Wessel Maas

29 oktober 2019
Wessel Maas
Coach RAAC
Categorie: Factorium, Muziekhuis

Wessel Maas studeerde in 2013 af aan de Fontys Rockacademie in Tilburg, als bassist. Tijdens zijn studie speelde hij al als sessiemuzikant bij verschillende theater- en musicalvoorstellingen en was hij onderdeel van de vaste bezetting van verschillende bands (o.a. Scarlet Stories, Coverband Prezz, Shanna Nicó en Jane Dare).

Sinds 2012 is Wessel onderdeel van het duo Dear Adam, waar hij, samen met zijn partner Joosje Jochems, de muziek voor schrijft.

Tegenwoordig is Wessel niet alleen werkzaam als bassist in verschillende studio’s (o.a. Artichoque Studio), hij geeft daarnaast ook les bij PopWise Muziekeducatie en Factorium, waar hij naast de lessen basgitaar ook de bandcoaching en gehoortraining op zich neemt.

Voordat Wessel aan de Rockacademie begon was hij veel bezig met het spelen van hardere genres als hardrock en metal. Tijdens zijn lessen in Tilburg, waar hij les kreeg van o.a. Eric Coenen en Jurre Hogervorst, heeft hij zijn interesses steeds breder ontwikkeld, naar stijlen als bijvoorbeeld coutry, jazz of motown-soul.
Wessel heeft zich door de jaren heen ontwikkeld als breed georiënteerd musicus.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief