Show Adventskalender Dag 1

1 december 2021
Show Adventskalender Dag 1
Categorie: Danshuis, Factorium, MusicAllFactory, Muziekhuis, Specialfactory, Theaterhuis, Urbanhouse

December is in aankomst en dat betekent dat de feestdagen voor de deur staan. Wij bij Factorium sluiten dit jaar graag feestelijk met jullie af.

In de koude decembermaand telt Factorium af naar de warme kerstdagen. Dit doen we door dagelijks terug te blikken op de lichtpunten uit het afgelopen jaar. In de Show Adventskalender vind je elke dag (een stukje van) een prachtige voorstelling of concert. Een cadeautje van Factorium voor jou.

Elke dag verschijnt er stipt om 08.00 uur ’s ochtends een nieuw ‘vakje’ met showcadeau uit de kalender op de website en op instagram. Laat je verrassen, verwarmen en inspireren.

In het nieuwe jaar staan de deuren bij Factorium weer wagenwijd open
En ook al lijkt de hemel hoog en ver
Kom gezellig even binnenlopen
Ontdek, maak en ontmoet
Bij Factorium ben jij de ster!

DAG 1

STARK RAVIN' MAD
Op zaterdag 30 en zondag 31 oktober 2021 presenteerde Factorium Urbanhouse het eerste hoofdstuk van de vier nieuwe en dynamische Urban dansperformances onder de noemer:  STARK RAVIN’ MAD.

Sinds september 2019 ontmoeten wekelijks enkele honderden dansers, rappers, producers, DJ’s en Beatmakers uit de Hiphop- en Urbanscene elkaar in de Factorium Foyer en (dans)studio’s.  Ze werken met elkaar in verschillende soorten trainingen en kijken naar elkaars werk tijdens open podia, open jams en battles.

De Urban- en Hiphopcultuur beïnvloedt inmiddels alle kunstvormen. Wat ooit in de ‘streets’ is ontstaan, heeft zich ontwikkeld tot een krachtige en expressieve taal. Muzikaal, energiek, dynamisch, rijk en – zo blijkt – heel geschikt als taal voor een theatraal verhaal. In STARK RAVIN’ MAD groeien Urban dansers van ‘street to stage’ en slaan een brug van Urban danser naar Urban maker.

CREDITS
Stark Ravin`Mad is a Factorium Cultuurmakers Production.
Credits video: Jason Suen
Photography: May van den Heuvel Fotografie

PERFORMERS
Jody Geijsendorpher, Terence van Lange, Mark Snels, Joris Roosen, Leo Rathmann, Jean Perez, Ryan Rademakers, Jean Salazar Tavera and Chilton Galimo.

COACHES
Tegest Pech Guido & Arjan Gebraad
Project manager: Sandra Broekmans
Creative Producer: Leanne Carlisle
Production: Paquito Moniz
Stark Ravin` Mad is supported by The Cultural Participation Fund. The Cultural Participation Fund aims to encourage and increase participation in the arts and culture.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief