MiddagHits’ radio waar ze VIP sidekick was. Ook is ze pas begonnen met het schrijven van een nummer bij ‘Future Presidents’ (onder andere bekend van samenwerkingen met Nederlandse artiesten als Og3ne en Mainstreet, maar ook het maken van de muziek van de ‘Misfit’ filmreeks). Het werken met professionele songwriters was compleet nieuw voor haar, maar heeft haar nu al enorm veel geleerd.

Ze volgt op dit moment twee disciplines bij de RAAC: vocals en songwriting. Dit omdat ze vorig jaar al vocals heeft gedaan en op zoek was naar wat meer uitdaging binnen songwriting. Ze zingt en schrijft zowel Engels- als Nederlandstalige popmuziek. Denk hierbij aan Olivia Rodrigo, maar ook aan Maan.

Over een jaar hoopt ze aangenomen te zijn bij de Rockacademie of een andere toffe muziekopleiding en daar haar creatieve ei kwijt te kunnen. Ook hoopt ze dat ze tegen die tijd een eigen nummer heeft uitgebracht en meer ervaring heeft opgedaan op de planken. Ze is daarnaast bezig met het leren van pianospelen en hoopt zichzelf snel goed te kunnen begeleiden. Over 5 jaar hoopt ze zelfstandig artiest te zijn en fulltime bezig te kunnen zijn met muziek maken.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief