Boek Alert: Hendrik Haver En De Superschaatsen

8 september 2021
Boek Alert: Hendrik Haver En De Superschaatsen
Categorie: Factorium, Muziekmakers, Theaterhuis

"Denk eraan Hendrik," sprak ze, "ga nooit - ik zeg nooit - naar het Waanwoud, want daar woont de bulderende Bietebauw."
"De bulderende Bietebauw, tante?" vroeg Hendrik.
"Jazeker. De bulderende Bietebauw is een verschrikkelijk en spuuglelijk monster dat al genoeg kinderen heeft verslonden om er een flatgebouw mee te vullen," zei zijn tante.
"Als hij je te pakken krijgt met zijn vlijmscherpe kauw-klauwen dan ben je nog niet jarig, jongen."
 
Docent theater en koorbegeleider Lieve van Tuijl brengt het kinderboek 'Hendrik Haver en de Superschaatsen' uit. Het is een vleugje ouderwets, tevens modern sprookje om voor te lezen of om je voor te láten lezen, voor iedereen vanaf 6 jaar. 

Al haar hele leven is Van Tuijl bezig met verhalen vertellen. "Ik doe niets anders. Op het podium, maar ook in korte geschreven verhalen en gedichten." Met haar grafisch ontwerper Janneke Verrips legde ze afgelopen week de laatste hand aan het project.

Tijdens de coronacrisis, besloot Van Tuijl zelf potlood en penseel ter hand te nemen en te gaan illustreren. "Het lukte wonderwel, terwijl ik het nog nooit gedaan had. De dertig tekeningen geven toch weer een nieuwe dimensie aan het verhaal." De reacties van grafisch vormgever, corrector en de kinderboekenafdeling van de Bossche boekhandel Adr. Heinen zijn erg positief. Zij spreken over een verrassend verhaal, dat knap geschreven is en aan een stuk door leest.

Het boek kost € 15,- (excl. verzendkosten) en is te bestellen door vóór 19 september een mailtje te sturen naar hendrikhaverboek@gmail.com

Bron: Dtv Nieuws

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief