90 basischool leerlingen op bezoek

3 februari 2020
90 basischool leerlingen op bezoek
Categorie: Dansmakers, Factorium, MusicAllFactory, Muziekmakers, Specialfactory, Theaterhuis, Urbanhouse

Op vrijdag 7 februari verwelkomen we in het Factorium Theater ongeveer 90 leerlingen van drie verschillende basisscholen; Openbare Basisschool De Fonkel, Islamitische Basisschool Aboe el Chayr en Kindcentrum De Springplank.

De leerlingen van groep 7 en 8 van deze scholen volgen het IMC Basisprogramma. Dat betekent dat ze iedere week een gastdocent in de klas ontvangen die hen kennis komt laat maken met zijn of haar beroep. Niet alleen door erover te vertellen, maar vooral ook door het zelf te doen! Hierdoor maken de leerlingen kennis met beroepen die ze misschien nog nooit hadden overwogen voor hun eigen toekomst. Wellicht wordt er een onbekend talent ontdekt of een nieuwe passie gevonden. 

Tijdens het bezoek aan Factorium gaan de leerlingen kijken naar de voorstelling ANTI van Theatergroep Mangrove. Ze hebben een nagesprek met de acteurs en gaan daarna op ontdekkingstocht door het gebouw. Want wat is daar allemaal te beleven? Waar wordt je nieuwsgierigheid gewekt? Dit bezoek is onderdeel van het vak Podiumkunsten, waarbij de leerlingen kennismaken met diverse beroepen voor en achter de schermen. 

Meer info over IMC Basis: www.imcbasis.nl 

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief