COACHES

De coaches van de RAAC zijn allen uitvoerend muzikant en licentiehouders van de Rockacademie. Ze staan dus volop in de beroepspraktijk en coachen je vanuit eigen ervaring, weten precies wat belangrijk is tijdens je auditie en helpen je om je te onderscheiden van andere kandidaten. En, goed te weten: de Rockacademie is naast ons pand gevestigd. Dus je loopt ook regelmatig (oud-) studenten en docenten van de Rockacademie tegen het lijf!

Wessel Maas - Bas en solfège/gehoortraining
Wessel is in 2013 afgestudeerd aan de Rockacademie als bassist en sessiemuzikant. Tijdens zijn studie speelde hij al mee in verschillende bands en zat regelmatig in de studio voor opnames. Dat is daarna alleen nog maar meer geworden. Tegenwoordig maakt Wessel eigen muziek met een goedlopend duo en speelt ook in theatervoorstellingen met grote producties.

Joosje Jochems - Vocals
Joosje won tegelijkertijd met haar afstuderen aan de Rockacademie de Jacques de Leeuw Prijs voor Jong Toptalent Uitvoerend. Hierna reisde ze af naar Kopenhagen om daar haar diploma als “authorised CVT teacher” te behalen. Inmiddels heeft ze met zowel haar eigen band Jane Dare, als met Dear Adam en Liefs uit Tilburg platen met eigen werk uitgebracht. Ook deelde ze het podium met o.a. John Helliwell (Supertramp), Leroy Jones (Harry Coninck Jr.) en Egbert Derix. Naast zelf op het podium staan, werkt Joosje als vocalcoach met professionals in binnen- en buitenland. Ook is zij al meer dan 10 jaar werkzaam voor Factorium als band- en vocalcoach en coördineert zij de RAAC en begeleidt zij het docententeam. Zij staat de popelen om samen met jou te kijken hoe er nog meer uit jouw muzikaliteit en creativiteit gehaald kan worden, zodat je jouw ruimte op het podium kan pakken! Wegens langdurige ziekte van Joosje zal komend jaar de zanglessen gegeven worden door Nicole van Hoof.

Nicole van Hoof - Vocals
Nicole van Hoof studeerde af aan de Rockacademie als vocalist met uitstroomprofiel Eigen Act. Onder de naam NICCI NOVA maakt zij Nederlandstalige poëziepop en brengt ze een ode aan de kleinkunst. In 2021 bracht ze in eigen beheer haar debuut- en conceptalbum ‘Zilver Gelijnd’ uit, welke haar op vele mooie podia zette. Naast het schrijven en maken is Nicole werkzaam als vocal coach onder de naam Nicole Catharina, waar zij met een holistische visie werkt met haar studenten: “Ik kijk verder dan de stem. Wie zit er achter?”.

Oliver Pesch - Songwriting
Oliver Pesch (1997) is een aan de Rockacademie afgestudeerde singer/songwriter uit Rotterdam oorspronkelijk. Sinds 2011 al actief op verschillende podia, brengt Oliver zowel de oude als de moderne west-coast sound van Amerika naar Nederland. Als jong talent heeft hij zich een startblok gevormd door veel poppodia en festivals te betreden. Nu is hij klaar om de wereld zijn meest persoonlijke verhalen te vertellen. 

Thomas Beekwilder - Gitaar
Thomas Beekwilder studeerde gitaar aan de Rockacademie in Tilburg. Hij begon met muziek maken toen hij een jaar of zeven was. Niet met gitaar maar met drums. Daarna is hij ook piano gaan spelen en heeft hij les gehad van Annelies Heldoorn bij het Centrum voor Pop en Jazz. Op zijn 16e is hij gitaarles gaan volgen bij Frank Bogers en op zijn 18e werd hij aangenomen op de Rockacademie in Tilburg. In de afgelopen jaren heeft Thomas in aardig wat bandjes gespeeld daarnaast is hij bezig met soundengineering oftewel studio techniek. 

Roland Baak - Drums
Roland is op achtjarige leeftijd begonnen met drummen bij de lokale muziekschool. Hij heeft twee jaar vooropleiding bij Codarts gedaan en heeft daarna de Rockacademie afgerond.

Sindsdien heeft hij zowel met eigen muziek als met coverbands in binnen- en buitenland honderden shows gespeeld. Tegenwoordig is hij druk met een partyband (Royal Beat), een allround coverband en een Nirvana tribute-band. Daarnaast runt hij al jaren zijn eigen drumschool in Tilburg.

Don Niekamp - Toetsen
Don Niekamp is in 2017 afgestudeerd aan de Rockacademie in Tilburg als toetsenist en studeert van 2020 tot 2022 aan de Master of Music met de focus op produceren. Don speelt al jaren als (sessie)muzikant in verschillende bands, produceert en schrijft voor verschillende artiesten en geeft daarbij al jaren les voor verschillende muziekscholen en projecten waaronder de RAAC.

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief