Tip bij de buren! Euregio Jeugdorkest

9 november 2019, 20:30 uur
€ 17,50
Tip bij de buren! Euregio Jeugdorkest
#Factorium#Classicfactory#Specialfactory

Op zaterdag 12 oktober ging het eerste concert van het programma Voyage Voyage met pianist Wouter Valvekens bij ons in première! Voyage Voyage brengt feestelijke muziek uit alle windstreken. Voor de pauze openende het orkest met de Academische Feestouverture van Brahms en het spannende Rhapsody on a theme by Paganini van Rachmaninov met als piano-solist Wouter Valvekens uit Mechelen. Na de pauze werd het Divertimento van Bernstein, geschreven voor de 100ste verjaardag van het Boston Symphony Orchestra, een ware uitdaging voor de jonge talenten van het EJO en voor het publiek een echt muzikaal feest.

Op zaterdag 9 november is het orkest nogmaals te zien in Tilburg. De opwindende Cubaanse ouverture van Gershwin en de spectaculaire Roemeense Rhapsodie van Enescu zullen ook het publiek van de Concertzaal van Theaters Tilburg ongetwijfeld in vuur en vlam zetten!
Tickets via www.theaterstilburg.nl.

Over het orkest…
Het Euregio Jeugdorkest heeft een fantastische bezetting, met maar liefst tweeënzestig strijkers. De leeftijd van de negentig EJO muzikanten beweegt zich tussen de vijftien en vierentwintig jaar. Sinds 2001 is Hans Casteleyn de dirigent. Dankzij de intensieve samenwerking met een aantal muziekscholen en muziekacademies, is het Euregio Jeugdorkest er de afgelopen jaren in geslaagd om steeds op topniveau te musiceren. Dit heeft geresulteerd in drie cultuurprijzen en een indrukwekkend aantal nationale en internationale optredens, de presentatie van vier cd’s, alsmede samenwerkingsverbanden met de meest uiteenlopende musici uit binnen- en buitenland. Zie hier een impressie.  

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief