Cyrille van Hoof

1 juni 2021
Cyrille van Hoof
Categorie: Factorium, Musicalfactory

Ze is een OG-MAF-fer. De MusicAllFactory heette destijds nog de Tilburgse Musicalopleiding. Hoe ze precies bij de MAF terecht is gekomen, weet ze niet precies meer. Maar sindsdien heeft Cyrille van Hoof in verschillende shows over de hele wereld gestaan.

Cyrille van Hoof startte met zanglessen bij Edward Hoepelman. Die vertelde haar dat ‘Miss Saigon’ naar Nederland zou komen en dat de MAF een geschikte voorbereiding voor haar zou zijn. Die raad heeft ze opgevolgd. Ze danste daarvoor al jaren als gogo danseres in clubs door heel Nederland, België en Frankrijk, maar ze wilde meer. Ze wilde de musicalwereld in, dus is ze eerst zanglessen gaan nemen en toen belandde ze op de musicalopleiding waar ze ook choreografie leerde dansen en leerde acteren.

Ze heeft de MAF als een leuke tijd ervaren. Het was een goede voorbereiding op de echte musicalwereld voor haar. De opleiding heeft haar meer zelfverzekerdheid gegeven in haar kunnen. Edward heeft haar supergoed geholpen met haar voorbereidingen op de audities van Miss Saigon en Agaath leerde haar ook wat meer gedisciplineerd te zijn, want dat was iets dat nog ontbrak bij haar. Wat haar heel erg is bijgebleven zijn de eindvoorstellingen. Er werd zelfs een stukje persoonlijk over haar geschreven in de krant. Ze weet nog goed dat Edward tegen haar zei: “Je was altijd zo slecht voorbereid in de lessen en dan hebben we de eindvoorstellingen en schrijven ze juist iets over jou!” Daar hebben we beiden nog hard om gelachen. De medestudenten waren allemaal bloedje fanatiek en ze hielden allemaal van de leerkrachten. Met sommige medestudenten heeft ze nog steeds contact of heeft ze in Miss Saigon gezeten, zoals Paul donkers en Ton Peeters. Zij staan nog regelmatig in musicals, maar Cyrille heeft er een tijdje geleden afscheid van genomen. Dit deed ze nadat ze de hoofdrol mocht vertolken in ‘RENT’ als understudy van Nurlaila Karim.

Met musicals mag ze dan misschien gestopt zijn, maar ze is altijd blijven zingen. Ze heeft jarenlang nog gereisd over de wereld met shows, van Azië tot Las Vegas. Sinds enkele jaren is ze presentatie coach en helpt ze artiesten, maar ook ondernemers en leidinggevenden met presenteren. Alle kennis van al die jaren optreden gebruikt ze tijdens haar trainingen en deelt ze graag. Ook treed ze nog op, maar sinds de corona uitbraak is dat uiteraard weggevallen helaas.

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief