Factorium krijgt 2 ton voor begeleiding urban dancers

4 september 2020
Factorium krijgt 2 ton voor begeleiding urban dancers
Categorie: Factorium, Urbanhouse

HAPPY! Fonds voor Cultuurparticipatie heeft onze aanvraag voor het Urban Danceprogramma voor jonge dancetalenten gehonoreerd! Factorium krijgt 2 ton voor de begeleiding van talentvolle urban dancers. 

Elk jaar geeft Factorium tien dansers de kans om een eigen persoonlijke solo te maken en te performen. Dit krijgt vorm in een programma met de titel: Stark Ravin’Mad

Opzet programma
De opzet van het ontwikkelingsprogramma in de periode 2021-2024 bestaat uit openbare masterclasses, tussentijdse presentaties en twee voorstellingen per jaar van deze unieke talenten in een eigen stijl en vanuit een persoonlijk verhaal. Daarnaast kan het netwerk binnen de urban scene in Brabant en daarbuiten verder worden uitgebouwd. Het doel is om urban talenten op weg te helpen zichzelf op een artistiek hoger plan te brengen.

Verder bouwen aan urban talent
Eerder ontving Factorium voor Jeroen Meijer al een Talentsubsidie (Urban Dance) en dit jaar ook Impulsgelden voor het trainingsprogramma No Joke voor dance en music. Na twee jaar experimenteren en de deuren letterlijk wagenwijd openzetten voor urban talenten is het nu tijd om verder te bouwen en die kans krijgen we nu doordat we dit mooie programma kunnen uitrollen. 

Via onze website & social media kanalen kun je de ontwikkelingen rondom Stark Ravin' Mad blijven volgen! Zie ook artikel Brabants Dagblad.

(Foto: Koektrommel Studio)

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief