Gemeente Tilburg presenteert Cultuurplan 2020-2024

14 oktober 2020
Gemeente Tilburg presenteert Cultuurplan 2020-2024
Categorie: Dansmakers, Factorium, MusicAllFactory, Muziekmakers, Onderwijs, Specialfactory, Theaterhuis, Urbanhouse

Tijdens de raadsvergadering op 21 september stemde de gemeenteraad in grote meerderheid in met het nieuwe cultuurplan voor de periode van 2021 tot 2024. In het plan staan de pijlers voor de culturele kracht van Tilburg. 

Tilburg gaat zich de komende jaren nog meer richten op de sociale impact en economische waarde van cultuur en de bijdrage van cultuur aan de stedelijke en ruimtelijke ontwikkeling van Tilburg. 

Wethouder Marcelle Hendrickx: "Cultuur is en blijft van onschatbare waarde. Met het Cultuurplan 2021-2024 heeft de gemeente de ambities voor de komende jaren vastgelegd vanuit de overtuiging dat cultuur zorgt voor een veerkrachtige en toekomstbestendige samenleving. We zetten met het Cultuurplan daarom niet alleen in op de intrinsieke waarde van cultuur maar verbinden ons ook nog steviger aan het sociale domein. Samen zorgen we ervoor dat kunst en cultuur voor alle Tilburgers bereikbaar wordt en de kunst en cultuur van Tilburg verder in statuur en belang toeneemt." (bron: www.tilburg.nl).

Download Cultuurplan 

Loek Sijbers (directeur/bestuurder Factorium):

Het is geweldig dat de gemeenteraad van Tilburg de Cultuurnota 21 sept. j.l.  heeft vastgesteld zonder grote bezuinigingen. En dat in deze tijd! Heel belangrijk nu alle cultuurinstellingen in een zware storm terecht zijn gekomen als gevolg van de covid-19 pandemie. Leve de gemeente Tilburg die begrepen heeft hoe sterk cultuur kan bijdragen aan een stad waarin mensen gezond en gelukkig kunnen leven.

Mede door Factorium (dat jaarlijks meer dan 100.000 deelnemers en bezoekers kent) kunnen inwoners van Tilburg zich blijven ontplooien en hun eigen culturele identiteit vormgeven. Hier past een heel groot blijk van waardering van Factorium aan cultuurwethouder Marcelle Hendrickx en het ambtelijk team dat haar ondersteunt. Chapeau!

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief