De RAAC Rock ‘N Rollt Nieuwe Jaar In

1 oktober 2021
De RAAC Rock ‘N Rollt Nieuwe Jaar In
Categorie: Factorium, Muziekmakers

Een goedgevulde bandruimte vol enthousiaste rock- en popsterren in de dop vond je op zaterdagochtend 25 september in de popkelder van Factorium tijdens de start van het Rockacademie Auditie Coaching (RAAC)-jaar. De 18 talenten gaan elke week aan de slag om hun skills te preppen voor de audities van verschillende muziekopleidingen.

Natuurlijk zijn er meerdere wegen die naar Rome – of Pinkpop – leiden, maar een gedegen muziekopleiding is een geweldige springplank voor beginnende artiesten om zich in relatief korte tijd te ontwikkelen en zichzelf te ontdekken. Daarnaast ontmoet je er veel medemuzikanten met wie je kunt sparren, spelen, opnemen en optreden. Goed voor jezelf en voor je netwerk dus. Maar voordat het zover is, doe je eerst auditie. En soms gaat daar zelfs nog een selectie aan vooraf. Een pittige uitdaging dus, maar je hoeft het niet alleen te doen!

RAAC
Bij de RAAC ga je zowel privé als samen met je peers werken aan alle topics die van belang zijn tijdens de audities voor muziekopleidingen. Denk hierbij aan coaching op je instrument, maar ook bandcoaching, solfège en muziektheorie. Ervaren muzikanten/coaches delen hun kennis en kunde om jou optimaal voor te kunnen bereiden voor jouw auditie(s) en zo de eerste stenen te leggen aan jouw weg naar de top. De RAAC biedt je hierbij niet alleen een duwtje in de rug, maar ook de uitwisseling met medemuzikanten die jouw dromen delen. Hierdoor ontstaat er elke jaar weer een hechte, ambitieuze groep die elkaar aanmoedigen, steunen en soms zelfs begeleiden tijdens elkaars audities.

Kick-off
Dit jaar trapten de coaches en studenten het jaar af met een gezamenlijke meeting die werd opgevolgd door een bandcoaching sessie. In vier lokalen werkten de studenten in bandvorm met veel plezier aan het maken van een cover. Alle bands namen hiervoor hetzelfde lied als uitgangspunt. Elke band had één vaste coach. Daarbij liep er ook nog één coach rond die bij alle bands om de beurt extra tips gaf. Al snel ontstonden er vier totaal verschillende versies van het nummer. Tijdens de sessie werd ingezoomd op o.a. efficiënt repeteren, samenspel, backing vocals en arrangeren. Vanaf zaterdag a.s. starten de privé sessies, solfège- en muziektheorielessen. Later dit jaar zullen de talenten demo’s opnemen in een professionele studio en samen rocken op het podium (lees: Rockende Ontlading Bij Showcase RAAC).

Laat je horen!
Pssstt drummers & bassisten laat je horen! Heb jij de RAAC audities gemist, maar wil je graag nog aansluiten? Mail dan naar RAAC coördinator j.jochems@factorium.nl en vraag naar de mogelijkheden (geldt voor alle disciplines).

Tekst: Naomi Bimbergen

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief