Bart Bergmans

25 maart 2022
Bart Bergmans
Categorie: Factorium, Muziekhuis

Bart is Factoriums nieuw trombonedocent. Het is een ambitieuze, serene en eerlijke muzikant, die altijd op zoek is naar nieuwe projecten en kansen.

Op dit moment participeert Bart in diverse projecten zoals: Disco Snolly Live, Sultans of Swing en de S.B.R. Horns. In 2021 werd Bart gevraagd om in te vallen bij het Meutgeert/Beets New Jazz Orchestra en bij het Paradox Jazz Orchestra voor de opnames van hun nieuwe album "Remembering the Skymasters".

Bart was ook muzikant in het Jong Metropole Orkest voor vele projecten, waarin hij werkte met Jules Buckley, Michael League, Jochen Neuffer, Miho Hazama, Jamison Ross, Lucy Woodward, Becca Stevens, Ansgar Striefens, Michelle David en Kika Sprangers.

Bart begon in 2016 zijn studie klassiek trombonist aan Fontys Academie voor Muziek en Podiumkunsten in Tilburg, bij docent Mark Boonstra, maar maakte in 2018 de overstap naar Jazz en Lichte Muziek. Daarna studeerde hij bij Martijn Sohier. Na twee jaar als jazzstudent in Fontys werd Bart aangenomen aan het Conservatorium van Amsterdam om zijn studie voort te zetten, waar hij nu lessen volgt bij Ilja Reijngoud, Bert Boeren en Martijn Sohier. Het afstuderen van Bart staat gepland voor juni 2022.

Bart volgde masterclasses bij uiteenlopende musici en ensembles, zoals: Nils Wogram (trombone), Harmen Fraanje (piano), Shirinta Beddage (baritonsax), Dick de Graaf (tenorsax) en het Rembrandt Frerichs Trio.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief