Bouwzone Reyshof

19 mei 2022
Bouwzone Reyshof
Categorie: Onderwijs

De cultuurcoaches Nina Ruge, Marika Taborsky en Anja Reinhardt, alledrie werkzaam in de Reeshof, sluiten dit schooljaar af met een feestelijke multidisciplinaire activiteit, speciaal voor alle kinderen uit de wijk; BOUWZONE REYSHOF. Het evenement vindt van 15 t/m 18 juni plaats in het Reeshofpark.

BOUWZONE REYHOF
Vroeger leefde er in de Reeshof, op de plek van het Reeshofpark, een oude kapitein. Zijn naam was Charles Rey de Carle. Op zijn landgoed, dat omringd was door eenvoudige boerenbedrijven, bouwde hij een mooi huis en noemde het Reys hof.
Tijdens drie werkmiddagen gaan kinderen uit de Reeshof de geschiedenis uit hun wijk laten herleven. Met natuurlijke materialen, en hun eigen verbeelding, bouwen ze samen aan een eigentijdse versie van Reys hof.  Ze worden hierbij begeleid door kunstenaar Ton Lammers, medewerkers van het Ontdekstation013 en jongeren uit de wijk.

Op zaterdag 18 juni wordt de nieuwe Reys hof onthuld met een feestelijke middag waarbij de kinderen hun bouwwerken aan het publiek laten zien. Deze vormen meteen het decor van de nieuwe dansvoorstelling Mensentuin van Ella de Coninck en is de Bakfietsjuf aanwezig met een reuze knikkerbaan.

NIEUWE TRADITIE
Met deze eerste uitvoering van Bouwzone Reyhof willen de cultuurcoaches een jaarlijkse traditie starten, waarbij ook lokale initiatieven en scholen uit de Reeshof kunnen aansluiten. In dit project dat onderdeel is van het Talentenprogramma komen onder andere geschiedenis, verbeelding, gebruik van materiaal, samenwerking en presentatie samen. Dit op een buitenlocatie die de kinderen zo goed kennen, maar totaal anders gaan bekijken en benutten.

PROGRAMMA JUNI 2022
15 t/m 17 juni: Bouwmiddagen 15.00 – 17.00 uur
18 juni: Presentatiemiddag 14.00 – 17.00 uur
Het programma vindt plaats tegenover het Pannenkoekenparadijs Tilburg, achter de witte poort in het Reeshofpark.  

bouwzone_reyshof_rgb_groot_logo.jpg

Bouwzone Reyshof is een initiatief van de cultuurcoaches Reeshof in het kader van het Talentenprogramma op initiatief van Cist, Factorium en Art-fact en wordt mede mogelijk gemaakt door Boekenschop, Wijkraad Reeshof, Ontdekstation013 en De Knoest.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief