Muzikale Uitstapjes Bij Blokfluitdag Volwassenen

2 juli 2021
Muzikale Uitstapjes Bij Blokfluitdag Volwassenen
Categorie: Factorium, Muziekmakers

Afgelopen zondag 27 juni vond er in het Cultureel centrum Jan van Besouw de Blokfluitdag voor volwassenen plaats. Zoals een cursist opmerkte: “De vorige blokfluitdag was net voor de complete lockdown en nu zijn jullie weer als eerste met een evenement begonnen.” Zij en ook alle anderen waren erg blij!

In zeven grote ruimtes werd er – coronaproof – in kleine groepen, op verschillende niveaus muziek gemaakt. Het thema was ‘bewerkingen van allerlei muziek’. Muziek die dus niet origineel voor blokfluit is geschreven, maar wel heel lekker is om te spelen. Zo kwam bijvoorbeeld de bekende jazz standard ‘Take five’ voorbij, maar ook Mozart en ‘Tango voor Elise’, om maar wat te noemen.

Er werd afwisselend gerepeteerd of naar concertjes geluisterd, gegeven door Evelien Wolting op de czakan en Paul Weeren op de piano. Het eerstgenoemde instrument is een opvolger geweest van de blokfluit en verscheen in de vorm van een wandelstok! De overige docenten – allemaal enthousiaste collega’s uit Brabant – waren: Eleanor de Groot, Wendy Wouters, Maartje Vonk, Tina Meijer, Jan Vos, Anja Valster en Margret Bekkers.

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief