Factorium Open dag

12 september 2021
Factorium Open dag
#Factorium

Wij zijn ready! Het is tijd voor een splinternieuw seizoen. Voor frisse wind onder de vleugels van al het aanstormende talent en door de hoofden van al onze liefhebber-kunstenaars.

Op 12 september trappen wij i.s.m. 'De vloer op' van deDansPunt, samen met jou het nieuwe seizoen af! Dat doen we door alle disciplines, alle juwelen, in een open vitrinekast te zetten. Onze diamanten moeten naar buiten. Kom kijken naar al het schitterends op het plein voor en in de Factoriumtuin (Vrijheidspark) en de Muzetuin!

Wij kunnen ons goed voorstellen dat jijzelf ook staat te popelen om jouw inner-kristal op te poetsen. Doe dus vooral lekker mee! Wij rollen de rode loper voor je uit, nemen je mee backstage en zetten jou in de spotlight. Bij Factorium ben jij de ster!

FOTO'S OPEN DAG

Check het blokkenschema en bekijk hieronder alvast de eerste highlights van ons programma:

Silent disco (alle leeftijden)
Of je nu al jaren aan de barre staat of meer bekend met de bar bent; in iedereen schuilt een danser. Met de fijne tunes die door de koptelefoons zullen blasten, gaat iedereen met de voetjes van de vloer. Ga in volle stilte uit je plaat en ontmantel jouw inner-dancer.

Muzieksafari (alle leeftijden)
De Muzieksafari strijkt op 12 september neer op de open dag voor de eerste try-out. Fantaseer jij in je hoofd al over volle zalen die voor jou applaudisseren, maar heb je nog nooit een instrument aangeraakt? Of speel je al jaren saxofoon, maar vind je gitaar eigenlijk ook heel tof? Bij de Muzieksafari is niets te gek! Jij kiest jouw instrument en onze ranger docenten maken jou wegwijs tijdens de expeditie. Kom dus lekker ontdekken, proberen en spelen!

Band XL (volwassenen)
Hey you rockstar! Altijd al op een drumstel willen rammen of het bandgevoel willen ervaren? Check dan onze Band XL! Onze coaches leren jou de skills om te kunnen grooven op de basgitaar of dat ene nummer eens door een microfoon te zingen in plaats van de douchekop. Ontdek of ontplooi je talent en meet te gekke medemuzikanten tijdens deze kick-off dag!

Factorium theater photobooth - Become a star! (alle leeftijden)
Shine bright like a diamond! Bij Factorium sta jij in the picture. In onze backstage maak je je klaar voor jouw one-minute-of-fame. Trek die tutu aan, zet die rockstar zonnebril op en laat de paparazzi kennismaken met jouw stardom op het podium van het factorium theater! Via de rode loper verlaat je als een ware celebrity het theater. Natuurlijk ontvang je jouw foto zodat je met de hele wereld kunt delen: ik ben een ster!

Het programma deDansPunt 'De vloer op' (alle leeftijden)
Tijd voor een feest waar je elkaar op de vloer treft en weer samen mag dansen!  deDansPunt. heeft de stoute schoenen aangetrokken en het concept ‘De vloer op’ ontwikkeld samen met ArtFact, Factorium en Kindercultuurfestival Spruit. Dat belooft een mooi festival te worden voor álle dansliefhebbers binnen en buiten Tilburg.
Het wordt een dag van kijken en doen op 3 dansvloeren! 

Eén kijk-vloer waar presentaties en demonstraties centraal staan.  Factoriumtuin (Vrijheidspark)

Eén doe-vloer waar je van allerlei dansstijlen kan proeven.  Muzetuin (Fontys Hogeschool voor de Kunsten)

Eén interactie-vloer met improvisatie à la ‘De vloer op’, eigen dans in stilte, freestylen. Muzetuin (Fontys Hogeschool voor de Kunsten)

Theatervoorstelling 'Giraffenhok' (alle leeftijden)
Er moet een nieuw giraffenhok komen in Dierenpark Het Giraffenbos. Nou nou nou, dat is me wat. Projectleider Peter heeft het daadkrachtig opgepakt en een meeting gepland. Maar hoe had hij ooit kunnen weten dat deze vergadering zo zou ontsporen!
Want niemand heeft het meer over het Giraffenhok. Pierre moet huilen. Dorette maakt er een feestje van. En Paula. Ach Paula…

‘Giraffenhok’ is een parodie op de vergadercultuur. Een komedie over hoe eindeloos praten over problemen de oplossing echt niet dichterbij brengt.

De 12 medewerkers worden gespeeld door 12 jonge spelers van Factorium van de auditiegroep No Guts No Glory.

Spel: Fieke van der Aa, Jona van den Brand, Jana van Eijk, Jelle Fernhout, Suus Gribling, Annemarijn Korten, Nika Mauro, Gijs van der Meulen, Jip van Seeters, Suze Somerwil, Juulke van Vroenhoven, Anna van Weegberg

Regie: Aafje Dohmen

Korte muziektheater voorstelling 'Ik, jij of zij' (alle leeftijden)
Ik, jij of zij. Is het ene mensenleven meer waard dan het andere? Moet je alles eerlijk delen? Hoever moet je gaan om andere mensen te helpen? En wanneer mag je ook egoïstisch zijn en voor jezelf kiezen? Hoe hard mag je roepen dat er iets moet veranderen als ik het zelf ook niet waarmaak? Een mini-voorstelling over  Cynthia Martens' ervaringen, twijfels en vragen na haar stage in Griekenland.

Masterclass Rap & Productie + Quiz 
De masterclasses in Studio Six bestaan uit een combinatie van productie en rap. Deze worden verzorgd door Alex de Boer (Megas) en Kevin Biemans (Zeno). De leerlingen kunnen kennis maken met het maken van beats, recorden van vocals, schrijven van tekst en het releasen van muziek.

De masterclasses duren 45 minuten en worden afgesloten met een Hip Hop quiz.

Showcases RAAC & MusicAllFactory (alle leeftijden)
In de foyer zullen talenten van de Rockacademie Auditie Coaching & MusicAllFactory elkaar afwisselen. In het blokkenschema kun je zien wie wanneer de show steelt.

Glow in the dark dansworkshop
In het duister gloeien de kleuren op. Bevind je in een mysterieuze danswereld tijdens deze toffe dansworkshop. 

Coronaspelregels bij Factorium (binnenruimte)
Wij vragen bezoekers zich te registreren en de gezondheidscheck (verplicht) te doen bij de ingang. Daarnaast behouden wij de 1,5m afstand, doen wij waar nodig aan placeren, maken we de instrumenten voor je schoon, kun jij overal je handen desinfecteren en wijzen we je een veilige weg door het gebouw.

Facebook_logo_-square.png

Foto: Jostijn Ligtvoet

Tijdens de open dag worden foto en video opnames gemaakt. Wanneer u aan de open dag deelneemt, geeft u de organisatie toestemming om beelden (foto en video) waar u op staat te gebruiken voor communicatiedoeleinden. Bezoek www.factorium.nl voor meer info over ons privacy statement.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief