Jaaropening Factorium Cultuurmakers

15 september 2021
Jaaropening Factorium Cultuurmakers
Categorie: Danshuis, Factorium, MusicAllFactory, Muziekhuis, Onderwijs, Specialfactory, Theaterhuis, Urbanhouse

Vol enthousiasme zijn wij weer van start gegaan met een nieuw en bruisend jaar. Op woensdagochtend 8 september vond de opening hiervan plaats. Deze ochtend stond in het teken van kunsteducatie in verbinding met de samenleving. Want naast het leren van een kunstvak en het ontwikkelen van talent betekent cultuureducatie voor Factorium Cultuurmakers ook dat wat je hier leert, betekenis heeft in de samenleving.

Hoofd Cultuureducatie Bas Verberk opende hiermee de ochtend. Hierop volgde twee inspirerende sprekers. Paul Cornelissen pleitte in zijn toespraak ervoor om te stoppen met het legitimeren van het belang van kunst. Want kunst doet ertoe. Dit brengt hij naar voren in het project ForwArt. Hiermee wordt de sociaal-maatschappelijk leefomgeving van de PACT-wijk in Tilburg-Noord versterkt door middel van kunstprojecten. Jan van den Eijnden, specialist Kunst in de Vrije Tijd bij Landelijke Kennisinstituut Cultuureducatie Amateurkunst (LKCA), sprak over het project cultureel vermogen. Hierin staat het organiseren van culturele ontmoetingen centraal. Hij benadrukte het belang van de docent om niet alleen de ambacht, maar ook zichzelf, de ander en de omgeving onderdeel te maken binnen de lespraktijk.

Na deze inspirerende en motiverende toespraken vonden er per afdeling theater, dans, urban, musical, muziek en onderwijs workshops plaats. In teamverband werd er gewerkt aan de visie om de verbinding met de wereld buiten het leslokaal samen tot stand te brengen. 

Check hier de beelden van de jaaropening:

Tekst: Beau Logister

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief