Concert - BuddingSound Bigband & De Nieuwe Veste Bigband

14 november 2021, 13:30 uur
€5,-
Concert - BuddingSound Bigband & De Nieuwe Veste Bigband
#Factorium#Muziekmakers

De BuddingSound BigBand is een 20-koppige bigband van Factorium Tilburg met een leuke en enthousiaste mix van jong aanstormend talent en ervaren muzikanten onder bezielende leiding van Daniel Platje. Op 14 november spelen zij in het Factoriumtheater samen met De Nieuwe Veste Bigband.

BuddingSound Bigband
De BuddingSound BigBand treedt regelmatig op. Zo spelen ze op verschillende muziekfestivals en jazzpodia in binnen- en buitenland en organiseren ze cross-overs en uitwisselingsconcerten met collega bigbands en andere orkesten, popbands, musicalgroepen e.d.

Dat doen ze met een breed en veelzijdig repertoire van traditionele bigband muziek, maar ook met meer muziek van nu en echte soul en funky nummers.

De Nieuwe Veste Bigband
Enthousiast, vol kwaliteit en met heel veel liefde voor muziek.

De Nieuwe Veste Bigband, opgericht in 1998 als ensemble van het Bredase centrum voor de kunsten, Nieuwe Veste, is uitgegroeid tot een hecht collectief.

In samenwerking met Nieuwe Veste verzorgt de bigband begeleiding bij examens en speciale themaconcerten met docenten van Nieuwe Veste. De bigband speelt op festivals, feesten en concoursen. De band wordt geprezen om en gekenmerkt door het samenspel, dynamiek, creatieve solisten en goede zanger. Ook in kroegen weet de band de sfeer van een authentieke jazzclub te brengen.

 

De Nieuwe Veste Bigband staat onder leiding van Hans Bloemen, trompetdocent van Nieuwe Veste en voormalig lead-trompettist van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

Programma
13.30 - start concert BuddingSound Bigband
15.15 - start concert De Nieuwe Veste Bigband

Tickets

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief