Festival Tilburg on Stage 2023

2 juli 2023, 13:00 uur - 19:00 uur
Gratis
Festival Tilburg on Stage 2023
#Urbanhouse#Factorium#Muziekhuis#Theaterhuis#Danshuis#Specialfactory#MusicAllFactory

Na het succes van afgelopen jaar gaat we  Festival Tilburg on Stage voor de 2e editie op zondag 2 juli 2023!

Festival Tilburg on Stage is een dag én een podium voor alle vrijetijdskunstenaars in de Gemeente Tilburg.

Verenigingen, groepen en individuele deelnemers uit vele kunstdisciplines, staan 'on stage' en maken er samen een feestje van. 

Met ruim 40 acts beleef je wat talentvol Tilburg allemaal te bieden heeft. 

Dwaal rond in en buiten het gebouw van Schouwburg Concertzaal Tilburg, want op iedere hoek staat een verrassende festivalact. Leun achterover en geniet van de performances, of doe mee met de workshops. Zin in!

 

Line-up Factorium:

A capella klassiek vrouwenkoor Voorlopig Halfweg 

Laat je verrassen door Voorlopig Halfweg: acht a capella zingende dames die onder muzikale leiding van Factorium-docent Frank Hermans een divers repertoire brengen. 

Zangsolist Elanor Aerts 
Elanor houd erg van zingen en heeft hierin les van Frank Hermans bij Factorium. Ze zingt zowel klassiek als pop en musical. "Wat fijn om op deze manier muziekliefhebbers te verenigen! Geniet van de dag!"

Musical4U met 60 leden! 
In deze musicalcursus komen zowel zang, dans als theater aan bod. Elke week krijgen de cursisten van gespecialiseerde docenten in twee van deze disciplines les. Tijdens Tilburg on Stage, verenigen de verschillende groepen zich voor een prachtige performance. 

2 blokfluitensembles: De 5 dametjes (jongeren) en Dita Veloci (volwassenen)
Blokfluit spelen is populair bij Factorium: aan Tilburg on Stage doen 2 enthousiaste blokfluitensembles mee! Zo zijn daar ‘De 5 dametjes’, een groep jongedames die een gevarieerd programma brengen. Het andere ensemble is ‘Dita Veloci’, dat bestaat uit volwassen muzikanten. Beide ensembles worden begeleid door gitarist Peter van Aerts en doen een week na het festival, op zaterdag 8 juli, mee met een internationaal blokfluitconcours in Amsterdam. Het optreden op Festival Tilburg on Stage is alvast een mooi voorproefje hiervan!

Sprokkelrock  
De bands van de Factorium Popfactory en Jazz Atelier laten horen wat ze in huis hebben tijdens dit knallende concert in de Hall of Fame. Beginners tot gevorderden van alle leeftijden rocken de pannen van het dak. Daarnaast zal er een set plaatsvinden waarin de blazerscursisten van Factorium aan zullen sluiten bij de bands!

MusicAllFactory Volwassenen

Vier jaar lang volgden Francesca, Ellen, Fenne, Margot, Martine en Steven lessen op het Factorium bij de deeltijd musicalopleiding: de MusicAllFactory. Bloed, zweet en tranen kostte hen dit maar veel plezier, wijze lessen, bijzondere ervaringen en vriendschappen voor het leven nemen zij mee. 

De vierdejaars zingen aan het eind van hun laatste schooljaar, vlak voor ze uitvliegen, nog 1 keer samen, verschillende musicalstukken.


Strijkorkesten van Factorium met meer dan 50 muzikanten!
Dit orkest is speciaal voor het festival samengesteld uit maar liefst 3 orkesten met cursisten van het Factorium: het Regionaal Strijkorkest, de Fiddlers en de Vrolijke Noten. Qua repertoire kun je een heel divers programma verwachten: van barok, klassieke, romantische en moderne periodes tot lichte en populaire muziek. In totaal zitten er meer dan 50 muzikanten op het podium; laat je dus verrassen door hun prachtige klanken.

Klassiek balletgroep jongeren en jazzdans groep jongeren 
Meer info volgt

Klassiek ballet gevorderd
Deze groep van 7 gevorderde dansers brengt klassiek in een modern jasje. Op het festival dansen ze een choreografie met de veelbelovende naam ‘Een nieuw begin’. De muziek is gecomponeerd door Karl Jenkins en het stuk heet ‘Introit’. Deze dansgroep bestaat uit enthousiaste professionals en vergevorderde dansers die al jaren wekelijks les volgen bij Factorium, onder leiding van docent en choreografe Monique Hombergen Sanders. Ze hebben er zin in om op 2 juli eindelijk weer een keer in de Schouwburg op te mogen treden!

Jazzdans volwassenen Oisterwijk
Deze 5 dames dansen al van jongs af aan bij Factorium, dus het plezier en passie voor dans zijn zeker niet te missen! De hardwerkende dansers hebben in een korte tijd een knallend dansstuk op het podium gezet, dat is geïnspireerd op het seizoen winter, met name oudejaarsavond en vuurwerk. Met deze choreografie waren zij ook al eerder te zien in de voorstelling ‘Vier, het jaar’ van Factorium.


Tilburg on Stage is gratis, reserveren is niet nodig. Volg de socials voor het volledige programma!

#festivaltilburgonstage #art-fact  #schouwburgconcertzaaltilburg #factorium

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief